ÅRETS FORVENTNINGSLAG – TOPPSERIEN

Annonse:

 

Endelig seriestart for Toppserien! Som en oppvarming til dagens fire kamper er det satt opp et forventningslag i samarbeid med OBOS og NTB. Kommentarer er basert på innsikt fra NRKs Carina Olset.

Dagens kamper kan sees på direktesport.no kl. 15.00!

  • Røa vs Brann, Røabanen
  • Arna-Bjørnar vs Lyn, Arna Idrettspark
  • LSK Kvinner vs Kolbotn, LSK-hallen
  • Rosenborg vs Avaldsnes, Koteng Arena
  • Mandag 21.03: Vålerenga vs Stabæk, Intility Arena

Keeper

Cecilie Fiskerstrand, LSK

Forventer at hun gjennom fast og mye spilletid, på et solid lag, skal spille seg til en enda tryggere posisjon som Norges beste keeper.

Forsvar

Emilie Woldvik, LSK

Alltid en trussel framover i banen, samtidig som hun var viktig defensivt for LSK. Nå skal hun ikke lenger samarbeide med Emilie Haavi, men Woldvik er en spiller som skal stå fram for å sikre LSK kamp i toppen.

Emilie Woldvik og LSK Kvinner er blant favorittene til å nå Topp 4. Foto: Beate Oma Dahle.

Tuva Hansen, Brann

En bauta og ledestjerne i Branns forsvar. Viktig også i oppbyggende fase av spillet.

Marit Bratberg Lund, Brann

Dronninga på backen og Toppseriens viktigste spiller i fjor, men ingen landslagsplass. Jeg tror dette er sesongen Bratberg Lund tar nok et steg, og dermed gjør seg uunnværlig for både Brann og det norske landslaget.

Midtbane

Emilie Nautnes, Rosenborg

Som jeg håper denne spilleren får det til i Rosenborg! Har hatt en pause, men før det var Nautnes en strålende spiller både i LSK og i Arna/Bjørnar. I RBK har hun laget rundt seg som jeg håper får ut det beste av henne denne sesongen.

Signe Gaupset, Brann

Hun er bare 16 år, men alle ville ha henne da hun skulle finne seg ny klubb i fjor. Valgte Brann, og denne ballsikre strategen kommer til å bli en spiller Norge kommer til å ha nytte av i flere år framover.

Nora Eide Lie, Brann

Jeg tror Brann kommer til å sette fyr på Eide Lie, som har kommet til Brann for å fylle midtbaneansvaret etter at Ingrid Spord forsvant til LSK. Og det har hun virkelig gjort bra i treningskampene. Kommer til å bli svært viktig for rødtrøyene.

Dejana Stefanovic var så nære en scoring mot Avaldsnes i oppkjøringskampen på treningsleir. Foto: Beate Oma Dahle.

Dejana Stefanovic, Vålerenga

Sentral på Vålerengas midtbane, og er vel den i toppserien med det mest omtalte skuddbeinet. Den utlendingen som jeg tror kommer til å gjøre seg mest bemerket i årets Toppserie.

Angrep

Marie Dølvik, Rosenborg

Hentet til Rosenborg fra australske Newcastle, og etter eventyrtiden Down Under er Dølvik i Trondheim for å spille seg til en plass i EM-troppen. Hvis hun holder seg skadefri, er hun en nøkkel for at Rosenborg skal være med i tittelkamper i år.

Karina Sævik, Avaldsnes

Er helt avgjørende for at Avaldsnes skal klatre oppover på tabellen. Spørsmålet er om hun blir i klubben hele sesongen, men hun kommer uansett til å bære forventninger på sine skuldre.

Karina Sævik blir enormt viktig for et ungt Avaldsnes. Foto: Beate Oma Dahle.

Elise Thorsnes, Vålerenga

Veteranen jakter plass i sin siste mesterskapstropp, og det kommer til å prege henne denne sesongen. Sleit med både skader og spilletid i fjor, men under Lexerød virker det som om stjernespilleren har funnet sitt sanne jeg. Scora blant annet to mål mot Brann i generalprøven.

Utfordrere:

Guro Bergsvand

Linnea Laupstad

Ingrid Kvernvolden

Camilla Linberg

Melissa Bjånesøy

Annonse fra Toppserien: