Vålerenga viste ingen nåde mot Stabæk. 6-2-seieren på Nadderud gjør at de kongeblå tar sommerferie i ensom majestet på toppen av tabellen. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Avsluttet vårsesongen med stil

Den siste serierunden av vårsesongen leverte varene.

Brann - Åsane 2-1

LSK Kvinner - Lyn 1-0

Røa - Rosenborg 1-4

Stabæk - Vålerenga 2-6

Best i Bergen

Brann - Åsane 2-1 (2-0)
Mål: 1-0 Amalie Eikeland (15), 2-0 selvmål Helene Gloppen (40), 2-1 Milena Kokosz (84)

Det var duket for byderby i Bergen i den siste kampen før sommerferien, da Brann fikk besøk av Åsane.

Åpningen ble av det pyntelige slaget og var stort sett preget av balltrilling fra Brann og mange brudd.

Publikum måtte vente et kvarter før det skjedde noe nevneverdig foran noen av målene, men fikk til gjengjeld en scoring. Litt ut av intet åpnet en pasning fra dypet opp Åsane-forsvaret. Signe Gaupset lot ballen passere slik at Amalie Eikeland kunne få muligheten. Hun var sikker og satte iskaldt inn 1-0 bak Savanna Duffy.

Drøye kvarteret senere kunne Åsane utlignet ved Marina Jensen. Den tidligere Sandviken-spilleren fikk headet mot mål fra god posisjon. Dessverre for gjestene var Aurora Mikalsen på plass og slo unna.

Utenom dette skjedde det ikke så mye på Brann stadion og det så ut til å forbli 1-0 til pause. Men fem minutter før hvilen fikk Brann hjelp fra Åsane-forsvaret. Et lavt innlegg fra Johanna Renmark skulle enkelt klareres unna av Helene Gloppen, men på klønete vis satte stopperen ballen i eget mål og ga Brann en heldig tomålsledelse inn til pause.

Etter pause hadde Brann muligheter til å øke ledelsen ytterligere og punktere kampen for godt. Først ved Anna Aahjem etter 50 minutter, men toppscoreren avsluttet rett på Duffy.

Litt senere var det Signe Gaupset som fikk skutt fra 16 meter, men ballen suste like over mål.

Brann virket å ha god kontroll på oppgjøret og så ut til å dra i land en grei 2-0-seier uten å imponere.

Men like før slutt ble det ny spenning i kampen. Aurora Mikalsen virket å ha tatt sommerferie litt for tidlig, da hun ga vekk ballen til Milena Kokosz med en svak touch. Den polske landslagsspilleren takket og bukket og satte enkelt inn 2-1.

Da ble det likevel noen spennende sluttminutter på Brann stadion, men Brann klarte å ri av av den sene Åsane-stormen og sikre tre poeng.

Perfekte hjemme

LSK Kvinner - Lyn 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Thea Kyvåg (78)

LSK Kvinner har vunnet alt på hjemmebane denne sesongen. Den statistikken håpet de å opprettholde når Lyn tok turen til LSK-hallen denne runden.

På Romerike var det gjestene som åpnet energisk og best, og hadde noen skuddforsøk fra distanse, uten at det skapte særlig trøbbel for vertene.

Utover i omgangen spilte LSK Kvinner seg mer inn i kampen, men de gulkledde slet med å skape sjanser i en jevnspilt affære.

Nærmest før pause var det gjestene fra Kringsjå som kom, mye takket være Thiril Erichsen i LSK-buret. Sisteskansen holdt på å glippe et skudd fra Naina Inauen over streken, men fikk til slutt kontroll.

Det jevne og sjansefattige kampbildet fortsatte også etter hvilen. Begge lag skapte noen småfarligheter, men det ble aldri virkelig farlig foran noen av målene.

Etter 78 minutter hadde Lyn et godt forsøk ved Naina Inauen fra distanse, men skuddet snek seg utenfor.

I det påfølgende angrepet motsatt vei ble det imidlertid uttelling. En lekker pasning fra Amanda Johnsson Haahr fant Thea Kyvåg alene med keeper. Kantspilleren var iskald da hun satte ballen til side for Kirvill Odden og sendte LSK Kvinner i føringen.

Da var spørsmålet om Lyn kunne svare, og gjestene ga det et reelt forsøk og pumpet innlegg inn i boksen til LSK Kvinner. Vertene sto godt unna og stanget vekk og klarerte alt som kom.

Lyn klarte ikke å få den siste store sjansen og dermed kunne LSK Kvinner juble for nok en hjemmeseier.

Thea Kyvåg sørget for at LSK Kvinner vant alle sine hjemmekamper i vårsesongen. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Nytt stortap

Røa - Rosenborg 1-4 (0-2)
Mål: 0-1 Emilie Nautnes (2), 0-2 Ine Berre (12), 0-3 Frøya Dorsin (49), 0-4 Cesilie Andreassen (53), 1-4 Mari Nyhagen (86)

Rosenborg snublet i gullkampen mot bunnlaget Åsane sist, men stod overfor en tøff oppgave når de tok turen til Røa kunstgress denne runden.

Trønderne fikk imidlertid en perfekt start på en vanskelig bortekamp. Bare to minutter var spilt da Frøya Dorsin fant Emilie Nautnes på 15 meter. Spissen var nådeløs og hamret ballen i krysset bak en sjanseløs Louise Högrell. Dermed 1-0 til Rosenborg.

Og drømmeåpningen skulle fortsette for gjestene. Drøye ti minutter senere var Dorsin sentral igjen. Et innlegg fant stortalentet som hælflikket ballen videre til Ine Berre på bakerste stolpe. Hun fikk en enkel oppgave med å sette inn 2-0.

Røa fortsatte å trøble på eget kunstgress, og var heldige som ikke havnet under med 3-0. Både Cesilie Andreassen og Frøya Dorsin fikk store sjanser, men begge ble stoppet av redninger fra Högrell.

Like før pause var det vertene og Mina Bell Folland som fikk en gyllen mulighet til å redusere, men avslutningen fra god posisjon suste over mål.

Hjemmelaget måtte heve seg etter pause om de skulle hente opp 0-2, men fikk en elendig start på andre omgang da de surret det til i eget forsvar etter bare fire minutter. Det utnyttet Frøya Dorsin som trillet inn 3-0.

Bare fire minutter etter der igjen var kampen avgjort for godt. En corner ble stanget unna av Oline Fuglem, men ikke langt nok. Ballen falt i beina til Cesilie Andreassen som satte inn 4-0 med et velplassert skudd.

Selv om kampen var avgjort var Røa bestemt på å få med seg en scoring fra oppgjøret. Anya de Corcy var centimetere unna etter 83 minutter, men hun satte ballen utenfor. Minuttet senere kom imidlertid reduseringen da Mari Nyhagen sikkert satte ballen i nettet etter et innlegg.

Det hjalp selvfølgelig svært lite ettersom poengene var delt ut for lengst. Rosenborg vinner overbevisende 4-1 på Røa kunstgress og tar sommerferie på 2.-plass.

Overkjørt av serielederen

Stabæk - Vålerenga 2-6 (0-2)
Mål: 0-1 Stine Brekken (31), 0-2 Emma Stølen Godø (37), 0-3 Stine Brekken (48), 0-4 Olaug Tvedten (52), 0-5 Stine Brekken (55), 0-6 Elise Thorsnes (68), 1-6 selvmål Emma Stølen Godø (72), 2-6 Signe Strømnes (90+2)

Stabæk har hatt som vane å gjøre det tøft for Vålerenga i de tidligere møtene med de kongeblå. Den trenden håpet bærumslaget skulle fortsette når en seiersløs rekke på fire kamper skulle brytes.

Som tidligere var vertene også denne gangen nære ved å sjokkåpne mot Vålerenga. Etter fire minutter stanget Iris Omarsdottir ballen mot mål fra fem meter. Headingen gikk imidlertid midt på mål og Tove Enblom avverget.

Etter den tidlige kjempesjansen jevnet oppgjøret seg ut, der Vålerenga virket hakket skarpere.

Serielederen slet imidlertid med å skape det helt store og måtte vente til det var spilt over halvtimen før de virkelig lagde trøbbel for vertene.

Til gjengjeld ble det uttelling på deres første store sjanse i kampen. En corner ble slått inn i feltet der Stine Brekken hadde løpt seg fri. 19-åringen fikk gå opp helt alene og stange gjestene i føringen på Nadderud.

Noen minutter senere var 2-0 et faktum, og nok en gang var det et kontant hodestøt som fant veien til nettet. Sædis Heidarsdottir fant pannen til Emma Stølen Godø som på imponerende vis fikk slengt seg bakover og styrt ballen i nettet.

Like etter ble det farlig i motsatt ende da Iris Omarsdottir fikk headet mot mål. Men i motsetning til Brekken og Stølen Godø havnet ballen på feil side av stolpen.

En 2-0-ledelse etter halvspilt kamp gjorde at Vålerenga hadde et godt grep om oppgjøret. Men serielederen var ikke fornøyde med det.

Bare tre minutter etter sidebyttet satte Stine Brekken inn sin andre scoring og sørget for 3-0.

Like etter banket Olaug Tvedten inn 4-0 fra kort hold, før Brekken fullførte hattricket sitt med en vakker avslutning til 5-0 etter 55 minutter.

Da var all tvil om hvor poengene skulle havne borte, men om det likevel skulle være litt tvil, ble den fjernet for godt da Elise Thorsnes satte inn 6-0 fra straffemerket med drøye 20 minutter igjen.

At Emma Stølen Godø på uheldig vis headet ballen i eget nett og reduserte for Stabæk noen minutter senere gjorde dermed ikke altfor mye.

På overtid satte Signe Strømnes inn en redusering til, men seieren var selvfølgelig aldri truet for Vålerenga, som vinner hele 6-2 og tar sommerferie i ensom majestet på toppen av tabellen.