BUNNLAGENE KJEMPET TAPPERT – TOPPLAGENE VISTE STYRKE

I en runde der det var topp mot bunn, var det topplagene som viste styrke tross iherdig innsats av bunnlagene.

Mål: 1-0 Emma Stølen Godø (2)

Denne sesongen har Avaldsnes hatt som vane å gjøre det ekkelt for topplagene, hovedsakelig på hjemmebane. Laget fra Karmøy har også startet høstsesongen med to poeng og null innslupne mål – en statistikk de håpte å opprettholde da de tok turen til LSK-hallen for å møte LSK Kvinner denne runden.

Men karmøyingene fikk en horribel start mot kanarifuglene. Bare to minutter var spilt da Emma Stølen Godø ladet kanonen fra 16 meter og klinket inn 1-0 til vertene.

Bedre ble det ikke utover i omgangen for Avaldsnes, som ble ganske underlegne mot LSK Kvinner spillemessig. Hjemmelaget dominerte kampen og burde lagt på til 2-0 rett før pause, men en kjemperedning fra Siri Ervik stoppet Miljana Ivanovic fra å øke vertenes ledelse.

I andre omgang spilte Avaldsnes seg mye mer inn i kampen og hadde en stor mulighet etter drøye timen, men dessverre for gjestene og Kristina Svandal gikk ballen like til side for mål.

LSK Kvinner styrte banespillet, men skapte ikke det helt store foran mål. Målscorer Godø var nærmest med et distanseskudd like utenfor krysset. I motsatt ende fikk Svandal muligheten igjen til å stjele ett poeng for Avaldsnes, men skuddet til spissen gikk over mål.

Godø var også frempå igjen med skuddfoten før full tid, men også denne gangen havnet ballen på feil side av stolpen. Dermed ble det med den ene scoringen i LSK-hallen, som sørger for tre poeng til LSK Kvinner.

Praktscoring i byderbyet

Åsane – Brann 0-1 (0-1)
Mål: 0-1 Marit Bratberg Lund (6)

Brann fikk en perfekt start i ligaen under nytrener Martin Ho med seier over Lyn på Brann stadion. Men bergenserne skuffet stort i cupen og fikk bank av LSK Kvinner. Denne runden ventet en spennende kamp og byderby mot Åsane på bortebane.

Hvilken Brann-utgave man fikk se denne gangen var usikkert, men det startet hvert fall glimrende for den regjerende dobbeltmesteren. Etter sju minutter endte en kort frisparkvariant hos Marit Bratberg Lund på rundt 16 meter. Venstrebacken lot seg ikke be to ganger og smalt til med strak vrist. Ballen sang i nettet bak Savanna Duffy og Brann var i føringen.

I motsatt ende var Norun Skjeldal farlig frempå med en god avslutning, men Aurora Mikalsen var kjapt nede og reddet.

Utenom dette var det svært sjansefattig på Åsane Arena de første 45, og Brann ledet 1-0 til pause.

Den helt store sjanseproduksjonen ble det heller ikke etter hvilen. Nysigneringen Johanna Renmark hadde ryggsekken på etter 55 minutter og satte ballen over mål fra en kjempeposisjon. Deretter fikk Larissa Crummer muligheten på hodet fra alle tiders hold, men også denne avslutningen gikk over mål.

Åsane kjempet på til siste slutt, men fant ingen vei gjennom Brann-forsvaret. Dermed vinner Brann byderbyet og tar sin andre strake seier i serien under Martin Ho.

Pangstart ikke nok

Lyn – Stabæk 1-1 (1-1)
Mål: 1-0 Anna Aahjem (2), 1-1 Monica Nedgård Isaksen (16)

På Grorud var det duket for et oppgjør mellom Lyn og Stabæk. Hjemmelaget kommer fra en imponerende forestilling og 3-0-seier over Åsane i cupen, mens Stabæk var involvert i en svært dramatisk cupkamp mot Rosenborg, som gikk hele veien til ekstraomganger og til slutt endte med 3-4-tap. Kunne de ekstra minuttene i beina spille en rolle her?

Fra start av virket det hvert fall som at Lyn hadde mer futt i beina. Allerede etter to minutter fikk vertene kampens første sjanse. Joshualyn Reeves vippet gjennom Anna Aahjem, som alene med Sunniva Skoglund var nådeløs og hamret ballen i nettet.

Anna Aahjem scoret tidlig, men det holdt ikke til tre poeng for Lyn mot Stabæk. Foto: Marius Simensen

Ledelsen varte imidlertid ikke altfor lenge. Stabæk fikk summet seg etter Lyns voldsomme åpning og etter kvarteret sto det 1-1. Kirvill Odden reddet første forsøk fra Meryll Abrahamsen, men kunne gjøre lite med returen som havnet i beina til tidligere Lyn-spiller Monica Nedgård Isaksen, som enkelt kunne sette inn utligningen.

Deretter var det ikke mye action foran målene, og lagene gikk til pause med balanse i regnskapet.

Etter pause ble det sjanser begge veier. Joshualyn Reeves avsluttet utenfor tidlig i andre omgang, før Iris Omarsdottir og Meryll Abrahamsen fikk en dobbeltsjanse en stund senere, men begge ble stoppet av Kirvill Odden.

For Lyn var både Jenny Røsholm Olsen og Kristin Holmen nære, men ingen av dem klarte å treffe mål med sine skuddforsøk. Det ble verken flere sjanser eller flere mål mellom Lyn og Stabæk, og lagene tar med seg ett poeng hver.

Viste klasseforskjellen

Rosenborg – Arna-Bjørnar 4-0 (2-0)
Mål: 1-0 Sara Hørte (25), 2-0 Camilla Linberg (36), 3-0 Selma Magnusdottir (77), 4-0 Vilde Hulaas Grøseth (90+1)

Hittil i høstsesongen har Rosenborg bare spilt cup. Det endte med 4-3-seier over Stabæk og avansement. Denne runden var trønderne tilbake i Toppserie-spill mot tabelljumbo Arna-Bjørnar.

Et gulljagende Rosenborg var naturligvis store favoritter mot nedrykkstruede Arna-Bjørnar, og serietoeren fikk en tidlig sjanse ved Synne Brønstad som Hanne Larsen parerte til corner.

Trønderne styrte det meste av spillet, men måtte vente til det var spilt 25 minutter før de kunne juble for scoring. Hanne Larsen kom ikke på en corner fra Brønstad, og ballen endte hos midtstopper Sara Hørte, som ga Rosenborg ledelsen med magen.

Drøye ti minutter senere var Mathilde Rogde på farten og ble lagt i bakken i feltet, og dommeren pekte på straffemerket. Camilla Linberg tok ansvar og trillet inn 2-0 fra 11-meteren.

Rosenborg hadde full kontroll på det meste i første omgang, men gjestene fra Arna kom mer inn i det etter hvilen og viste tendenser offensivt. Etter timen spilt var de også svært nære da Tora Ose banket til fra distanse, men stolpen var i veien.

Metallet var også i veien i motsatt ende noen minutter senere. Cesilie Andreassen fant Maria Olsvik, men avslutningen smalt i tverrliggeren.

Selv om gjestene hevet seg og skapte noen farligheter, var det likevel Rosenborg som var det beste laget. Da 77 minutter var spilt avgjorde også trønderne kampen med en smart, kort cornervariant. Den endte hos Selma Magnusdottir som dro av en motspiller og banket inn 3-0.

Og som om ikke det var nok, fikk 18-åringen Vilde Hulaas Grøseth æren av å sette kronen på verket på overtid, og fastsette resultatet til 4-0 i Rosenborg-debuten.