BRANN SKREV HISTORIE – NÅ VIL ROSENBORG SLÅ RIVALEN

Kanskje varer bare Branns tilskuerrekord i noen få dager.

Annonse:

 

norsk tipping

 

Slik ser runden ut:

RUNDE 14 | TOPPSERIEN
Rosenborg BK Kvinner4 - 0Arna-Bjørnar
Stabæk2 - 2Røa Fotball Elite
Vålerenga1 - 1SK Brann
Åsane4 - 0Lyn
Avaldsnes Toppfotball1 - 0LSK Kvinner




Vil sette tilskuerrekord på Lerkendal

Rosenborg – Brann, Lerkendal stadion 

For én uke siden var det fotballfest på Brann Stadion da 10.582 tilskuere møtte opp for å se Brann mot Vålerenga i strålende solskinn. Dermed ble den tidligere tilskuerrekorden i Toppserien på 3541 tilskuere knust, men det spørs hvor lenge den nåværende rekorden blir stående.

Allerede denne helgen drømmer nemlig Rosenborg om å fylle Lerkendal og dermed slå bergensernes bragd.

Torsdag kveld var det solgt over 9000 billetter til oppgjøret, og det er ventet å bli en ny publikumsfest i Trondheim denne helgen.

Rosenborg har også vist stigende form den siste tiden med sju strake kamper i serien uten nederlaget etter 0-1-tapet for Lyn. Sist ble det 4-2-seier borte mot Arna-Bjørnar i Bergen med blant annet to scoringer fra Emilie Nautnes, og før det var det en god prestasjon mot Vålerenga som endte 1-1 på Intility, men burde resultert i seier.

Anna Jøsendal har scoret i begge de nevnte oppgjørene og ble tidligere denne uken tatt ut i EM-troppen som en av de positive overraskelsene.

Like overraskende var det ikke at Elisabeth Terland, Aurora Mikalsen, Tuva Hansen, Guro Bergsvand og Lisa Naalsund stod på samme liste. Brann-spillerne har prestert godt og leder serien før helgens kamp.

Brann vant også sist lagene møttes. Da endte det 2-1 på Stemmemyren.

Brann hadde mye å juble for sist helg. Foto: Alexander Larsen
Også etter kampen var stemningen svært god på Brann Stadion. Foto: Alexander Larsen

Siste mulighet?

LSK Kvinner – Arna-Bjørnar, LSK-hallen 

Det har vært noen fryktelige dager for LSK Kvinner den siste tiden med konflikt innad i klubben som resulterte i at Camilla Linberg og Malin Brenn kommer til å forsvinne fra klubben 1. august.

Bedre er det heller ikke at det sportslig går svært dårlig, og sist ble det 1-2-tap borte mot Kolbotn. Laget har seks poeng opp til Lyn på 4. plass med bare seks kamper igjen å spille, og det ser virkelig ut som at LSK Kvinner kan havne utenfor topp fire. Det vil i så fall være en stor overraskelse basert på hva de aller fleste trodde før sesongen.

Skal det være noe håp om å klare topp fire må det mer eller mindre bli seier denne helgen når Arna-Bjørnar kommer på besøk.

Bergenserne har slitt tungt den siste tiden, men samtidig satset på å gi mange unge spillere sjansen for å få erfaring – vel vitende om at kampene har null betydning før poengene nullstilles til sluttspillet.

Ungt blir det med all sannsynlighet denne helgen også, så da spørs det om ungjentene kan være i stand til å hamle opp med LSK Kvinner. Det var faktisk nettopp LSK Kvinner som ble slått i første kamp etter at Øyvind Nordveit var ferdig som lagets trener. Men siden den gang har ikke bergenserne vunnet i serien på fem kamper.

Kampen om topp fire

Lyn – Stabæk, Kringsjå kunstgress

De færreste hadde trodd at Lyn kom til å være på 4. plass etter 13 serierunder, men det er de, med en reell mulighet for å havne i det gjeveste sluttspillet.

Denne helgen kan overraskelsen ta et langt steg mot nettopp det når Stabæk på 5. plass kommer til Kringsjå. Fire poeng skiller lagene før helgens runde. I tillegg har Lyn én kamp mindre spilt. Derfor bør Stabæk i utgangspunktet vinne denne kampen for å bli topp fire, noe de åpenbart har en reell mulighet til.

Laget fra Nadderud har slitt mot de absolutt beste lagene, men foreløpig levert mot lagene de er antatt favoritt mot. Og det spørs om de ikke vil bli regnet som knepne favoritter til denne kampen også, selv om Lyn er foran på tabellen og tok et sterkt poeng på Nadderud tidligere i sesongen da det endte 1-1.

Spennende blir det i alle fall – og det kan vise seg å bli en helt avgjørende kamp for hvem som havner topp fire.

Møter storfavoritten

Røa – Vålerenga, Røa kunstgress

De aller færreste levner nok Røa få sjanser denne helgen når storsøster Vålerenga gjester Røa kunstgress søndag ettermiddag.

Fortsatt står Geir Nordbys lag uten seier etter opprykket fra 1. divisjon, og det er vel også lite trolig at den skal komme denne helgen når serietoeren jakter revansj etter skuffelsen i Bergen sist helg.

Vålerenga klarte aldri å komme opp på sitt høyeste nivå mot Brann og tapte alt i alt fortjent da tilskuerrekorden ble satt.

Guro Pettersen var for øvrig blant de ti toppseriespillerne som er uttatt i EM-troppen og ble presentert tirsdag. Det var ikke Toppseriens toppscorer Elise Thorsnes, som her møter en av sine tidligere klubber. Nå er det kjent at hun heller blir med NRK i dekningen av mesterskapet.

Får endelig møtt hverandre

Avaldsnes – Kolbotn, Avaldsnes 1

– Her mente NFF og Kolbotn på mandag det skulle være forsvarlig å spille kamp i dag… store hull, masse sand, ujevn og dårlig markert… Vi kom, kamp avlyst. Dette kunne vært løst mandag med å flytte til kunstgress som de har spilt på hele sesongen. Amatørmessig, skrev Avaldsnes-trener John Arne Riise på Instagram tidligere i sesongen da kampen mellom Kolbotn og Avaldsnes ble avlyst.

Dårlige baneforhold på Sofiemyr gjorde at kampen aldri ble spilt, og til slutt ble Avaldsnes tildelt tre poeng.

Nå skal det imidlertid mye til for at lagene ikke møtes når Kolbotn tar turen fra Østlandet til Karmøy. Hvittrøyene tok en sterk seier siste hjemme mot LSK Kvinner, mens Avaldsnes tapte 0-2 borte mot Stabæk.

Slik ser tabellen ut før serierunden: 

TABELL | TOPPSERIEN
1Rosenborg BK Kvinner224152
2Vålerenga223749
3LSK Kvinner221744
4SK Brann221738
5Stabæk22-1027
6Røa Fotball Elite22-823
7Lyn22-922
8Åsane22-1521
9Arna-Bjørnar22-2915
10Avaldsnes Toppfotball22-4114

Annonse fra Toppserien: