ÅRETS FØRSTE TOPPOPPGJØR – GJENSYN MED GAMLEKLUBBEN FOR BRANN-KOMET

De aller fleste var enige om hvilke lag som trolig ville havne topp fire før sesongen kom i gang. Denne helgen kommer årets første møte mellom to av dem.

Annonse:

 

norsk tippingDet skjer når LSK Kvinner tar imot regjerende seriemester Brann (da Sandviken) i LSK-hallen. De fire topplagene står alle med full pott etter to serierunder, men denne runden vil altså minst ett av lagene avgi poeng.

Det kan også åpne opp for at andre lag kan komme litt nærmere etter at de allerede har opparbeidet seg en liten luke med sin feilfrie seriestarten.

Slik ser serierunde tre ut:

RUNDE 3 | TOPPSERIEN
LSK Kvinner0 - 0SK Brann
Lyn0 - 2Stabæk
Rosenborg BK Kvinner1 - 0Røa Fotball Elite
Åsane2 - 0Arna-Bjørnar
Vålerenga4 - 0Avaldsnes Toppfotball




Les også: Årets overraskelse møter storfavoritten

TV-kampen

Rosenborg – Kolbotn, Koteng Arena

Rosenborg måtte slite på Nadderud sist mot Stabæk, men vant til slutt 3-2 og har dermed fått en meget god start på årets sesong med full pott. 9-2 i målforskjell etter to serierunder gjør at det bare er Brann foran på tabellen før den kommende runden.

Her møter de et annet lag som virkelig måtte jobbe for poengene da Kolbotn vant sesongens første kamp hjemme mot Røa (1-0).

Hjemmelaget må naturligvis regnes som ganske klare favoritter til dette oppgjøret, og for Kolbotn-spiller Sarah Dyrehauge blir det et gjensyn med gamleklubben for aller første gang etter at hun forlot Rosenborg etter forrige sesong. Det samme gjelder også midtbanekollega Siv Døwle.

Oppgjøret i Trondheim er også rundens TV-kamp på NRK1.

Årets første toppkamp

LSK Kvinner – Brann, LSK-hallen

For første gang denne sesongen skal to av storkanonene møtes når LSK Kvinner tar imot Brann, to lag som har full pott så langt i år.

Lagene møttes i siste serierunde i fjor, den gang vant Brann 2-0, og det samme gjorde de da de møttes i semifinalen i cupen. Den regjerende seriemesteren lekte med stakkars Arna-Bjørnar sist i 7-0-seieren, mens LSK Kvinner hadde god kontroll borte mot Avaldsnes.

Dermed er det to lag proppfulle av selvtillit som barker sammen, og for to av spillerne blir det ekstra spesielt. Dette blir første gang Nora Eide Lie møter LSK Kvinner etter overgangen til Brann før årets sesong. 24-åringen har vært strålende på bergensernes midtbane siden overgangen, og ble nylig belønnet med en plass i A-landslagstroppen som samles neste uke i Sandefjord.

I tillegg blir det et gjensyn for Ingrid Marie Spord, bergenseren som noe overraskende valgte å forlate Brann og signere for LSK Kvinner etter seriegullet i fjor. Hun har riktig nok møtt gamleklubben tidligere som Sandviken, i sin forrige periode som LSK Kvinner-spiller.

– Jeg gleder meg til å spille mot tidligere lagvenninner. Jeg har mange gode minner sammen med dem. Det blir en tøff kamp mot et veldig godt lag, men samtidig blir det en fin læring for vårt unge lag i LSK Kvinner som får kjenne på en klubb som skal ut i Champions League, sier Spord til klubbens hjemmeside.

Bunnkampen

Avaldsnes – Arna-Bjørnar, Avaldsnes 1

0-6 og 0-2 mot 1-2 og 0-7. Karmøy mot Bergen. Vestlandsoppgjør.

Begge lag har hatt en grusom start på sesongen, og står i likhet med Røa og Stabæk med null poeng etter to serierunder. Samtidig har Avaldsnes møtt to topplag i Rosenborg og LSK Kvinner, mens Arna-Bjørnar fikk seg en ordentlig fotball-leksjon sist i 0-7-tapet for Brann på Stemmemyren. Den største skuffelsen var nok at det ikke ble poeng hjemme mot Lyn i første serierunde for Arna-Bjørnar.

Nå venter en kamp hvor nok begge lag ser for seg å kunne start poengsankingen og aller helst skaffe tre poeng. Og Avaldsnes-trener John Arne Riise så positive fremskritt i forrige helgs kamp mot LSK Kvinner tross tap.

– Dette var et stort steg i riktig retning lagmessig, mange som hevet flere hakk siden sist søndag. De første 30 minuttene var jeg ikke fornøyd med , da fikk vi litt for mange brudd mot oss, og for mange feilpasninger, uttalte Riise til klubbens hjemmeside, som også kunne glede seg over å ha kaptein Hanna Dahl tilbake i troppen. 

Arna-Bjørnar håper nok å ha tilbake Martine Midtbø og Ingrid Jåstad som begge var ute med sykdom sist.

Avaldsnes-trener tok med seg mye positivt fra kampen mot LSK Kvinner. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Topp mot bunn

Vålerenga – Røa, Intility Arena

I likhet med Brann, LSK Kvinner og Rosenborg står Vålerenga med seks poeng etter to serierunder, mens Røa står med null i comebacket til Toppserien etter å ha vært uheldig sist.

Røa sløste med sjansene i oppgjøret mot Kolbotn som endte med 0-1-tap, og her venter en knalltøff oppgave borte mot den regjerende cupmesteren som tidvis sprudlet mot Lyn og hadde full kontroll i Oslo-derbyet.

Nils Lexerød har fått en god start som Vålerengas nye hovedtrener etter at han overtok for Jack Majgaard Jensen før årets sesong.

Uheldige Stabæk

Stabæk – Lyn, Nadderud stadion 

I år som i fjor, null poeng etter to kamper, men Stabæk har vært nære og samtidig også uheldige så langt denne sesongen. De var åtte minutter unna poeng i serieåpningen borte mot Vålerenga, og ga Rosenborg virkelig kamp i forrige serierunde.

Nå kommer den definitivt enkleste kampen på papiret så langt denne sesongen, hvor Stabæk har en god mulighet for å hindre sitt tredje strake tap, slik det ble forrige sesong. Samtidig møter de et Lyn-lag som vet å gjøre det vanskelig for motstanderen, selv om de var ganske langt unna å plage Vålerenga skikkelig sist helg tross en overraskende ledelse.

Lyn-trener Tom Stenvoll har for øvrig en lang fortid i Stabæk som spiller og får her et gjensyn med Nadderud.

Siden forrige helg har også Stabæk gjort en signering av en tidligere kjenning. Amazon Grimstad-spiller Ina Kristoffersen er klar for klubben etter å ikke ha forlenget med sørlandsklubben.

Slik ser tabellen ut før serierunden: 

TABELL | TOPPSERIEN
1Rosenborg BK Kvinner224152
2Vålerenga223749
3LSK Kvinner221744
4SK Brann221738
5Stabæk22-1027
6Røa Fotball Elite22-823
7Lyn22-922
8Åsane22-1521
9Arna-Bjørnar22-2915
10Avaldsnes Toppfotball22-4114

Annonse fra Toppserien: