Anderlecht er Vålerengas siste hinder på veien mot gruppespillet i Champions League. Det ble klart under en trekning på mandag.

Etter at Vålerenga beseiret rumenske Farul Constanta tok de seg videre til play offen i Champions League.

Dette er siste hinder på veien mot gruppespillet i den gjeve turneringen.

Mandag ble det klart at Anderlecht blir Vålerengas motstander i denne kampen.

Anderlecht har også tidligere vært motstander for et norsk lag i kvalifisering til Champions League. I fjor slo Brann dem greit 3–0 på sin vei mot gruppespillet i turneringen.

Tilbake i 2019 var det Anderlecht som slo ut LSK Kvinner.

Denne runden spilles over to kamper, hjemme og borte, hvor vinneren er sikret plass i det lukrative gruppespillet av turneringen.

Anderlecht slo ut Røde Stjerne (4–1) og Birkirkara (5–0) i sine to første kvalifiseringskamper denne sesongen.

Seedet

Vålerenga gikk inn i trekningen som ett av de seedede lagene, som betyr at de slapp å risikere å trekke de sterkeste lagene i turneringen, slik som Benfica og Roma.

På forhånd ble svenske Hammarby sett på som den antatt tøffeste motstanderen de kunne få. For de svenske mesterne fra i fjor ble det en tøff trekning, når de må beseire Benfica for å nå gruppespillet denne sesongen.

Vorskla Poltava – Celtic

I tillegg skal ti klubber som endte på 2.- og 3.-plass i sin hjemlige serie spille en egen play off. Dette er ruten Rosenborg ville havnet i dersom de hadde slått Arsenal.

Den trekningen ser slik ut:
Sporting – Real Madrid
Juventus – Paris-Saint Germain
Paris FC – Manchester City
Fiorentina – Wolfsburg
Häcken – Arsenal

Også for disse lagene skal det spilles to kamper, hvor vinneren av dobbeltoppgjøret går til gruppespillet i turneringen.

Kampene spilles 18./19. og 25./26. september.