ÅSANE KLAR FOR HISTORISK SESONG I TOPPSERIEN

Annonse:

 

Etter 11 sesonger i 1.divisjon er Åsane klare for sin aller første sesong i Toppserien.

Sammen med Tromsø – som vant 1.divisjon på målforskjell – sikret Bergenslaget seg Toppseriesluttspillet. Åsane fikk en tøff start på kvalifiseringssluttspillet med 0-5 tap mot Røa, men hentet seg sterkt opp igjen med seier mot Avaldsnes, Kolbotn og Tromsø og poengdeling mot Arna Bjørnar. Åsane overrasket stort i kvalifiseringsslutspillet og endte til slutt opp på 4 plass, med 10 poeng.

Etter det historiske opprykket sa Åsane-trener Eirik Fjeldstad til Bergens Tidende at han tror laget kan bite godt fra seg i Toppserien i 2023.

– De tre lagene på toppen har en kvalitet som bare de har, mens det er ganske jevnt mellom resten av lagene. Det blir tøft, men vi må se gjennom vinteren om vi kan hente spillere som har erfaringen vi trenger til å spille i Toppserien.

Denne uken kom også nyheten om at tidligere TIL 2020-trener Øyvind Tjelde Haga starter som ny sportssjef i klubben. Han valgte bort en forlengelse med Tromsø-klubben til fordel for Bergen, selv om også TIL 2020 var fryktelig nær opprykk.

– Gjennom flere og gode samtaler både med Eirik og Jostein er jeg veldig inspirert og motivert for å komme inn og gi av meg selv, jobbe knallhardt og komplementere et dyktig sportslig team. Ledelsen, trenerteamet og spillergruppen i Åsane har til nå gjort veldig mye riktig, steg for steg og i rett rekkefølge, og det virker å ligge et stort og spennende potensiale i klubben, uttaler han videre, fortalte han til Åsane Tidene. 

Åsane-spiller Katarina Sunde tror også laget må forsterke seg før den kommende sesongen.

– Hvis vi får inn spillere som kan heve nivået på treningene og gi konkurranse tror jeg vi kan se veldig bra ut, sier hun til BT.

Med opprykk for Åsane, vil Toppserien 2023 nå ha 3 lag fra Bergen. Vi gratulerer Åsane med opprykk til Toppserien!

Annonse fra Toppserien: