1. DIVISJONS BESTE SKAL KÅRES

Annonse:

 

Nok en sesong av 1. divisjon er ferdigspilt, og de beste skal få sin fortjente hyllest. Kolbotn tronet sesongen med opprykk, mens TIL 2020 var marginer fra å vinne kvaliken. 

En sammensatt jury har i fellesskap tatt avgjørelsen om hvilke fire spillere som nomineres i de tre kategoriene. Ut ifra disse er det valgt en vinner.

Årets jury 

Ingrid Ryland (TV 2), Solveig Gulbrandsen (TV 2), Endre Olav Osnes (TV 2), Carl-Erik Torp (NRK), Jonas Neskvern (NTB), Kristian Moe (Skribent for Toppfotball Kvinner) og Lena Tyriberget (trener for J19-landslaget). 

Årets spiller i 1. divisjon

Fra venstre: Eline Hegg, Mali Trøan, Maria Herdel Pedersen og Selma Panengstuen.

Eline Hegg, 22 år, Kolbotn

24 ligakamper, 5 ligamål, 10 målgivende

Midtbane-spilleren bidrar godt både offensivt og defensivt, i et Kolbotn-lag som har vært bunnsolid hele sesongen. Hun har et godt overblikk, noe som understrekes av målpoengene denne sesongen,

 

Mali Trøan, 23 år, TIL 2020

22 ligakamper, 13 ligamål, 3 målgivende

Trøan avsluttet sesongen som toppscorer i 1. divisjon, etter en fantastisk sesong. En svært god linkspiller, både som spiss, kant og 10-er. Spesielt viktig for TIL 2020 etter at Sandra Simonsen la fotballskoene på hyllen i sommer.

 

Maria Herdel Pedersen, 22 år, AaFK Fortuna

24 ligakamper, 8 ligamål, 4 målgivende

Dansken har tatt store steg siden hun kom til Ålesund i fjor sommer. Den driblesterke angrepsspilleren har egenskaper som ikke så mange i 1. divisjon har. Hun er en viktig brikke for at AaFK Fortuna har etablert seg som et topplag.

 

Selma Panengstuen, 20 år, Kolbotn

22 ligakamper, holdt nullen i 14 kamper, 18 seire

Det er få enkeltspillere som har vært like avgjørende for sitt lag. Sisteskansen er en viktig faktor for at Kolbotn rykket opp igjen til Toppserien. Leverer flere matchvinnende redninger, men er også viktig i det oppbyggende spillet.

 

Årets gjennombrudd i 1. divisjon

Fra venstre: Martine Kjølholdt, Martine Fenger, Julie Solskjær og Marie Moen Preus.

Martine Kjølholdt, 20 år, Fyllingsdalen

23 ligakamper, 8 ligamål, 7 målgivende

Alle som har fulgt 1. divisjon denne sesongen har notert seg navnet. Det er hennes første sesong i 1. divisjon, og Kjølholdt har allerede etablert seg som en tydelig profil.

 

Martine Fenger, 17 år, Kolbotn

12 ligakamper, 10 ligamål, 3 målgivende

Viste seg frem i Kolbotn allerede i fjor høst, men har overgått seg selv denne sesongen. 17-åringen serverte 13 målpoeng på 12 kamper, før hun ble hentet av selveste Barcelona nå i sommer.

 

Julie Solskjær, 21 år, Grei

17 ligakamper, 8 ligamål, 1 målgivende

Angrepsspilleren har spilt i Grei i flere sesonger. Selv om poengene ikke holdt for laget denne sesongen, har Solskjær stått frem som en målfarlig spiller.

 

Marie Moen Preus, 15 år, Kolbotn

17 ligakamper, 7 ligamål, 2 målgivende

Preus har på mange måter tatt over rollen til Fenger etter at hun forsvant i sommer. Et ungt talent som viser at hun har nivået inne, og besitter ferdighetene til å bli en vanvittig god fotballspiller.

 

Årets trener i 1. divisjon

Fra venstre: Frode Fagermo, Tresor Egholm, Vetle Vangstuen, Børge Haugsdal og Emil Inauen.

Frode Fagermo, AaFK Fortuna

24 ligakamper, 13 seire, 41 poeng

AaFK Fortuna har etablert seg i toppen i 1. divisjon, allerede i sin andre sesong på dette nivået. Det er et lag som lenge så ut til å kunne sikre opprykk eller kvalik, med flere talenter man virkelig må holde øynene oppe for.

 

Tresor Egholm og Vetle Vangstuen, Kolbotn

24 ligakamper, 18 seire, 58 poeng

Det holdt med én sesong i 1. divisjon for Kolbotn, før de rykket rett opp igjen til Toppserien. Trenerduoen har skapt et solid fundament med en miks av unge og rutinerte spillere, og levert en svært overbevisende sesong.

 

Børge Haugsdal, Fyllingsdalen

23 ligakamper, 7 seire, 26 poeng

Fyllingsdalen har spilt sin første sesong i divisjonen, og levert over forventning. Noe varierende prestasjoner på høsten, men Haugsdal har stabilisert Fyllingsdalen til å sikre videre spill i 1. divisjon.

 

Emil Inauen, TIL 2020

24 ligakamper, 15 seire, 49 poeng

TIL 2020 var rekordnære opprykk denne sesongen. Inauen har bygget videre på fjoråret, selv med skader på flere viktige spillere. Et lag som har etablert seg som et topplag med store ambisjoner.

Annonse fra Toppserien: