CUPFESTEN OVER – KLART FOR NYE OVERRASKELSER?

Samtlige lag som var i aksjon i 1. runde av cupen onsdag, tok seg videre til 2. runde. Nå venter en ny og spennende serierunde.

Annonse:

 

Slik ser helgens runde ut i 1. divisjon:

Åsane – Klepp 15.00 (lørdag)

Øvrevoll Hosle – Amazon Grimstad 15.00 (lørdag)

Kil/Hemne – Medkila 13.00 (søndag)

AaFK Fortuna – TIL 2020 14.00 (søndag)

Grand Bodø – Hønefoss 14.30 (søndag)

Opprykkskandidaten mot nedrykkslaget

Åsane – Klepp, Åsane Arena

Bergenserne leder fortsatt serien etter at en tredjedel av grunnspillet er spilt, men likevel har det lugget skikkelig for Åsane den siste tiden. I forrige runde ble det et skuffende 0-1-tap for nyopprykkede Grand Bodø. Før det måtte en sen overtidsscoring til for å slå svake Medkila.

Fire poeng er fasiten på de tre siste kampene i 1. divisjon, noe som betyr at andre lag har knappet innpå, deriblant Øvrevoll Hosle. Nettopp ØHIL var Klepps motstander i forrige runde på Klepp stadion. Gjestene vant til slutt fullt fortjent 3-0 etter å ha dominert store deler av oppgjøret og skapt det aller meste av sjanser.

Klepp har nok ikke hatt den poengfangsten de hadde sett for seg så langt i første sesong etter nedrykket fra Toppserien. 6. plass er fasiten, men samtidig er det bare tre poeng som skiller opp til TIL 2020 på 3. plass.

Begge disse lagene var også i aksjon i midtuken da 1. runde av cupen ble spilt.

Åsane tok seg greit av Fyllingsdalen og vant 2-0, mens Klepp smadret Bryne hele 7-0.

Klepp og kaptein Hege Hansen har ikke fått det enkelt etter nedrykket fra Toppserien. Enkelt blir det heller ikke borte mot Åsane denne helgen. Foto: Alexander Larsen

Formlaget mener alvor

Øvrevoll Hosle – Amazon Grimstad, Ferd arena

Om det har vært noe tvil: Øvrevoll Hosle mener alvor og skal også denne sesongen gjøre alt de kan for å rykke opp etter flere «nesten-sesonger» de siste årene.

I forrige runde ble Klepp slått på imponerende vis og nå står opprykkskandidaten med fire strake seire. Det har gjort at laget nå bare er ett fattig poeng bak Åsane som virket så suverene i starten av sesongen.

– Vi er inne i en periode der vi er effektive foran mål og vi har et høyere bunnivå. Dette har jentene justert etter en litt tung seriestart. Vi er i ferd med å få på plass mer trygghet i spillet vårt, men har fortsatt mye å jobbe med. Det er godt å være i gang med poengfangsten, sa ØHIL-trener Kjølv Eidhammer til klubbens hjemmeside etter seieren over Klepp.

Kontrasten til helgens motstanderlag kunne knapt vært særlig større. Laget fra Grimstad har virkelig fått kjenne det den siste tiden og står med tre strake tap mot TIL 2020, Klepp og Hønefoss. Da er neppe ØHIL den enkleste oppgaven å snu trenden mot.

Samtidig kan det også være at presset ikke blir for stort og at Amazon Grimstad kan reise til Østlandet uten så store forventninger om poeng. De fikk i alle fall en liten opptur med 2-0 over Stathelle i 1. runde av cupen onsdag. Øvrevoll Hosle tok seg greit av Sarpsborg 08 og vant sin kamp 3-1.

Øvrevoll Hosle er det store formlaget i 1. divisjon om dagen. Foto: Alexander Larsen

Skifte på gang?

Kil/Hemne – Medkila, Hemne Sparebank Arena

«På mange måter er det lettere å fordøye et fortjent nederlag enn poeng vi mister på slutten av kamper hvor vi føler at vi har fortjent bedre. Selv om skuffelsen var stor også denne gang, så var det mer grunnet egen prestasjon enn tapte poeng», sto det på Kil/Hemnes hjemmeside etter forrige helgs tap.

Trønderne hang godt med i starten av sesongen som den store overraskelsen, men har virkelig falt av den siste tiden. Fire kamper uten seier har ført laget helt ned på sjuende plass etter en sterk seriestart.

Denne helgen bør det imidlertid være muligheter for å ta en etterlengtet trepoenger når tabelljumbo Medkila kommer på besøk. Harstadværingene så nesten hjelpeløse ut i starten av sesongen, men har tatt store steg den siste tiden. To knepne tap har det blitt for Åsane og Øvrevoll Hosle i løpet av de tre siste kampene, og i forrige runde kom årets første seier med 4-2 hjemme mot overraskelsen AaFK Fortuna.

En ny seier her kan gjøre at laget passerer Amazon Grimstad og ikke lenger er tabelljumbo.

Kil/Hemne knuste for øvrig Nardo 12-0 i cupen onsdag, det samme gjorde Medkila da de vant 9-1 over Mjølner.

Overraskelsene

AaFK Fortuna – TIL 2020, Color Line Stadion

4.-plassen mot 3.-plassen. Lagene som møtes på Color Line Stadion denne helgen er kanskje de to største overraskelsene i 1. divisjon denne sesongen. Etter opprykket fra 2. divisjon før årets sesong har AaFK Fortuna sprudlet og spilt fin, offensiv fotball. I forrige runde ble det derimot et noe skuffende 2-4-tap for Medkila.

For øyeblikket må også hjemmelaget klare seg uten Madelen Eid og Anna Lervik, som begge spiller J17-EM for Norge i Bosnia-Hercegovina. Første kamp der endte 0-4 mot Spania.

TIL 2020 derimot slo tilbake med 1-0 mot Kil/Hemne etter det stygge 1-5-tapet borte for Øvrevoll Hosle.

– Vi fikk kampen inn i vårt spor gjennom godt press og gjenvinningsspill, samt god energi i forflytningene. KIL/Hemne ble lave, men vi kom godt rundt dem og skapte mye. Jeg skulle helst sett at vi avgjorde kampen i løpet av andre omgang med et par scoringer, for det hadde vi mulighet til. Men vi sto kampen ut, gjorde en god prestasjon og vant fortjent foran et entusiastisk hjemmepublikum, sa en fornøyd TIL 2020-trener Øyvind Tjelde Haga etter kampen til klubbens nettside.

TIL 2020 slo Tromsdalen i første runde av cupen onsdag.

Hjemmesterke Grand Bodø

Grand Bodø – Hønefoss, Nordlandshallen

2-2, 2-2 og 1-0-seier for Åsane er resultatene Grand Bodø står med denne sesongen på hjemmebane, noe som betyr null tap. På besøk kommer også Hønefoss som ennå har til gode å ta tre poeng på bortebane.

Det nyopprykkede laget fra Bodø har tidvis gjort det meget solid denne sesongen, noe 1-0-seieren over Åsane i forrige runde beviser. Enorm fysikk og dødballkraft kombinert med et godt inndrillet system, har vært viktig for laget som er nummer åtte på tabellen. Det er likevel bare tre poeng ned til Medkila som ligger sist, men målforskjellen er langt bedre.

Hønefoss står faktisk bare med ett tap denne sesongen, men for mange uavgjort (3) til at de er helt oppe i toppen i skrivende stund.

I forrige runde sikret Emilie Nøkleby Finnevolden seier over Amazon Grimstad med sine to scoringer. Hun har vært i storform denne sesongen og står med åtte scoringer på totalt sju kamper i alle turneringer.

Grand Bodø vant 3-0 over Halsøy i cupen, mens Hønefoss slo Raufoss 5-0.

Slik ser tabellen ut før den kommende serierunden:

TABELL | 1.DIVISJON
1Kolbotn182745
2AaFK Fortuna181737
3Tromsø IL 2020182034
4Øvrevoll Hosle18326
5KIL/Hemne18-524
6Fyllingsdalen18-123
7Hønefoss BK18-821
8Grand Bodø18-821
9Grei18-2213
10Klepp18-2310

Annonse fra Toppserien: