OVERRASKENDE SMELLER – ALLE SLÅR ALLE

Medkila tok sesongens første poeng med en fortjent seier over AaFK Fortuna, mens serieleder Åsane gikk på et overraskende tap mot nyopprykkede Grand Bodø. TIL 2020 kom tilbake på vinnersporet, mens opprykkskandidaten Øvrevoll Hosle har våknet for fullt og knapper innpå Åsane på toppen av tabellen.

Hønefoss – Amazon Grimstad 2-0 (0-0)
Mål: 1-0 Emilie Finnevolden (69), 2-0 Emilie Finnevolden (81)

Den sjette runden i 1. divisjon ble sparket i gang av Hønefoss og Amazon Grimstad, to lag som ikke har fått en ideell start på sesongen poengmessig. Sist reddet Emilie Finnevolden ett poeng for vertene mot KIL/Hemne, mens Amazon Grimstad måtte se seg slått av Klepp.

Det var ikke et voldsomt fyrverkeri av en start på kampen i Hønefoss. Hjemmelaget tok kontroll spillemessig, men maktet ikke å skape voldsomt mye trøbbel for bortelagets forsvar. Noen halvskumle situasjoner i Amazon Grimstad-boksen ble det, men totalt sett ble det mye nesten for vertene på AKA Arena før hvilen.

Nærmest var det gjestene fra Sørlandet som kom. Jenny Østerås i Hønefoss-målet var ved en anledning raskt ute for å hindre scoring med en god inngripen, mens Marina Jensens tverrliggertreff fra distanse ble notert som omgangens største sjanse.

Da ble det litt mer spennende etter hvilen, men det tok likevel til det 69. spilleminutt før det ble nettsus. Forrige rundes helt, Emilie Finnevolden, var på pletten foran mål nok en gang når hun forlenget et innlegg fra venstre videre bort i hjørnet med en presis stuss til 1-0 ledelse for Hønefoss.

Sørlendingene ble litt tafatte etter de første 45, og maktet ikke å skape det helt store. Isteden var Finnevolden på farten igjen og avgjorde kampen med sin andre scoring for dagen og sjuende mål totalt denne sesongen. Spissen fikk tatt ned et innlegg, og i duell med to motspillere fikk hun kranglet til seg ballen, før hun vakkert plasserte ballen i det bortre hjørnet bak Marie Aspenes. Dermed vinner Hønefoss til slutt 2-0 mot Amazon Grimstad hjemme på AKA Arena.

Smell for serielederen

Grand Bodø – Åsane 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Cecilie Falch (43)

Et Grand Bodø-lag uten seier fikk stortfint besøk av serieleder Åsane. På forhånd var dette en veldig tøff kamp for hjemmelaget, men tross ganske laber poengfangst, har det likevel stemt bra offensivt for bodøværingene så langt.

Og vertene virket revansjelystne etter forrige rundes 0-2-tap for AaFK Fortuna. I løpet av første omgang fikk de flere store sjanser til å ta ledelsen. Blant disse sjansene var en heading rett på Savanna Duffy, samt to-tre avslutninger som gikk like utenfor Åsane-målet. Fra gjestenes side var det derimot litt tamt.

Like før pause skulle også hjemmelaget ta ledelsen i Nordlandshallen. Et frispark fra høyre ble klarert av Åsane, men ikke lengre enn til Cecilie Flach i returrommet. Hun tok ned ballen og smalt til på halv volley. Duffy slengte seg forgjeves og måtte konstatere at ballen suste ned i hennes høyre hjørne til ledelse for Grand Bodø.

Dina Fosso Dale og Åsane gikk på en smell mot nyopprykkede Grand Bodø.

Serielederne fra Bergen måtte dermed fremover etter hvilen for å unngå et overraskende tap, men det ble stort sett skutt med løskrutt fra Åsane mot Julie Abrahamsen. Gjestene kom ikke nærmere enn et langskudd som gikk like over, og dermed kunne Grand Bodø juble for sesongens første trepoenger, og mot serieleder Åsane av alle lag.

Tilbake på vinnersporet

TIL 2020 – KIL/Hemne 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Ina Birkelund (40)

Forrige runde gikk TIL 2020 på en stygg smell mot Øvrevoll Hosle som ikke ga seg ikke før det sto 5-1 på resultattavla. Hjemme mot KIL/Hemne, som rotet bort en 2-0-ledelse mot Hønefoss, var det spennende å se om TIL 2020 kunne slå tilbake og bevise at de hører hjemme i toppsjiktet.

På Alfheim var det også hjemmelaget som tok initiativet. Gjennom flotte angrep, skapte de mange store sjanser, men ble stoppet av godt forsvar- og keeperspill. Vilde Bratland hadde blant annet en ganske stor mulighet, men avslutning ble godt parert av Ingvild Bergan Grøtting.

Fem minutter før pause vartet vertene opp med nydelig kombinasjonsspill. De broderte seg flott gjennom KIL/Hemne, og til slutt ble Ina Birkelund spilt gjennom av Mali Trøen. Førstnevnte lot seg ikke be to ganger og satte ballen kontant i nettet forbi Bergan Grøtting til 1-0. Før pausesignalet gikk var Vilde Bratland nære på et frispark som gikk like utenfor, men det ble ikke flere scoringer før pause.

Etter pause fortsatte kampbildet fra første omgang, og TIL burde doblet ledelsen da de fikk en eventyrlig mulighet fra kloss hold. Sandra Simonsens glimrende forarbeid inne i feltet, og påfølgende presise innlegg ble utrolig nok satt utenfor på omtrent blank kasse fra to meter.

KIL/Hemne fikk en brukbar mulighet ved innbytter Mari Halgunset, men skuddet mot lengste hjørne ble slått bort av Ingvild Villa. Det ble ikke flere scoringer på Alfheim og TIL 2020 slår tilbake etter fadesen mot ØHIL sist ved å returnere til vinnersporet.

Ina Birkelund sørget for at TIL 2020 kom tilbake på vinnersporet.

Årets første poeng

Medkila – AaFK Fortuna 4-2 (1-2)
Mål: 1-0 Mathilde Karlsen (6), 1-1 Natalie Granvang Nilsen (21), 1-2 Teresa Lode (36), 2-2 Andrea Hunstad (68), 3-2 Sara Berntsen (77), 4-2 Sara Berntsen (80)

Medkila har fått en fryktelig start på sesongen med null poeng og bare ett scoret mål. Sist var de derimot nære å ta sesongens første poeng mot Åsane, men en sen scoring sørget for nok et tap. Jakten på årets første poeng for Medkila fortsatte mot et høytflyvende AaFK Fortuna-lag som kom fra tre strake seiere og jaktet den fjerde mot bunnlaget.

Men i snøværet på Harstad Stadion var det vertene som startet best og allerede etter seks minutter lå ballen i AaFK Fortuna-målet. En corner fra høyre ble slått kort, før det påfølgende innlegget fant Mathilde Karlsen inne i feltet. Hun raget høyest i feltet og  stanget inn ledermålet for Medkila.

Kvarteret senere kom derimot utligningen. Et innkast høyt i banen fant Nora Harnes Håheim som vendte opp og spilte ballen inn i feltet til Guro Hammer Røn. Hun la ballen tilbake til Natalie Granvang Nilsen som fyrte av på direkten, og på vakkert vis curlet ballen høyt i nærmeste hjørne til 1-1. Og knappe ti minutter før pause var kampen snudd i favør sunnmøringene. Medkila-keeper Emma Sjåfjell ble satt i en vanskelig situasjon fra et tilbakespill og mistet ballen til Hammer Røn under press. Røn forsøkte seg først på et skudd som Sjåfjell reddet, men fikk igjen returen som hun la videre til Teresa Lode. På åpent mål kunne Lode rulle inn 2-1-ledelse til tangotrøyene.

Etter pause presset Medkila på for utligning og fikk en gedigen sjanse. Et skudd ble blokkert og den løse ballen falt til en Medkila-spiller, som bare ble stoppet av en glimrende redning av Benedicte Lund Berge. Litt senere fikk de en ny sjanse, men avslutningen gikk over.

Presset til Medkila skulle likevel betale seg. En lang ball i bakrom fant Andrea Hunstad og dårlig kommunikasjon mellom forsvar og keeper gjorde at hun enkelt kunne trille inn utligningen etter 68 minutter. Knappe ti minutter senere ble det spilt en ny lang ball fra Medkila, som vant de tre påfølgende duellene. Ballen havnet hos Sara Berntsen som plasserte ballen sikkert i hjørne bak Lund Berge, og Medkila hadde snudd kampen. Like etter 3-2 ble kampen også avgjort og nok en gang var det Sara Berntsen som tegnet seg på scoringslista. Berntsen mottok ballen utenfor sekstenmeteren og prøvde et langskudd. Lund Berge fikk hånda på ballen og burde nok klart å slå den over mål, men slo den isteden bare videre inn i nettet.

4-2 til Medkila som dermed tar sine første poeng for sesongen, mens AaFK Fortuna kommer ned på jorda igjen med en overraskende smell.

Opprykkskandidaten har våknet

Klepp – Øvrevoll Hosle 0-3 (0-1)
Mål: 0-1 Malene Dunsby (24), 0-2 Celine Elisabeth Larsen (64), 0-3 Ida Hasselgård (71)

På Jæren var det duket for toppoppgjør når Klepp tok imot et Øvrevoll Hosle lag i storform. ØHIL har virkelig våknet og står med tre strake seire etter å ha startet med to tap, mens Klepp har variert så langt med mange mål begge veier.

I dette oppgjøret var det bortelaget ØHIL som tok første stikk etter 24 minutter. Et høyt innlegg fra venstre ble lagt ned til Joshualyn Reeves av Malene Dunsby. Reeves spilte ballen tilbake til Dunsby som med en kontant halvvolley ned i nærmeste hjørne sendte gjestene i ledelsen på Klepp Stadion. Det kunne også fort blitt 2-0 etter dårlig kommunikasjon mellom forsvar og keeper gjorde at begge bommet og ballen trillet mot det åpne målet. Heldigvis for Oda Bogstad og Klepp rullet ballen til side for stolpen og hjemmelaget slapp med skrekken. Hege Hansen fikk en sjanse til å utligne, men avslutningen ble for løs til å skape store problemer for Una Langkås og lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til ØHIL.

Etter hvilen måtte Langkås i aksjon igjen på et godt skudd fra skrått hold, men ØHIL-keeperen fikk kroppen bak ballen og hadde grei kontroll. 64 minutter ut i kampen fikk gjestene sjansen til å kontre. Ine Berre satt fart mot Klepp-målet, kikket opp og så Celine Elisabeth Larsen foran mål. Pasningen fra Berre var presis og Larsen kunne løpe inn 2-0 i tomt bur. Sju minutter senere satt også 3-0 for ØHIL. Larsen ble spilt fri på høyre og slo en lekker pasning tilbake i feltet til Ida Hasselgård som på vakkert vis plasserte ballen i det venstre hjørnet.

Det var spikeren i kista for Klepp som går på sitt andre hjemmetap på rad, mens opprykkskandidaten ØHIL tar sin fjerde strake seier og knapper innpå serieleder Åsane på toppen av tabellen.