ALT Å SPILLE FOR I BEGGE ENDER AV TABELLEN TIL HØSTEN

De siste kampene før sommerpausen er gjennomført, og med rundens resultater går det mot en svært spennende høstsesong i Toppserien. Både gullkampen og nedrykkskampen er vidåpen, og det er alt å spille for.

LSK Kvinner – Vålerenga 2-0 (0-0)
Mål: 1-0 Amanda Johnsson Haahr (78), 2-0 Mimmi Löfwenius Veum (79)

Den siste runden før sommerpausen ble sparket i gang i med et ordentlig hatoppgjør i LSK-hallen da LSK Kvinner tok imot erkerival og serieleder Vålerenga.

Første omgang var preget av at dette var et rivaloppgjør: tett, jevnt, tøffe dueller og høy intensitet kan være oppsummerende ord for de første 45 minuttene mellom erkerivalene. Legg til at dette førte til få målsjanser, og lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Det skjedde mer foran målene etter pause. LSK Kvinner var bare millimetere unna å få en drømmestart på andre omgang, men tverrliggeren sto i veien for headingen til Katrine Winnem Jørgensen.

Serieleder Vålerenga var ikke like skarpe offensivt som de pleier, og det var hjemmelaget som hadde sjansene etter hvilen. Mimmi Löfwenius Veum var nære alene med Klara Sporsem, men sisteskansen fikk avverget med en redning.

Da det nærmet seg 10 minutter igjen av kampen, skulle scoringene imidlertid komme. 78 minutter var spilt da Amanda Johnsson Haahr vartet opp med en drømmescoring av de sjeldne. Svensken dro seg innover og dundret ballen i tverrliggeren og ned, og sendte LSK Kvinner i ledelsen.

Og bare minuttet etterpå sto det 2-0 til vertene. Mimmi Löfwenius Veum ble sendt i bakrom og alene med Sporsem var LSK Kvinner-spissen sikker og doblet ledelsen.

Vålerenga hadde ikke svar og hatoppgjøret endte med 2-0-seier til LSK Kvinner.

Olsen-banden sørget for kjempesmell

Lyn – Avaldsnes 6-0 (4-0)
Mål: Jenny Røsholm Olsen (4), 2-0 Iselin Sandnes Olsen (11), 3-0 Kamilla Melgård (15), 4-0 Jenny Røsholm Olsen (41), 5-0 Selma Hernes (57), 6-0 Jenny Røsholm Olsen (61)

I bunnen av tabellen ble det spilt et svært viktig oppgjør da 8.-plass Lyn fikk besøk av jumboplasserte Avaldsnes på Grorud Arctic Match. Bare to poeng skilte lagene før kampen i favør Lyn på trygg plass, så en seier ville ha enorm betydning for begge lag.

På «eget» kunstgress var det Lyn som åpnet best og fikk en drømmestart da Jenny Røsholm Olsen løpte inn 1-0 etter bare fire minutter. Verre skulle det bli for gjestene, da en annen Lyn-spiller med etternavn Olsen, nemlig Iselin Sandsnes Olsen, doblet ledelsen med en lekker frisparkscoring etter 11 minutter.

Da kvarteret var spilt på Grorud sto det faktisk 3-0. Kamilla Melgård ble sendt i bakrom og alene med keeper var lynvingen sikker og plasserte inn 3-0 i det bortre hjørnet.

Kanonaden mot Avaldsnes-målet fortsatte fra Lyn, som hadde flere enorme sjanser til å øke ledelsen sin ytterligere. Like før pause kom en fullt fortjent fjerde scoring, og igjen var det Jenny Røsholm Olsen som gjorde det. Angrepsspilleren vartet opp med et skikkelig drømmetreff og ballen suste i krysset bak Siri Ervik, og det sto 4-0 til Lyn halvveis.

Stort bedre for Avaldsnes ble det ikke etter pause heller. Like før timen var spilt økte Selma Hernes til 5-0 etter et vakkert Lyn-angrep, og ikke nok med det, så fullførte Jenny Røsholm Olsen hattricket sitt noen få minutter senere alene med keeper og sørget for 6-0.

Lyn hadde også sjanser etter dette til å gjøre resultatet enda styggere, men måtte nøye seg med «bare» seks scoringer mot Avaldsnes. Like fullt tre svært viktige poeng og et lite pusterom ned til den verste nedrykksstriden.

Jenny Røsholm Olsen var en av de store forskjellene mellom Lyn og Avaldsnes.

Knep innpå i gullkampen

Røa – Rosenborg 0-3 (0-2)
Mål: 0-1 Elin Sørum (4), 0-2 Anna Jøsendal (16), 0-3 Synne Brønstad (64)

På Røabanen ble det også spilt et interessant oppgjør denne runden. Forrige helg fikk Rosenborg hjelp av Røa i gullkampen ettersom sistnevnte stjal poeng fra Vålerenga. Et slikt poengtap ville trønderne unngå, mens Røa håpte på å stikke kjepper i hjulene for enda en gullkandidat.

Men det startet glimrende for gjestene fra Trondheim. Fire minutter var spilt da Elin Sørum plukket opp en klarering, spilte vegg med Anna Jøsendal, før hun banket Rosenborg i føringen.

Ikke lenge etter var det servitør Jøsendal som var frempå. Gjestene utnyttet en feil og gikk i angrep. Ballen havnet til slutt hos landslagsspilleren, som limte ballen i hjørnet og 2-0 var et faktum.

Resten av omgangen hadde begge lag sjanser, men 2-0 til Rosenborg ble stående til pause.

Etter hvilen jaktet Røa en rask redusering, og var nære ved et par anledninger tidlig i omgangen. Men Rugile Rulyte sto i veien for den ene sjansen, mens den andre snek seg utenfor.

Isteden smalt det fr Rosenborg omtrent midtveis i andre omgang. Matilde Alsaker Rogde ble tredd gjennom og spilte mot Synne Brønstad. En Røa-forsvarer kom først på ballen, men serverte den til Brønstad som sikkert økte til 3-0.

Da gikk lufta ut av Røa-ballongen og Rosenborg kunne ta med seg tre poeng hjem til Trondheim. Samtidig tok de innpå Vålerenga i gullkampen, og tar sommerferie fire poeng bak med en kamp mindre spilt.

Slo tabellnaboen og gikk forbi

Åsane – Stabæk 1-3 (0-1)
Mål: 0-1 Anette Snørteland Jensen selvmål (29), 1-1 Dina Fosso Dale (51), 1-2 Meryll Abrahamsen (63), 1-3 Emilie Bølviken (65)

På Åsane Arena var det duket for et oppgjør mellom tabellnaboene Åsane og Stabæk. Ett fattig poeng skilte lagene før kampen i favør bergenserne, så med seier ville Stabæk gå forbi.

Det ble en relativt rolig start på kampen mellom lagene. Unntaket var en tidlig sjanse til Smilla Vallotto, men utenom det var spillet stort sett mellom målene. Gjestene var imidlertid nærmest og da var det ikke helt ufortjent at det var nettopp Stabæk som tok ledelsen. Drøye halvtimen var spilt da Melissa Bjånesøy stusset en corner videre i feltet. Ballen traff en uheldig Anette Snørteland Jensen, som ikke kunne gjøre mye med at ballen gikk over streken og hun ble bokført med et selvmål.

Nevnte Bjånesøy var marginer unna å øke til 2-0, men 1-0 sto seg til pause.

Like etter pause var Fru Fortuna på Åsane sin side. Midstopper Dina Fosso Dale slo inn fra høyre, et legg som burde være greit å kontrollere for Sunniva Skoglund, men sisteskansen somlet ballen over streken og lagene var like langt.

Tabben ble imidlertid ikke utslagsgivende for Stabæk. For like etter at timen var passert, sørget Meryll Abrahamsen for at laget fra Bærum var tilbake i ledelsen. Og bare et par minutter senere, la Emilie Bølviken på til 3-1.

Mot slutten hadde Katarina Dybvik Sunde en stor sjanse til å skape spenning i kampen, men misbrukte muligheten og det ebbet ut med tre poeng til Stabæk.

Storesøster fikk revansje

Arna-Bjørnar – Brann 2-3 (1-1)
Mål: 0-1 Karoline Haugland (5), 1-1 Sofie Bjørnsen (26), 1-2 Rakel Engesvik (49), 2-2 Linnea Sælen (54), 2-3 Maria Brochmann (74)

Rundens siste kamp utspilte seg på Arna i Bergen, og var et skikkelig bergensoppgjør mellom Arna-Bjørnar og Brann. Sist lagene møttes var det lillesøster Arna-Bjørnar som seiret på Stemmemyren, et tap Brann nok var lystne på å revansjere.

Og det startet på best mulig vis for den regjerende seriemesteren. Kampen var fem minutter gammel da Cecilie Redisch Kvamme fant Karoline Haugland på rundt 14 meter. Sistnevnte var rolig som skjæra på tunet og sendte Brann i føringen med en kontrollert avslutning.

Storesøster fortsatte å presse på, men misbrukte sjansene til å doble ledelsen. Arna-Bjørnar var heller ikke ufarlige og holdt på å utligne etter 22 minutter. Vertene måtte imidlertid ikke vente mange minuttene før lagene var like langt igjen. Etter 26 minutter fikk Sofie Bjørnsen sjansen etter et flott angrep, og satte rolig inn 1-1.

1-1 sto seg til pause, men ikke lenge etter hvilen sto det 2-1 til Brann. Rakel Engesvik driblet seg gjennom, kom alene med keeper og banket Brann tilbake i ledelsen.

Men Arna-Bjørnar ga seg ikke uten ordentlig kamp og var like langt igjen bare fem minutter senere. Linnea Sælen fikk to sjanser, og på den andre satt den for stortalentet, som sørget for 2-2.

Både Miljana Ivanovic og Maria Brochmann bommet på store sjanser etter dette, men kvarteret før slutt kom avgjørelsen. Og det var nettopp Brochmann som gjorde det for Brann, og naturligvis kom scoringen på en heading fra corner. Andrine Hegerberg svingte corneren inn og Brochmann steg til værs og stanget inn seiersmålet til Brann, som får revansje etter tapet på Stemmemyren.