BRENNHETE LOKALDERBYER I VENTE: – STOR UNDERHOLDNINGSVERDI

Annonse:

 

Den første serierunden inneholdt 23 scoringer på fem kamper, hvor flere av dem var svært lekre. Men det mangler ikke på underholdning før den kommende serierunden heller.

Sjekk kandidatene til rundens mål her, som LSK Kvinner-spiller Mia Authen til slutt vant.

I serierunde to venter det blant annet to hete oppgjør i Bergen og Oslo.

Slik spilles serierunde to:

RUNDE 2 | TOPPSERIEN
Arna-Bjørnar0 - 1Rosenborg BK Kvinner
Avaldsnes Toppfotball2 - 1Lyn
Røa Fotball Elite3 - 3Vålerenga
SK Brann3 - 2Åsane
Stabæk0 - 0LSK Kvinner




norsk tipping

Les også: Favorittene innfridde

Historisk lokalderby

Brann – Arna-Bjørnar, Stemmemyren

Brann sikret en meget god sesongstart med 5-2 borte mot Røa i første serierunde, men seieren både kunne og muligens burde ha vært enda større ut fra spill og sjanser.

Denne helgen er det klart for et herlig byderby i Bergen når lillesøster Arna-Bjørnar kommer på besøk til et utvidet Stemmemyren, hvor det nå er bygget 250 nye sitteplasser. Der har Branns supporterklubb Bataljonen fått fast plass – og i BT ble det nylig kjent at supporterklubben har satt av 20.000 kroner for å etablere en supporterkultur rundt kvinnelaget.

– Jeg tror det blir stor underholdningsverdi, det er bergensoppgjør og vår første hjemmekamp. Vi håper det er veldig mange som kommer og stiller opp, sier Brann-kaptein Tuva Hansen til toppserien.no.

– Det var veldig god stemning mot Røa, og jeg håper supporterne synes det er underholdende. Vi hører de veldig godt på banen, det skaper ekstra fyring og nå skjønner jeg hva man snakker om når man snakker om den «tolvte mann». Det merkes utrolig godt. Jeg har ikke sett toppseriekamper før med så engasjerte supportere hos noen andre lag, fortsetter hun.

Brann-kaptein (t.h.) Tuva Hansen ser frem til historiens første tellende oppgjør mellom Brann og Arna-Bjørnar. Brann vant 4-0 i oppkjøringen mot samme motstander. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån

Hun stortrives med ekstra trykk på kampene.

– Jeg elsker at bergenserne er så høyt oppe og så langt nede, sier Brann-kapteinen, som sier 1-1-resultatet borte mot Arna-Bjørnar i fjor fortsatt sitter langt inne.

Markeds- og medieansvarlig i Brann, Mette Hammersland, opplyste onsdag til toppserien.no at det da var solgt drøyt 400 billetter til søndagens kamp, men ikke langt tid etterpå var tallet rundet 500. Hun håper at oppimot 1.000 tilskuere blir å finne på Stemmemyren denne helgen hvor også Lerøy jentecup arrangeres samme helg.

Hjemmelaget må naturligvis regnes som klare favoritter i denne kampen, og Arna-Bjørnar fikk en skuffende start på sesongen da det ble 1-2-tap for Lyn på hjemmebane. Samtidig var Øyvind Nordtveit sitt lag det eneste som klarte å ta poeng i fjor mot Sandviken da det ble 1-1 på Arna Idrettspark.

Her møter også Arna-Bjørnar-spiss Vilde Veglo klubben hun er på utlån fra.

Hatoppgjøret

Lyn – Vålerenga, Grorud kunstgress

Lyn mot Vålerenga – Oslo vest mot Oslo øst – og et oppgjør som de siste sesongene har bydd på flere underholdende og intense kamper mellom lagene. I 2020-sesongen holdt Lyn på å ødelegge gulldrømmen for Vålerenga med 3-2 på Kringsjå, og i fjor ble det tett og jevnt da Vålerenga slet seg til en 1-0-seier.

Men nå er den store hjemmebanefordelen borte siden kampen er flyttet fra Kringsjå på grunn av dårlige baneforhold til Grorud. Dermed blir en vanskelig oppgave enda litt vanskeligere når Lyn skal forsøke å følge opp den gode seriestarten borte mot Arna-Bjørnar hvor det endte med en noe overraskende 2-1-seier.

I tillegg blir det et gjensyn med Runa Lillegård som møter sin tidligere klubb. 21-åringen fra Alta meldte etter forrige sesong overgang fra nettopp Lyn til Vålerenga etter fire sesonger i klubben. Og det var nettopp Lillegård som nesten sikret Rosenborg gullet i 2020 da hun scoret to i den nevnte 3-2-seieren på Kringsjå over Vålerenga.

– Det blir litt rart å være på den andre siden, men jeg tror det blir artig. Det er et ordentlig byderby, og jeg har bare opplevd det fra den ene siden som jeg har gjorde en del ganger i Lyn. Men jeg må bare prøve å ikke tenke så mye på det, sier Lillegård til toppserien.no før møtet med gamleklubben.

Runa Lillegård fikk sin offisielle Vålerenga-debut mot Stabæk mandag. Denne helgen møter hun gamleklubben Lyn. Foto: Alexander Larsen

Lillegård ser for seg en ny slitekamp.

– Jeg tror det blir tett og jevnt slik det alltid blir når disse to lagene møtes. Det kommer til å bli som mot Stabæk hvor vi må være tålmodige. Vi skal være det beste laget, men vet det blir tøft, sier hun.

PS: Dette er også rundens TV-kamp på NRK. 

Mulighet for revansj etter marerittstarten

Avaldsnes – LSK Kvinner, Avaldsnes 1

John Arne Riise og Avaldsnes fikk en svært tøff start på sesongen med 0-6 borte mot Rosenborg i første serierunde. Viktige Hanna Dahl, som er lagets kaptein, var blant annet ute med skade til det oppgjøret – og karmøyværingene fikk det svært tøft i Trondheim.

Denne helgen venter nok en ny tøff kamp når fjorårets bronsevinner LSK Kvinner kommer på besøk.

Også LSK Kvinner så ut til å få en tung start på sesongen da Kolbotn gikk opp i en 2-0-ledelse i LSK-hallen etter to scoringer av midtstopper Sara Hørte. Men en kruttsterk snuoperasjon i 2. omgang sørget for at det til slutt endte med 3-2 og tre poeng etter en fantastisk redusering fra Mia Authen ti minutter ut i omgangen.

Forrige sesong ble det målrikt i dette oppgjøret da LSK Kvinner vant 3-2 etter to scoringer av nåværende Roma-spiller Sophie Román Haug. I kampen mot Kolbotn noterte Hammarby-signeringen Nina Jakobsson seg for sin første scoring for klubben da hun sendte LSK Kvinner opp i 3-2 og sikret seier.

For LSK Kvinner-spillerne Irene Dirdal og Rebecka Holum blir det et ekstra spesielt møte med deres tidligere klubb.

– Det blir veldig spesielt å spille mot Avaldsnes. Å spille mot mine gamle lagvenninner blir nok litt rart, men samtidig veldig kjekt. Det er en kamp vi skal vinne, og som vi skal ha god kontroll på, men vi skal likevel ikke undervurdere Avaldsnes på deres eget gress. De kommer til å gjøre alt de kan for å ødelegge for oss, men det fikser vi, sier Dirdal til klubbens hjemmeside.

Tøff bortetur etter drømmestart

Stabæk – Rosenborg, Nadderud stadion

En meget god Sunniva Skoglund i Stabæk-buret, som også ble kåret til banens beste, gjorde alt hun kunne for å hindre Vålerenga-scoring i TV-kampen mandag. Til slutt fikk imidlertid hjemmelaget uttelling da Olaug Tvedten sendte Vålerenga opp i 1-0 etter 82 minutter, før Elise Thorsnes doblet ledelsen like etterpå.

Igjen må Stabæk kunne regnes som underdogs når Rosenborg kommer på besøk. Trønderne hadde som nevnt få problemer i serieåpningen da de smadret Avaldsnes 6-0 på hjemmebane.

I tillegg var det svært gledelig å se tidligere LSK Kvinner-spiss Emilie Nautnes tilbake i aksjon etter to år utenfor fotballen. Cesilie Andreassen returnerte også til banen etter et lengre skadeopphold hos trønderne.

– Det var kjempeartig. Det er en spesiell dag for meg. Det har vært veldig kjekt å komme inn i laget, og det var bra fotball i dag, sa Nautnes til Nidaros etter comebacket.

Emilie Nautnes er glad for å være tilbake på fotballbanen. Foto: Alexander Larsen

Tung serieåpning

Kolbotn – Røa, KFUM-Arena

– Stemningen var ikke veldig bra, det var et veldig surt tap. Vi datt ned i 2. omgang, og det er noe vi må lære av. Men det fører bare til mer motivasjon, vi er klare for å gjøre alt vi kan inn mot en ny kamp, sier Ingrid Kvernvolden til toppserien.no.

Hun snakker om serieåpningen mot LSK Kvinner hvor Kolbotn ledet 2-0 til pause, men til slutt måtte gi tapt med 2-3 og null poeng. Skal Kvernvolden og Kolbotn innfri sesongens store mål, bør det bli tre poeng hjemme mot Røa denne helgen.

 – Vi har som mål å komme topp fire, og jeg tenker at det er mulig og sannsynlig, mener angriperen.

For Kvernvolden blir det også et gjensyn med Geir Nordby og gamleklubben. 23-åringen spilte for Røa i 2019-sesongen, men fikk ødelagt sesongen på grunn av en korsbåndsskade.

– Det er alltid litt rart å møte lag man har spilt for tidligere, jeg har mange venner på laget. Geir holder ut, han, så det er bra for Røa, det, sier hun med et smil.

Det var kanskje ikke så mange som forventet at Røa skulle få med seg noe i serieåpningen mot Brann, men de hadde nok ønsket å holde nullen litt lenger enn bare de ni minuttene de klarte. Her er nok sjansene betydelig større for poeng.

Slik ser tabellen ut før serierunden: 

TABELL | TOPPSERIEN
1Rosenborg BK Kvinner224152
2Vålerenga223749
3LSK Kvinner221744
4SK Brann221738
5Stabæk22-1027
6Røa Fotball Elite22-823
7Lyn22-922
8Åsane22-1521
9Arna-Bjørnar22-2915
10Avaldsnes Toppfotball22-4114

Annonse fra Toppserien: