BRANN OG VÅLERENGA ER KLARE FOR CHAMPIONS LEAGUE PLAY-OFF

Annonse:

Brann og Vålerenga vant begge gårsdagens kamper som vil si at de norske lagene er klare for runde to i kvalifiseringen for Champions League.

Lagene vil nå gå inn i en siste play off-runde for å kvalifisere seg til gruppespillet i Champions League. Da spilles det to kamper mot samme motstander, en hjemme og en borte. Kampene spilles 10./11. og 18./19. oktober.

Hvilke motstander Brann og Vålerenga blir klart i trekningen 15. september kl. 13.00.

Vålerenga 2 (11) – 2 (10) Celtic

Kampen mellom Vålerenga og Celtic kan ikke beskrives som annet enn spennende og jevn til det siste. Det hele begynte godt for de blå da Olaug Tvedten sendte Vålerenga i ledelsen etter kun 4 minutter. Dette resulterte i vill feiring både på bane og tribune hvor supporterne holdt god kok gjennom hele kampen. Men, kun 4 minutter etter utligner Celtic og stillingen er 1-1.

Slik holder det seg ut første omgang og store deler av andre omgang også som forblir målløs. Stillingen blir dermed 1-1 og vi går inn i ekstraomganger.

Det så ut til å gå til straffekonk helt til Smith sendte Celtic i ledelsen etter 116 minutter. Med 4 minutter gjenstående av ekstraomgangene så det mørkt ut for Vålerenga. Men på overtid av andre ekstraomgang blir det dømt straffe og Thorsnes setter ballen hardt i nettet og sender laget til straffekonk.

Straffekonken blir nesten mer spennende enn nødvendig. Det tas hele 11 straffer av hvert lag, som alle ender i nettet. Det vil si, alle utenom Celtics ellevte straffe som Guro Pettersen redder på nydelig vis! Vålerenga og hele Intility bryter ut i seiersbrøl og Vålerenga vinner.

– Sinnsykt deilig! For en fantastisk opplevelse for hele klubben med supportere som ikke vil gå hjem, med en frivillighet som har levert et fantastisk arrangement og en spillergruppe som henter ut absolutt alt de har i en sånn match, sier trener Nils Lexerød.

– Du blir ordentlig stolt og glad av å være en del av Vålerenga, avslutter Lexerød.

Vålerenga får en tøff vei inn i gruppespillet, da de potensielle motstanderne er VfL Wolfsburg, Paris Saint-Germain, Real Madrid CF, AC Sparta Praha, BK Häcken eller Manchester United Women FC.

Crummer setter mål nummer to for Brann

RSC Anderlecht 0-3 Brann

Mot RSC Anderlecht kjørte Brann høyt press fra start. Dette viste seg å funke for Brann, mens motstanderen slet med å holde følge. Etter frispark og 20 minutter spilt kriget Karoline Haugland inn første mål og sendte Brann i ledelsen.

Bergenserne rakk ett mål til før pause. Larissa Crummer endte alene med keeperen og satte ballen kontrollert ned i hjørnet. Pauseresultatet blir dermed 2-0 til Brann.

I andre omgang ble det færre sjanser for Brann. Anderlecht derimot var nære å score ved en heading som gikk like over mål etter en time med spill. Seks minutter før slutt satte Amalie Eikeland inn en siste scoring for Brann. Sluttresultatet ble dermed ett fortjent 3-0 seier til Brann som hadde full kontroll gjennom hele kampen. Dermed er Brann også videre til play-off.

– Det blir veldig spennende, spesielt å se hvilken motstander vi får og vi er klare uansett hva vi får, sier målscorer Karoline Haugland.