BYOPPGJØR PÅ STORSCENE

Annonse:

 

Lørdag 3. juni er det duket for storkamp på Ullevaal Stadion mellom Lyn og Vålerenga. Det er en kamp som handler om mer enn bare poeng, en kamp om mer enn fotball. 

Det er en kamp om byen. En kamp om Oslo. 

Kampen spilles klokken 13.45 og sendes direkte på NRK 1 og NRK TV fra 13.30.

Kjøp billett til Lyn – Vålerenga her!

Storkampen Lyn – Vålerenga er et elsket derby mellom Oslos to største fotballklubber. Det er en kamp som vekker følelser både på tribunen og på banen.

– Det er et hatoppgjør. Og det spilles på en bane som har vært tidligere hjemmebane for begge klubbene, så det blir en spesiell kamp, sier Vålerengas Andrine Tomter. 

– Jeg gleder meg skikkelig! Det virker som at det har vært en ordentlig mobilisering. Lyn har gjort en kjempejobb og det er kult at vi får spille seriekamp på Ullevaal, fortsetter hun. 

Uvant arena

En viktig spiller for Vålerenga denne sesongen har vært Olaug Tvedten. Hun har selv aldri spilt på Ullevaal, men ser frem til å få muligheten. 

– Det er veldig kult at vi får spille på Ullevaal. Vi spiller på gress, som er nytt for begge lagene. Det er annerledes å spille på det underlaget så vi får se om vi får spilt vårt spill, for Lyn er tøffe å spille mot, sier hun. 

Olaug Tvedten har storspilt så langt denne sesongen. Foto: Alexander Larsen.

Høye forventninger inn mot kampen

Etter en fantastisk start på sesongen stiller Vålerenga som klare favoritter inn mot kampen. Spesielt etter helgens seier mot seriens andreplass, Rosenborg, har de blåkledde fansene høye forhåpninger til laget sitt og kampen. Det samme har spillerne.

– Jeg håper det blir en fin ramme rundt kampen og at det er mange folk som kommer for å se på. Jeg forventer at det kommer til å bli en tøff kamp, men vi er sterke nå så jeg forventer seier fra vår del, men da må vi jobbe hardt på, sier Thea Bjelde. 

Men det er ikke bare fansen som har forventninger til laget. Spillerne har nemlig forhåpninger og oppfordringer til fansen også. 

– Jeg oppfordrer hele Oslo til å komme på kamp. Jeg ser ingen grunn til at folk ikke skal komme på kamp. Jeg regner med at det er meldt ganske fint vær også, uten at jeg vet det, men jeg vet det kan bli en skikkelig kul kamp! sier Andrine Tomter. 

– Lyn har gjort det bra og vi er i rute for sesongen, men de er tricky å spille mot. Det har de bevist før. Vi må være skjerpa og da trenger vi alles støtte, avslutter hun.

Annonse fra Toppserien: