BRANN MED KOMFORTABEL SEIER MOT LYN

Annonse:

 

Toppseriens treningsleir arrangeres i samarbeid med OBOS.

Ny kamp i fantastiske forhold på Dama de Noche, da Lyn fikk teste krefter mot Brann. Kampen endte til slutt 4-0 til Brann.

– I dag får vi en referanse mot det beste laget i Norge. Vi har trent godt, tålmodig og målrettet slik vi mener fasene skal løses for oss. Det blir gøy å måle seg mot en haug med landslagsspillere, sa Lyn-trener, Tom Stenvoll, før kampen.

Det tok ikke lange tiden før Nora Eide Lie satt inn første nettkjenning for Brann. Den tidligere LSK Kvinner-spilleren byttet plass med Ingrid Spord før sesongen, og viser seg som et godt tilskudd til Brann-troppen. Spesielt når hun like etter varter opp med enda et mål. Før pause rakk også Signe Gaupset å notere seg på scoringslista, 3-0 til pause.

– Vi vinner og det ønsker vi jo hver kamp selv om det ikke deles ut poeng. Vi får øvd mye på det offensive spillet vårt, og scorer fire mål og det er jo alltid bra det. Jeg fikk jo åpnet målkontoen for Brann, så det er jo gøy! Så håper vi det blir flere fremover. Seriestarten kommer brått på, men vi har hatt en veldig god oppkjøring. Så jeg føler vi er godt rustet, sier Eide Lie etter kampen.

Nora Eide Lie åpnet målkontoen mot Lyn. Foto: Beate Oma Dahle.

Det fjerde målet stod islendingen Svava Ros Gudmundsdottir for da hun kom inn etter pause. Trener i Brann, Alexander Straus, mener kampen var positiv på mange områder.

– Når vi er gode, så er det forskjell på oss. Men jeg synes at Lyn gjør det vanskelig for oss i perioder. De gjør et par smarte ting i forsvarsspillet sitt, men jeg synes vi løser det bedre nå enn vi gjorde i sesongen i fjor. Selv om det også endte med seier er det betryggende å se at vi har lært. At Nora åpnet målkontoen smakte veldig godt. Det andre målet hennes er det ren klasse over, så det er et fantastisk nivå. Hun har kommet til oss og tatt oss med storm. Vi visste Nora var god, det var derfor vi hentet hun. Jeg er veldig glad hun er Brann-spiller, sier han.

Det ble tap for Lyn i deres første og eneste treningskamp denne leiren. Foto: Beate Oma Dahle.

Og selv om det ble tap for Lyn, ser Lyn-trener, Tom Stenvoll, på kampen med et positivt blikk.

– Det er en tøff kamp, og det er forventet mot Norges desidert beste fotballag. Vi får en fin referanse på hvordan vi står mot de beste. Det blir en tøff start, men vi hever oss utover kampen. Totalt er vi fornøyd med gjennomføringen, men det er detaljer i spillet som absolutt må bli bedre. Det har vært en del spillere ut og inn av troppen. Denne samlingen har enorm betydning både for spillerne og oss i trenerstaben.

– Vi får øvd godt. Selv om vi ikke har så mye ball får vi øvd mye etablert defensivt. Jeg synes vi ligger fint, men så glipper det opp i blant. De gangene vi får kontret er det enten veldig bra eller så sløser vi litt med sjansene, sier Lyns Julie Jorde etter kampen.

Annonse fra Toppserien: