Brann er videre i Champions League!

Nok en historisk bragd for Brann, da de i kveld tok seg videre til kvartfinale i Champions League etter seier mot Slavia Praha.

Brann fortsetter å imponere i Europa, og etter dagens 1-0-seier mot Slavia Praha er kvartfinale i verdens gjeveste turnering et faktum.

Brann åpnet knallhardt mot Slavia Praha og styrte store deler av første omgang. Likevel var det Slavia Praha som fant nettmaskene først. Ballen ble slått inn på corner, og etter mye klabb og babb havnet den til slutt mellom stengene. Men rødtrøyene var heldige, og målet ble annullert uten at man helt forstår hvorfor.

Det stod dermed 0-0 til pause.

Slavia Praha kom sterkere tilbake etter pause, og det svingte mer frem og tilbake. Selv om det var hjemmelaget som har flest sjanser, var det Brann som satt ballen i mål etter 65 minutter. Og det kan ikke overraske noen at Signe Gaupset var involvert.

Før runden ble hun navngitt som en av spillerne å se opp for av UEFA. 18-åringen markerte seg for alvor i Champions League-sammenheng etter at hun utlignet mot gullgrossist Lyon i desember, foran et kokende publikum på Åsane Arena.

Det var også Brann som vant kampen på tribunen. Over 200 supportere hadde tatt turen til Praha for å støtte jentene i siste bortekamp i gruppespillet.

Over 200 supportere hadde tatt turen til Praha. Foto: Inga Totland.
Det var nesten fullt på bortefeltet i Praha. Foto: Inga Totland.

Brann trengte kun et poeng mot Slavia Praha for å sikre videre spill i Champions League, selv med en gjenstående kamp i gruppespillet.

Bergenserne står nå med åtte poeng mot Slavia Prahas fem poeng. Likevel sikrer de avansement på innbyrdes oppgjør, etter at de vant 1-0 hjemme mot tsjekkerne i slutten av oktober.

Nå venter siste kamp i gruppespillet mot St.Pölten neste uke, hjemme i Bergen. Også denne kampen spilles på Åsane Arena.

Kjøp billett til Brann-St.Pölten, 31.01 på Åsane Arena.

Kvartfinalene blir trukket tirsdag 6. februar.