BRANN SIKRET POENG MOT VERDENSSTJERNENE

Signe Gaupset satt inn 2-2 på overtid, og Brann tok med det poeng mot Lyon i Champions League.

Det er vanskelig å sette ord på prestasjonen vi var vitne til i kveld, da det mestvinnende laget i Champions League måtte se seieren glippe i kampens aller siste spilleminutt. Dette, under dalende snø på Åsane Arena.

Lyon åpnet kampen med 2-0 før kvarteret var spilt, og allerede da så det ut som slaget var tapt. Dødelig effektivitet sørget for 1-0, da Lyon spilte seg enkelt gjennom Brann-forsvaret. Like etter kom kampens andre mål på straffe, og Ada Hegerberg fikk notert seg et mål foran den norske fansen.

Men Brann våknet til liv da Justine Kielland kjørte ballen rett i krysset fra 16 meter etter 34 minutter.

‒ Jeg vet ikke hva som skjer her. Jeg får gåsehud når jeg tenker på det, det er en ekstrem følelse, sa Justine Kielland etter kampen.

‒ Dette er et halvår som ikke har gått innover meg i det hele tatt. Jeg tror det blir deilig å komme hjem nå og lande litt.

Og hun gir også ære til trener Martin Ho, som har snudd Brann på hodet etter at han tok over i sommer.

‒ Martin har gjort det lett for oss spillere å prestere med den tryggheten han gir og de klare linjene. Vi er tro mot våre prinsipper, selv når vi møter de store lagene.

Utrolige scener da Brann feiret sammen med egne fans. Foto: Inga Totland.

Ga Lyon kamp til døren

Starten av andre omgang startet med en gavepakke til Brann-laget, da Lyons Lindsey Horan fikk direkte rødt kort etter at hun dyttet Karoline Haugland. Et kort som satt Lyon i unødvendig svekket situasjon.

Mot slutten av kampen hadde Brann et vanvittig trykk mot Lyon sitt mål, og scoringen lå i luften.

Fire minutter ble lagt til og Åsane Arena holdt pusten. Helt frem til siste spilleminutt, da stjerneskuddet Signe Gaupset sikrer 2-2, og jubelen brøt løs. Etter en corner er det kaos foran mål, og 18-åringen fyrer den inn i nettaket fra kloss hold.

Et vemodig adjø

Men kampen hadde også en vemodig ettersmak, da det var siste kamp i Brann-drakt for eminente Maria Dybwad Brochmann. Tidligere denne måneden ble det kjent at hun ikke får fornyet kontrakt da hennes går ut etter nyttår.

Spissen er den mestscorende spilleren i Brann Kvinners historie. Etter kampen brøt hun ut i gråt.

‒ Følelsene er blandet. Det finnes ingen bedre måte å avslutte Brann-karrieren på. I Champions League og i Åsane, som er bydelen jeg er fra. Så får vi med oss et resultat også. Det er så mye følelser at jeg er tom for ord, sa hun etter kampen.

Se fullt intervju med Maria Brochmann her

Lyon kvalifiserte seg likevel til kvartfinale, mens Brann ligger som nummer to i gruppen. Kampen mellom Slavia Praha og St.Pölten ble avlyst grunnet dagens terrorhandlinger i Praha.

Sist oppdatert: 21. des 2023