CUPFINALEN SPILLES 25. NOVEMBER

Annonse:

 

Rosenborg og Vålerenga møtes på Ullevaal Stadion lørdag 25. november klokken 16.15.

Norges Fotballforbund har et sterkt ønske om at cupfinalen for kvinner spilles på lørdager. I år ble den opprinnelige satt opp lørdag 25. november, men ble flyttet til dagen etter fordi det ble tatt høyde for at Vålerenga skulle spille mesterligakamp torsdagen i forkant av finalen. De klarte dessverre ikke å kvalifisere seg. Etter dialog med Toppfotball Kvinner, klubbene og rettighetshaver NRK har NFF flyttet cupfinalen tilbake til opprinnelige dato.

Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball Kvinner, er veldig glad for at Rosenborg og Vålerenga møtes lørdag fremfor søndag.

– Cupfinalen er fotballfest for alle involverte. Nå som flere norske klubber fusjonerer kvinne- og herresiden, er vi veldig opptatt av å legge forholdene til rette for at dette gir merverdi for supporterne, blant annet i form av nettopp flere fotballfester. Avgjørelser som dette er et viktig ledd i det. Nå sikrer vi at ingen må velges bort og rammene ligger til rette for en drøm av en cupfinale mellom to lag som også kjemper om seriegull, sier Jørgensen.

Cupfinalen 2023 spilles lørdag 25. november klokken 16.15.

– Lørdag er den beste dagen for å skape mest mulig oppmerksomhet rundt cupfinalen, og ikke minst for å skape best mulige rammer rundt kampen på Ullevaal. Det er liten tvil om at dette legger forholdene bedre til rette for VIF og RBK-supportere som ønsker å få med seg både cupfinalen for kvinner på lørdag og seriekampene for herrer på søndag. Ullevaal Stadion er stedet lørdag ettermiddag. Vi har i det siste jobbet for å få til endring av finaledag til lørdagen og vi må rose NRK som virkelig har lagt seg i selen for at dette kunne la seg gjennomføre. Nå håper vi at supporterne mobiliserer og gjør lørdagen til den finalefesten som lagene fortjener, sier generalsekretær Karl-Petter Løken.

Annonse fra Toppserien: