Åsane var av mange spådd å være blant de heteste kandidatene til å bli topp to i årets sesong i 1. divisjon. Etter to serierunder ser det meget lovende ut.

Bergenserne står nå med full pott etter to seriekamper. Samtidig står kanskje den aller største konkurrenten, Øvrevoll Hosle, med to tap og skuffende null poeng.

Grand Bodø – TIL 2020 2-2

PS: Medkila – Klepp ble utsatt på grunn av deltakende spillere på J17-samling.

Marerittstart for opprykkskandidaten

Hønefoss – Øvrevoll Hosle 2-1 (1-1)
Mål: 0-1 Joshualyn Reeves (12), 1-1 Stina Næss Berge (19), 2-1 Emilie Finnevolden (54)

0-2 hjemme mot Kil/Hemne i første serierunde kom overraskende på de aller fleste som følger 1. divisjon tett. I flere år har Øvrevoll Hosle hatt en ambisjon og et håp om å ta steget opp til Toppserien, men uten å ha lyktes.

Denne helgen skulle forrige helgs tap revansjeres, men slik gikk det ikke.

Joshualyn Reeves sørget imidlertid for en god start på oppgjøret da hun rundet keeper og satte inn 1-0 for gjestene etter 12 minutter. Men bare sju minutter senere var utligningen et faktum da Stina Næss Berge sørget for balanse i regnskapet med et godt plassert straffespark.

Hønefoss tok mer initiativet i kampen etter ØHIL-dominans de første minuttene, og det sto 1-1 til pause mellom lagene.

Ni minutter ut i 2. omgang kom derimot kampens tredje scoring da Emilie Finnevolden, som scoret rundens mål i forrige runde, headet inn 2-1 etter et hjørnespark.

Øvrevoll Hosle presset voldsomt på for en utligning den påfølgende halvtimen, men måtte igjen reise hjem med null poeng og et skuffende resultat.

– Det var deilig å ta med de tre poengene. Det var en skikkelig krigekamp og tre veldig viktige poeng, konkluderer Hønefoss-trener Martin Klemetsrud Lindmark overfor klubbens hjemmeside

Stina Næss Berge åpnet målkontoen mot ØHIL på søndag. Foto: Marius Simensen/Bildbyrån.

Opprykksrivalen gjorde jobben

Åsane – Amazon Grimstad 2-0 (2-0)
Mål: 1-0 Katarina Dybvik Sunde (21), 2-0 Nina Vestbøstad (36)

Mens Øvrevoll Hosle gikk på et nytt skuffende tap, gjorde Åsane akkurat det de trengte hjemme mot Amazon Grimstad søndag ettermiddag. Bergenserne har fått en drømmestart på sesongen med 6-0 i målforskjell etter ot kamper, og hadde få problemer i kampen mot sørlendingene.

Storscorer Katarina Dybvik Sunde sørget for ledelse da hun dukket opp på rett plass etter et skudd som ble blokkert. Alene med keeper gjorde hun ingen feil og plassert enkelt ballen i nettet midtveis i 1. omgang.

Kvarteret etterpå økte Nina Vestbøstad ledelsen da hun fikk kranglet inn 2-0 fra kort hold etter et innlegg fra Ida Kroken på bakre stolpe.

Stillingen var dermed 2-0 til pause og i den andre omgangen klarte heller ikke Amazon Grimstad å sette hjemmelaget på de store prøvene.

Dramatisk overtidsscoring

KIL/Hemne – AaFK Fortuna 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Maren Snekvik (90+8)

Første rundens store overraskelse, KIL/Hemne, var sugne på å bygge videre på en perfekt seriestart i sesongens første hjemmekamp mot et AaFK Fortuna som kom fra et stygt 0-4-tap for Åsane.

Det ble en sjansefattig affære i Sodvinhallen i oppgjøret mellom KIL/Hemne og AaFK Fortuna. Bortelaget jaktet sine første poeng etter returen til toppfotballnivå, mens hjemmelaget var ute etter sin andre seier av to mulige.

AaFK Fortuna styrte det meste av banespillet mot et defensivt godt strukturert og kompakt KIL/Hemne-lag, men slet med å skape store farligheter. Guro Hammer Røn var nærmest med en avslutning utenfor fra kort hold.

Motsatt vei var det også ganske rolig helt frem til det 98. spilleminutt. En lang ball fremover ble feilvurdert av en AaFK-Fortuna-forsvarer og Maren Snekvik stjal med seg ballen, før hun satte den utagbart i krysset forbi Benedicte Lund Berge. KIL/Hemne står dermed med full pott etter to runder, mens AaFK Fortuna må fortsette jakten på sine første poeng i 2022 hjemme mot Hønefoss neste helg.

Kil/Hemne har så langt vært den store positive overraskelsen. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Seieren glapp på overtid

Grand Bodø – TIL 2020 2-2 (1-0)
Mål: 1-0 Anna Isabella Johansen (44), 1-1 Sandra Simonsen (52), 1-2 Kathrine Pleym (70), 2-2 Ingeborg Anette Nordheim (90+2)

For andre helg på rad skulle Tromsø spille et nordnorsk oppgjør. Etter forrige rundes nedsabling av Medkila, var det nyopprykkede Grand Bodø som sto på motsatt banehalvdel.

De første sjansene falt til bortelaget Tromsø, men det var Grand Bodø og Anna Isabella Johansen som fikk nettsus først. Et vakkert touch over Tromsø-forsvaret fant Johansen som rolig trillet inn 1-0 til hjemmelaget i Nordlandshallen etter 44 minutter.

Andre omgang var bare sju minutter gammel da Sandra Simonsen stilte seg opp på et frispark fra venstre. Skuddet hennes lurte seg inn ved nærmeste stolpe til utligning for Tromsø. Bortelaget presset på for ledermålet, og hadde en stor sjanse som ble reddet av Grand Bodø-keeper Julie Abrahamsen.

Etter 70 minutter skulle målet komme for Tromsø. Kathrine Pleym reagerte først på en retur fra Abrahamsen og plasserte ballen kontrollert i nettet etter et flott konstruert angrep. Det så lenge ut til å bli vinnermålet, men innbytter Ingeborg Anette Nordheim ville det annerledes og bredsidet inn utligningsmålet like før slutt, som sørget for poengdeling i nord.