ÅRETS UNGE SPILLER OG ÅRETS GJENNOMBRUDD SKAL KÅRES

Annonse:

 

I tillegg til årets spiller skal det også kåres «årets gjennombrudd» i Toppserien og «årets unge spiller» i 1. divisjon. Årets gjennombrudd ser på hvilke spillere som har tatt store steg i løpet av sesongen, og virkelig hatt en banebrytende sesong. Årets unge spiller i 1. divisjon gis til spilleren under 20 år som har utmerket seg mest.

De nominerte: Årets gjennombrudd

Mathilde Harviken, Rosenborg (V)

På bare et år har Mathilde Harviken gått fra å spille 1. divisjon med Røa, til å kjempe i toppen av Toppserien som en av Rosenborgs viktigste spillere. I tillegg har hun spilt seg inn i Riises A-landslagstropp, og fikk sin debut mot Albania i september. Imponerende hvordan hun så sømløst har tilpasset seg nivået.

Kamilla Melgård, Lyn

Kamilla Melgård har kommet litt ut av luften og vært en nøkkelspiller for et Lyn-lag som har overrasket denne sesongen. Vingbacken er kun 16 år, og har virkelig funnet sin plass. Hun har blitt kåret til banens beste flere ganger, og har også tatt steget opp på J19-landslaget denne høsten.

Anna Jøsendal, Rosenborg

Anna Jøsendal har vært lovende veldig lenge, men har slitt med skader. Hun kom til Rosenborg fra Avaldsnes før sesongen og har nå blitt en av Rosenborgs mest markante spillere. Hun står frem mot topplagene og var ble kåret til banens beste spiller både mot Brann og Vålerenga. Vingbacken var også en av de store overraskelsene i troppen til sommerens EM, og fikk sin debut i treningskampen mot New Zealand før mesterskapet.

Les også: De nominerte til årets spiller i Toppserien og 1. divisjon


De nominerte til årets unge spiller i 1. divisjon: Ina Birkelund (TIL 2020), Nora Håheim (AaFK Fortuna) og Savanna Duffy (Åsane). Foto: Jon Forberg og Bildbyrån.

De nominerte: Årets unge spiller

I 1. divisjon er vurderingsgrunnlaget til Åsane og TIL 2020 basert på grunnspillet.

Savanna Duffy, Åsane

Savanna Duffy er en målvakt man skal se opp for. Hun spilte kun 13 kamper i grunnspillet, men holdt buret rent i åtte av disse. Sisteskansen er reaksjonssterk og god i feltet, en ganske komplett spiller på dette nivået. Denne høsten har hun også fått sjansen på U23-landslaget.

Ina Birkelund, TIL 2020

Ina Birkelund startet sesongen som en av ligaens beste spillere. Har bøttet inn mål fra vingposisjonen, og hadde 17 målpoeng på 17 kamper i grunnspillet. Birkelund er ekstremt rask, driblesterk og har spilt seg fast inn på J19-landslaget.

Nora Håheim, AaFK Fortuna

Nora Håheim kom fra Molde før sesongen, og har overprestert i sin første sesong i toppfotballen. Hun har spilt både ving og sentral midtbane, og vært viktig for at AaFK Fortuna har hatt en så god sesong. Med 19 målpoeng så langt i år, har hun vært involvert i en stor del av lagets mål.

 

Årets jury: 

Jonas Neskvern, NTB

Carl-Erik Torp, NRK

Alexander Larsen, Norske Fotballkvinner

Kristian Moe, Norske Fotballkvinner

Annonse fra Toppserien: