Arna-Bjørnar mistet ledelsen mot Kolbotn, men har alt å spille for utover høsten. Kampen om kvalikplassen er helt åpen. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Beinhard kamp om kvalik - Brann har grep om Europa-plass

I Toppserien bør blikket rettes en del mot Bergen utover høsten. Der kjemper to lag en vanvittig kamp for å berge kvalik, mens det tredje jakter seriesølv og Champions League-spill.

Mål: Thea Kyvåg (13)

Med nyheten om at LSK Kvinner var på kanten av konkurs og av å måtte legge ned klubben, kunne hjemmemøtet med Røa være klubbens siste kamp noensinne.

Hjemme i LSK-hallen har kanarifuglene stort sett vært formidable hele sesongen, og fikk en god start spillemessig også her.

Likevel var det Røa som kom seg til kampens første sjanse ved Julie Hoff Klæboe som fikk avsluttet med hodet, men Thiril Erichsen reagerte lynraskt og reddet.

Få minutter senere var det vertene som angrep. Mille Ivi Christensen fant Thea Kyvåg med et flott gjennomspill. Alene med keeper gjorde lynvingen ingen feil og plasserte ballen kontrollert ned i hjørnet forbi Louise Högrell.

Etter scoringen tok Røa over kampen og var nære en utligning flere ganger. Blant annet etter 20 minutter da Ragne Svastuen løpte seg fri i feltet og headet mot mål, men avslutningen fra seks meter gikk rett på keeper.

Tross et klart overtak, uteble uttelling for gjestene som måtte gå til pause med 0-1.

I starten av andre omgang var det LSK Kvinner som var farligst og kom seg til flere halvsjanser, men uten at det ble ordentlig farlig for Røa.

Utover i omgangen våknet bortelaget mer til live og jaget utligning. Mot slutten kom også sjansene for Røa.

Med sju minutter igjen bestemte Elle Ulstein seg for å prøve høyreslegga. Forsøket var også godt og tvang Thiril Erichsen til å gjøre en kvalifisert redning for å hindre baklengs.

Like etter var det Ragne Svastuen som fikk muligheten, men fra god posisjon avsluttet hun rett på Erichsen.

Og da innbytter Marie-Claire Sebazungu misbrukte en enorm sjanse to minutter på overtid, kunne LSK Kvinner juble for tre poeng og nok en hjemmeseier - en seier som kan være klubbens siste.

Thea Kyvåg ble matchvinner for LSK Kvinner mot Røa. Men var dette kanarifuglenes siste kamp i Toppserien? Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Snudde til seier

Arna-Bjørnar - Kolbotn 1-2 (1-1)
Mål: 1-0 Vilde Vedeler (29), 1-1 Ebba Niss (33), 1-2 Marie Moen Preus (49)

De to bergenslagene Arna-Bjørnar og Åsane kjemper en intens kamp om kvalik. Dermed var førstnevntes hjemmemøte med Kolbotn svært viktig.

Åpningen på Arna ble av det svært rolige slaget og bar preg av mye spill mellom de to boksene.

Med unntak av noen spede forsøk, var det lite som skjedde de første 25 minuttene.

Like før halvtimen skjedde det derimot noe. Flott spill fra vertene endte med at Linnea Sælen fant Vilde Vedeler i feltet med et lavt innlegg. Sistnevnte satte sikkert inn 1-0 forbi en utspilt Selma Panengstuen.

Dessverre for Arna-Bjørnar varte ikke ledelsen særlig lenge. Bare fire minutter etter ledermålet responderte Kolbotn. En litt rotete situasjon endte først med et skudd som Hanne Larsen reddet. Deretter havnet ballen hos Ebba Niss på 16 meter som avsluttet mot mål. Ballen fikk en fin bue og endte i nettet bak Larsen, og lagene var like langt.

Det stod seg også til pause, men det tok ikke mange minutter av andre omgang før kampen var snudd.

Marie Moen Preus snappet opp et gjennomspill, rundet Hanne Larsen og sendte Kolbotn i ledelsen.

Etter dette fulgte en lang og rolig periode. Man måtte faktisk vente til det 83. minutt før det kom noe som lignet en sjanse. Linnea Laupstad prøvde seg fra meget langt holdt. Ballen tok innom en Kolbotn-spiller før den havnet like utenfor stolpen.

Kolbotn holdt godt unna og på overtid var Johanne Fridlund marginer unna å punktere kampen, men avslutningen smalt i tverrliggeren.

At det ikke ble mål gjorde ingenting for Kolbotn som vinner 2-1 på Arna og sikrer seg 12 poengs luke ned til kvalik.

Storesøster seiret, til slutt

Brann - Åsane 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Amalie Eikeland (72)

Det skjedde mye i Bergen og bergensområdet denne helgen. På Brann stadion var det nemlig også kamp, og ingen hvilken som helst kamp: Byderby mellom Brann og Åsane.

I Slaget om Bergen var det Åsane som kom til kampens første sjanse. Allerede etter fire minutter fikk Mathilde Sangolt sjansen, men Aurora Mikalsen reddet. Returen havnet hos Ida Kroken som avsluttet mot hjørnet. Ballen så ut til å snike seg inn, men Tomine Svendheim avverget i siste liten.

Like etter var det nære for Brann, men fra straffemerket skjøt Amalie Eikeland hull i luften.

Ellers skjedde det ikke mye på Brann stadion før det gikk mot pause. Da kom det et par sjanser for vertene.

Først ble Karoline Haugland stoppet av Savanna Duffy, før Åsane-keeperen var på plass igjen noen minutter senere og hindret Nora Lie Eghdami.

Dermed forble det 0-0 til pause.

Starten av andre omgang ble ganske sjansefattig.

Men med 20 minutter igjen begynte Brann å skape mer. Karoline Haugland var igjen nære et ledermål, men denne gangen var det stolpen som var i veien for midtbaneterrieren.

Et par minutter senere fikk imidlertid Brann hull på byllen. Rakel Engesvik fintet seg fri og trillet videre til Amalie Eikeland. Den tidligere Reading-spilleren hadde få problemer med å skli hjemmelaget i føringen.

Brann hadde også et par halvsjanser til å øke ledelsen, mens Åsane trykket på for en utligning.

Det ble derimot ingen flere scoringer i bergensderbyet. Brann vinner 1-0 og fester grepet om sølvet og Champions League-plassen.

Brann måtte slite mot Åsane, men kunne til slutt juble for derbyseier. Nå har bergenserne også grepet om sølvet og Champions League-plassen. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Toppscoreren avgjorde

Lyn - Stabæk 0-1 (0-1)
Mål: 0-1 Iris Omarsdottir (24)

På Kringsjå var det duket for en meget interessant duell mellom Lyn og Stabæk.

Starten på oppgjøret ble relativt fartsylt med en tidlig sjanse til Stabæk. Sju minutter var spilt da Monica Nedgård Isaksen kom alene med Kirvill Odden. Sisteskansen gjorde jobben sin på strålende vis og hindret baklengs.

Like etterpå var Isaksen igjen på ferde, men denne gangen prøvde angrepsspilleren å spille 45 grader ut. Pasningen ble derimot for upresis.

Men Isaksen var ikke ferdig med det. Få minutter senere var den tidligere Lyn-spilleren igjen alene med Odden. Stabæk-spissen satte ballen forbi keeperen, men også forbi stolpen og dermed forble stillingen 0-0.

Det var imidlertid ikke lenge. Etter 24 minutter skulle den endelig sitte for Stabæk. Iris Omarsdottir fikk to muligheter etter godt forarbeid av Isaksen, og på forsøk nummer to fikk ligaens toppscorer omsider gitt gjestene ledelsen.

Like før pause var aktivumet Isaksen nære ved å doble for Stabæk. Alene med Odden ble hun stoppet av en benparade, men fikk returen tilbake i beina. Men heller ikke denne gangen fikk vingen nettkjenning, da hun satte ballen til side for mål.

Etter hvilen var det hjemmelaget som var svært nære scoring. Gjennom hele kampen var det stort sett på dødballer vertene skapte noe, og også her ble det farlig etter en corner. Til slutt havnet ballen hos Joshualyn Reeves som banket den i tverrliggeren og ut.

Noen minutter senere ble det farlig da Iris Omarsdottir banket til, men Odden dro opp en kvalifisert redning og hindret 0-2.

Deretter fulgte en roligere periode, men i sluttminuttene tok sjanseproduksjonen seg opp igjen.

Lyn jaktet utligning og var nære ved flere anledninger. Etter 82 minutter fikk Reeves muligheten i boksen og fikk til en god avslutning mot mål. Der fikk Sunniva Skoglund opp en sterk arm og hindret 1-1 på mesterlig vis.

Minuttet senere fikk vertene en trippelsjanse, men oppofrende forsvarsspill fra Stabæk sørget for at alle forsøkene ble blokkert.

Presset vedvarte fra Lyn, og langt inne på overtiden fikk de også en siste sjanse. Trine Skjelstad Jensen raget høyest på en corner, men midtstopperkjempen stanget ballen en liten meter utenfor.

Dermed holder Stabæk unna og tar med seg tre poeng hjem til Bærum.