BRANN VINNER TROLIG GRUNNSERIEN – SPENNING OM TOPP FIRE

Siste runde av grunnserien spilles denne helgen. For flere av lagene vil den ha stor betydning.

Annonse:

 

norsk tipping

 

Slik ser runden ut:

RUNDE 18 | TOPPSERIEN
Arna-Bjørnar0 - 1LSK Kvinner
Avaldsnes Toppfotball0 - 0Røa Fotball Elite
SK Brann1 - 0Lyn
Vålerenga5 - 1Åsane
Stabæk1 - 5Rosenborg BK Kvinner




Les også: Historisk jevnt i toppen: Nå skal det avgjøres

Blir trolig vinner av grunnserien

Brann – LSK Kvinner, Stemmemyren kunstgress

Brann blir sannsynligvis vinner av grunnspillet uansett resultat i denne kampen. Elleve mål bedre enn Rosenborg er utenkelig å se at bergenserne skal gi fra seg, og fortsetter de som i midtuken skal en ikke se bort i fra at målforskjellen kan bli forbedret.

Lagene møttes også i kvartfinalen i cupen onsdag. Da var Brann fullstendig overlegne og ydmyket LSK Kvinner hele 6-0.

LSK Kvinners sesong er i praksis over allerede siden de ikke ser ut til å bli topp fire og er ute av cupen. Her handler det mest av alt om å spille for æren.

Kanarifuglene skal naturlig nok spille sluttspill, de også, men ikke i det sluttspillet de hadde sett for seg før sesongen.

Trenger seier for å bli topp fire

Stabæk – Arna-Bjørnar, Nadderud stadion

Stabæk måtte jobbe hardt for å ta seg til semifinalen i cupen da Avaldsnes var motstander på Nadderud onsdag. Stabæk var det klart beste laget gjennom stort sett hele kampen og vant til slutt 1-0, men det tok 89 minutter før det endelig løsnet.

Her har hjemmelaget alt å spille for når det handler om å sikre en topp fire-plassering. Seier her vil sikre nettopp det – og de har uten tvil gode muligheter for tre poeng i dette oppgjøret.

Arna-Bjørnar har ikke hatt en spesielt stor sesong. Den har vært varierende – og har inneholdt noen ordentlig stygge tap i løpet av året.

Her har bergenserne ingenting å spille for, noe som kan være en fordel for hjemmelaget.

Les også: Ydmykende tap, revansj og sent vinnermål: Slik var kvartfinalene i cupen

Potensielt bananskall?

Lyn – Rosenborg, Kringsjå

På Kringsjå kan det gå hett for seg denne helgen når Rosenborg i det minste skal sikre andreplassen, mens Lyn skal forsøke å bli topp fire.

Hjemmelaget har prestert over all forventning denne sesongen, men falt litt av i det siste, noe som gjør at det ser vanskelig ut å snike seg inn blant topp fire.

I midtuken ble det exit i cupen borte mot Kolbotn, men hjemme på Kringsjå er det sjeldent lett å komme. Og for Rosenborg vil denne kampen trolig ha veldig stor betydning. Poengtap her kan gjøre at trønderne ikke blir nummer to, og dermed mister to poeng inn mot sluttspillet.

Rosenborg har også hatt et veldig tett kampprogram den siste uken med Champions League-spill hvor de er klare for playoff. Kanskje begynner de å merke det litt i beina, selv om spillere ble hvilt i 3-2-seieren mot Vålerenga i midtuken.

På etterskudd

Kolbotn – Vålerenga, Sofiemyr stadion

Ett poeng. Det er det som skiller Kolbotn fra den gjeve fjerdeplassen før den siste runden sparkes i gang. Når alt kommer til alt, kan det ha vært banetrøbbelet mot Avaldsnes som til slutt blir helt avgjørende.

Tidligere i sesongen ble ikke Sofiemyr godkjent for spill da Avaldsnes tok turen til Østlandet. Kampen ble avlyst, og til slutt ble det bestemt at Avaldsnes ble til tildelt tre poeng.

Det ville på ingen måte vært noen stor overraskelse om Kolbotn hadde vunnet den kampen, og det er altså dette som nå kan vise seg å bli helt utslagsgivende for laget fra Sofiemyr. Det må nok kjennes ekstremt surt for hjemmelaget her.

Tre poeng blir det nok vanskelig med denne helgen når Vålerenga kommer på besøk. Oslo-laget røk ut i cupen onsdag og er i ferd med å oppleve en noe skuffende sesong.

Nå handler alt om å posisjonere seg best mulig inn mot sluttspillet og håpe på at Rosenborg avgir poeng. Topp to etter sluttspillet skal til Champions League neste sesong i kvalifisering. Der ønsker helt klart Vålerenga å være med.

Bunnkamp

Avaldsnes – Røa, Avaldsnes

På Karmøy møtes de to bunnlagene på tabellen.

Avaldsnes har lagt bak seg en god uke med en meget imponerende 2-1-seier borte mot LSK Kvinner først, før de også leverte en høyst godkjent kamp borte mot Stabæk i cupen.

John Arne Riise sa til Haugesunds Avis at kampen mot Stabæk var det beste laget hadde prestert denne sesongen, og kanskje er de i ferd med å finne formen inn mot sluttspillet.

Ett av lagene Avaldsnes har slått denne sesongen er nettopp Røa, som ennå ikke har klart å få en eneste trepoenger i år.

Tiden etter opprykket fra 1. divisjon har vært tøff, men det er altså først etter denne runden at de virkelig må begynne å ta poeng. Da settes sluttspillet i gang – og poengene vil bli nullstilt. Hvor enkelt blir det etter en slik sesong så langt?

Slik ser tabellen ut før serierunden: 

TABELL | TOPPSERIEN
1Rosenborg BK Kvinner224152
2Vålerenga223749
3LSK Kvinner221744
4SK Brann221738
5Stabæk22-1027
6Røa Fotball Elite22-823
7Lyn22-922
8Åsane22-1521
9Arna-Bjørnar22-2915
10Avaldsnes Toppfotball22-4114

Annonse fra Toppserien: