BRANN OG VÅLERENGA VIDERE TIL GRUPPEFINALE

Annonse:

 

Brann og Vålerenga er begge et steg nærmere Champions League-spill etter seire i sine første kvalifiseringskamper. 

Slik spilles kampene på lørdag: 

Lørdag 9.9, 20.00: Brann – Anderlecht

Lørdag 9.9, 20.00: Celtic – Vålerenga

Anderlecht vant 5-0 over GKS Katowice i sin første kvalifiseringskamp, mens Celtic vant 1-0 over Brøndby tidligere i dag. 

Brann 5-0 Lokomotiv Stara Zagora

Bergenserne slo virkelig fra seg i dagens første kamp. Kl. 14.00 møtte de bulgarske Lokomotiv Stara Zagora i Katowice i Polen.

Allerede etter to minutter sørget Cecilie Redisch Kvamme for Brann-ledelse. Før lagene gikk til pause fikk også svenske Johanna Renmark notert seg på scoringslisten.

I pausen kom Maria Dybwad Brochmann på banen, og det fikk bulgarerne kjenne på. I løpet av de siste 40 minuttene setter hun inn hele tre mål, og hat-trick i Champions League-kvalik kan tikkes av.

– Dette var skikkelig digg. Viktig å få en god start i denne kvaliken. I kveld skal jeg nyte seieren, så er det fullt fokus inn mot neste kamp de neste dagene. Den skal vinnes!, melder Brochmann fra Polen.

– Og målene var ekstremt deilig. Har ikke så mye mer å si enn det. Ekstreeeeemt deilig!

Brann tok en komfortabel seier over Lokomotiv Stara Zagora, 5-0. Foto: Inga Totland/Brann.

Minsk 1-3 Vålerenga

Og det var ikke bare Brann som tok seg videre til gruppefinale. På Intility Arena vartet Vålerenga opp med scoring til alle de oppmøtte supporterne.

Mimmi Löfwenius Veum satt inn det første for hjemmelaget, før Karina Sævik og Ylinn Tennebø fulgte etter.

– Det er så jævlig skjønt. Man vet aldri helt hva som venter, men forberedelsene har vært sykt bra. Jeg tror alle følte en stor trygghet i det vi gikk inn i kampen på grunn av dette.

Og Vålerenga-trener Nils Lexerød var ikke uenig med nysigneringen.

– Det er deilig. Det er akkurat slike kvelder som er kule å være med på.

Lexerød er også positiv inn mot lørdagens gruppefinale.

– Mulighetene tror jeg er ganske gode, men Celtic er et bedre lag enn Minsk. Det blir en knalltøff kamp, men vi har muligheter til å slå dem.

– Det var herlig med rammen rundt kampen, så mange syngende supportere, stemningen underveis og det å få bryne seg på en motstander man ikke møter til vanlig. Jeg merket det på spillerne i inngangen til kampen at det var veldig selvmotiverende. Vi vil ha mer av dette!, avslutter han.

Annonse fra Toppserien: