ÅRETS FORVENTNINGSLAG – 1. DIVISJON

Annonse:

 

Fire av lagene i 1. divisjon sparker i gang seriespillet allerede i morgen. Med det serverer vi årets forventningslag i samarbeid med OBOS og NTB.

Slik spilles første serierunde:

Lørdag

Øvrevoll Hosle – Kil/Hemne 14.30

Tromsø – Medkila 15.00

Søndag

Amazon Grimstad – Grand Bodø 15.00

AaFK Fortuna – Åsane 15.00

Klepp – Hønefoss 16.00

 

Årets forventningslag

Oda Bogstad, Klepp

Den tidligere landslagskeeperen er tilbake i Klepp etter et langt skadeavbrekk. Har et høyt toppnivå og vil bli viktig for et ungt Klepp-lag om hun kan holde seg skadefri denne sesongen.

Anja Avdal, Øvrevoll Hosle

En av 1. divisjons beste backer forrige sesong. Bidrar mer enn gjerne offensivt og danner det som trolig er seriens beste høyreside sammen med Ine Berre.

Dina Fosso Dale, Åsane

Solid midtstopper som bidro sterkt for et defensivt solid Åsane-lag forrige sesong. Vil trolig bli enda viktigere denne sesongen etter at fjorårets kaptein Ingvild Høvring har forlatt bergensklubben.

dina fosso dale
Dina Fosso Dale mot Øvrevoll Hosle under 2021-sesongen. Foto: Marius Simensen/Bildbyrån.

Stina Næss Berge, Hønefoss

En naturlig leder i HBK-forsvaret og en spiller som går foran med sin oppofrende spillestil. Duellsterk, trygg og har i tillegg en spisskompetanse i begge bokser på dødball.

Synne Bjørnebøle, Åsane

Offensiv vingback som virkelig strålte for Åsane under siste del av fjorårssesongen. Rask og uredd i spillestilen, og bidrar også med målpoeng og kreativitet på siste tredjedel.

Ine Berre, Øvrevoll Hosle

Et av de store gjennombruddene forrige sesong. Drev tidvis egen idrett på vingen i fjor høst, og om 18-åringen har tatt nye steg i vinter vil hun bli en stor utfordring for samtlige forsvar også denne sesongen.

Ine Strømstad Berre ble kåret til «årets gjennombrudd 2021» på Fotballfesten i desember. Foto: Marius Simensen/Bildbyrån.

Ingeborg Lye Skretting, Klepp

19-åringen har to sesonger med erfaring fra Toppserien og vil trolig få en enda viktigere rolle på nivå to. Kreativ og god med ballen, noe som vil bli viktig for et opprykksjagende Klepp-lag.

Ina Birkelund, TIL 2020

Et spennende talent som gjorde en fin debutsesong i fjor. 17-åringen har tatt ytterligere steg i vinter og med spennende ferdigheter i form av fart, teknikk og målteft kan dette bli et av gjennombruddene i 2022.

Sandra Simonsen, TIL 2020

Indreløperen var en av 1. divisjons beste spillere forrige sesong. Hun har vært en garantist for målpoeng i Fløya i mange sesonger, og vil bli svært viktig for laget som nå heter TIL 2020.

Sandra Simonsen var også en av de nominerte til «årets spiller» i fjorårets sesong. Foto: Marius Simonsen/Bildbyrån.

Joshualyn Reeves, Øvrevoll Hosle

ØHILs toppscorer og en garantist for mål på dette nivået. Klarte ikke tosifret antall mål i fjor etter 17 scoringer i 2019. Blir hun enda mer effektiv ender hun fort opp som toppscorer i 1. divisjon denne sesongen.

Katarina Dybvik Sunde, Åsane

En giftig avslutter med verdifull erfaring fra Toppserien. Endte på 10 mål forrige sesong og må nok matche det i år om bergensjentene skal klare en topp 2-plassering.

Annonse fra Toppserien: