BRENNHETT TOPPOPPGJØR: KAMPEN TRØNDERNE IKKE BØR TAPE

Rosenborg kan ta igjen Vålerenga på tabellen med seier, mens Brann og LSK Kvinner trenger å slå tilbake. Det er klart for en ny runde i Toppserien.

Annonse:

 

Presenteres i samarbeid med:

norsk tipping

En meget spesiell midtukerunde med flere oppsiktsvekkende resultater er unnagjort. Om kort tid sparkes den åttende serierunden i gang, der flere lag er ute etter å slå tilbake.

Husk at du får tilbud på TV 2 Play total ved kjøp av sesongkort eller billett. 

Husk at lagene denne sesongen skal møte hverandre tre ganger, og at det spilles ikke noe sluttspill på øverste nivå. Alle kamper teller like mye og poengene følger deg hele sesongen på vanlig vis.

Toppkampen

Rundens store høydepunkt vil nok de aller fleste si er søndagens TV-kamp når Rosenborg tar imot serieleder Vålerenga på Koteng Arena.

Tre poeng skiller lagene i favør gjestene før kampstart, etter at Rosenborg har skuffet stort i de to av de tre siste serierundene med 0-1 mot LSK Kvinner og 1-1 mot Avaldsnes nå i midtuken.

Serieledelsen er det dermed nå Vålerenga som har, som virker bunnsolide om dagen og som er i fyr og flamme offensivt. Målene renner inn på løpende bånd og Karina Sævik kan ikke slutte å score mål. Angriperen virker nærmest å være i sitt livs form om dagen og scoret to nye mål da LSK Kvinner ble smadret 4-1 i midtuken. Hun står dermed med sju mål på like mange kamper i årets sesong.

Like bra gikk det ikke for Rosenborg i midtuken da de snublet borte mot Avaldsnes og bare klarte 1-1. Kanskje er det savnet av Cesilie Andreassen man nå merker? Eller kanskje er det bare tilfeldigheter?

Uansett er det liten tvil om at Vålerenga er i best form av lagene før oppgjøret.

Tunge tider

Men naturligvis er det ikke bare søndagens oppgjør denne helgen av betydning. Kanskje er det spesielt den regjerende seriemesteren som trenger en opptur aller mest nå.

Brann gikk på et sjokktap i midtuken hjemme mot Arna-Bjørnar, og er nærmest i ferd med å bli hektet av i gullkampen allerede. Selv om det fortsatt gjenstår mange kamper av årets sesong, vil det ikke bli enkelt å hente inn åtte poeng på Vålerenga. Spesielt om blåtrøyene fortsetter slik som de har gjort til nå.

At det da er Røa som venter Brann denne helgen, trenger ikke nødvendigvis bli den enkleste kampen. Røa var faktisk motstander i den historiske serieåpningen forrige sesong, da Brann spilte deres første offisielle kamp på kvinnesiden. Da hadde Brann full kontroll og vant 5-2.

Basert på innledningen denne sesongen, er det lite trolig at vi får se slike sifre denne gangen. Røa har ennå ikke tapt med mer enn ett mål i noen av kampene så langt, og har spilt jevnt mot alle lag.

Viktig kamp

Et annet høyinteressant oppgjør denne helgen er oppgjøret mellom Åsane og Avaldsnes i Bergen. Åsane har ikke fått det spesielt lett i deres første sesong på øverste nivå. Men de sikret et sterkt poeng borte mot Lyn i midtuken.

Fire poeng skiller lagene takket være Avaldsnes sin imponerende form den siste tiden. 1-1 mot RBK, 0-0 mot Brann og 3-2 mot Arna-Bjørnar er intet annet enn svært imponerende. En stor del av grunnen til det skal spissen Maria Hovmark ha, som har vært strålende for John Arne Riises lag.

At hun tegner seg på scoringslisten også i denne kampen, er langt fra utenkelig.

De to siste kampene denne runden er Lyn – LSK Kvinner og Stabæk – Arna-Bjørnar.

Lyn fortsetter smått å slite på nedre halvdel og klarte ikke å vinne hjemme mot Åsane i midtuken, mens LSK Kvinner fikk bank av Vålerenga i rivaloppgjøret. Hvordan responderer de på det etter 1-4 på Intility? Det kan bli spennende å se.

Noe annet som også kan bli spennende å se, er om Arna-Bjørnar kan følge opp den overraskende 2-1-seieren borte mot Brann. Nå er det ny bortekamp som venter, denne gangen på naturgresset på Nadderud. Det blir neppe enkelt, men på papiret skal det ikke være dårligere muligheter for poeng her.

 Slik ser 8. serierunde ut:

RUNDE 8 | TOPPSERIEN
Lyn3 - 1LSK Kvinner
Stabæk5 - 1Arna-Bjørnar
Åsane5 - 1Avaldsnes Toppfotball
Røa Fotball Elite2 - 1SK Brann
Rosenborg BK Kvinner0 - 0Vålerenga




Røa – Brann sendes på NRK1 lørdag, mens Rosenborg – Vålerenga ser du på TV 2 Sport 1 søndag.

PS! Sjekk denne oversikten over samtlige overganger i Toppserien.

 

 

Slik ser tabellen ut før runden:

TABELL | TOPPSERIEN
1Rosenborg BK Kvinner224152
2Vålerenga223749
3LSK Kvinner221744
4SK Brann221738
5Stabæk22-1027
6Røa Fotball Elite22-823
7Lyn22-922
8Åsane22-1521
9Arna-Bjørnar22-2915
10Avaldsnes Toppfotball22-4114

Annonse fra Toppserien: