Champions League-kvartfinale innen rekkevidde

Kan Brann ta seg videre til kvartfinale i Champions League? Tar de poeng i dagens kamp mot Slavia Praha gjør de nettopp det. Se Slavia Praha-Brann på NRK2 kl. 18.45.

Annonse:

Etter fire av seks kamper i Champions League-gruppespillet, er sjansene innenfor rekkevidde for Bergenslaget. 

Så langt i mesterskapet har de vunnet alle kvalifiseringskampene, og tatt poeng i tre av fire kamper i gruppespillet. Blant annet spilte de uavgjort mot Lyon like før jul, der Signe Gaupset fikk internasjonal oppmerksomhet etter overtidsmålet som satte fyr på hjemmesupporterne. 

Martin Peter Ho. Foto: Bildbyrån, Marius simensen
Hovedtrener Martin Peter Ho takker supportere etter en regnfull kamp på Brann Stadion. Foto: Bildbyrån, Marius Simensen

Martin Peter Ho har nå ledet Brann gjennom en utrolig høstsesong, og har en høy stjerne i klubben og Bergen by. Og han er klar på hva en potensiell kvartfinale vil bety for Brann. 

– Det vil bety mye for klubben, men også alle spillerne og støtteapparat. Det er noe spillerne har drømt om. Vi kom inn i konkurransen uten store forventninger fordi vi ønsket å nyte opplevelsen. Det vil bety mye for oss, men mest for klubben, byen og norsk fotball, sier han. 

Dersom Brann tar poeng i dagens kamp mot Slavia Praha, vil de sikre seg spill i kvartfinale. Uansett hvordan det ender i siste kamp mot St.Pölten neste uke. 

– Det er viktig at spillerne går ut og nyter kampen. Gjøre det de vanligvis gjør, og prestere på det nivået de vet de kan være på. Jeg kan ikke be om mer fra dem. Forhåpentligvis putter de seg selv i en posisjon hvor de kan nå kvartfinale, men viktigst av alt er det å vinne begge de to siste kampene, fortsetter Ho. 

Kjøp billett til Brann-St.Pölten, 31.01 på Åsane Arena.

Lyon er allerede sikret kvartfinale med sine ti poeng. Bak ligger Brann med syv, Slavia Praha med fire og St.Pölten med ett poeng.

Annonse fra Toppserien: