Det blir nye tøffe dueller mellom Viking og FKH/Avaldsnes denne runden. Foto: Alexander Larsen

Brennhett derby på menyen

Kan vi få nok en tilskuerrekord i 1. divisjon? Det ligger hvert fall an til å bli en herlig ramme når Viking tar imot FKH/Avaldsnes til rogalandsderby.

Annonse:

To kamper spilles lørdag og tre kamper spilles søndag.

Slik ser runden i 1. divisjon ut: 

Viking - FKH/Avaldsnes, lørdag 15:00

AaFK Fortuna - TIL 2020, lørdag 18:00

Odd - Bodø/Glimt, søndag 12:00

KIL/Hemne - Øvrevoll Hosle, søndag 13:00

Fyllingsdalen - Hønefoss, søndag 16:00

Publikumsfest i vente

Det er duket for rogalandsderby i Stavanger, og Viking byr opp til fest i Jåttavågen når FKH/Avaldsnes kommer på besøk.

Tidligere denne sesongen var det FKH/Avaldsnes som laget publikumsfest da lagene møttes i Haugesund. 1822 tilskuere tok turen til Haugesund Sparebank Arena, som på daværende tidspunkt var ny publikumsrekord i 1. divisjon kvinner.

Nå er det Viking sin tur. 

I den siste oppdateringen fra de mørkeblå er det meldt om 2500 solgte billetter til lørdagens kamp. Kan det blir mer enn de 3644 som så AaFK Fortuna - Bodø/Glimt og dermed ny publikumsrekord igjen?

Rammene for derbyet er hvert fall lagt på tribunen, og den siste tiden har det også gått svært bra på banen for Viking. Sju poeng på de siste tre kampene og 4.-plass på tabellen er meget sterkt, spesielt hvis man tar med at en av seirene kom mot Bodø/Glimt som på det tidspunktet hadde vunnet alle sine kamper. 

Sist gjorde Viking livet surt for et annet lag fra Nord-Norge, da de kom tilbake fra 0-2 mot TIL 2020 og tok med seg et sterkt bortepoeng. 

For FKH/Avaldsnes går det litt tråere for tiden. Laget står uten seier på sine siste fire seriekamper og befinner seg på 9.-plass på tabellen - bare ett poeng over direkte nedrykk. 

De kommer også fra tap mot tabelljumbo Øvrevoll Hosle forrige runde. Men da lagene møttes i Haugesund tidligere i sesongen, var det FKH/Avaldsnes som stakk av med alle poengene takket være Solfrid Bråthen. Kanskje kan de spolere festen for Viking i de mørkeblås egen storstue?

Fjorårets rivaler møtes

Senere på lørdagen, etter rogalandsderbyet i Stavanger, skal det spilles en meget interessant kamp i Ålesund. 

Der tar serieleder AaFK Fortuna imot TIL 2020, i det som blir et oppgjør mellom to av fjorårets store opprykksrivaler. 

Denne sesongen er ståa imidlertid en helt annen. 

AaFK Fortuna topper tabellen i 1. divisjon og er fortsatt ubeseiret etter 10 kamper. 

Mens for TIL 2020 har 2024-sesongen vært svært variabel. Den startet helt horribelt med bare ett poeng på de fire første kampene, men har tatt seg litt opp etter 10 poeng på de neste seks. 

Likevel er fjorårets topplag langt bak opprykksplassene og ligger på 6.-plass - hele 13 poeng bak AaFK Fortuna og Bodø/Glimt på topp.

Forrige helg rotet TIL 2020 bort en tomålsledelse mot Viking, mens AaFK Fortuna unngikk sesongens første tap med en sterk opphenting fra 0-2 borte mot Hønefoss. 

Sist lagene møttes var det AaFK Fortuna som var sterkest og vant 2-0 i Tromsø. 

De tre andre kampene i runden er:

Odd - Bodø/Glimt

KIL/Hemne - Øvrevoll Hosle

Fyllingsdalen - Hønefoss

Odd er inne i en litt svak periode og står med to strake 0-1-tap. Nykommeren ligger også litt utsatt til på tabellen med bare ett poeng ned til direkte nedrykk. Denne runden får de besøk av topplaget Bodø/Glimt som jakter tabelltopp og direkte opprykk. 

I Trøndelag skal KIL/Hemne møte tabelljumbo Øvrevoll Hosle. Trønderne har lagt bak seg to tunge opplevelser og trenger å slå tilbake her. Men gjestene fra Bærum kommer fra en stor opptur og sesongens første seier. Da handler det om å følge opp med å plukke flere poeng. 

Rundens siste kamp er Fyllingsdalen - Hønefoss. Bergenserne kjempet seg til tre poeng hjemme mot Odd sist, men får nok en tøffere oppgave denne helgen når serietreer Hønefoss tar turen til Varden Amfi. "Hønsa" henger med AaFK Fortuna og Bodø/Glimt helt i toppen, og ønsker å fortsette med det ved å ta tre poeng i Bergen. 

Annonse fra Toppserien: