Sigrid Heien Hansen, Lene Mykjåland og Ingrid Ryland lanserer fotballpodkasten "Skrubbsår". Foto: Toppfotball Kvinner

Dametrio lanserer «Skrubbsår», en ny fotballpodkast

Ingrid Ryland, Sigrid Heien Hansen og Lene Mykjåland har alle hver sine sår etter endt fotballkarriere. Felles for dem er savnet og kjærligheten til spillet. Nå skrubber de sårene, og lanserer podkasten «Skrubbsår».

Annonse:

Episodene kan du lytte til her.

«Skrubbsår» springer ut fra Toppserien, og tar den ukentlige pulsen på kvinnefotballen. Både nasjonalt og internasjonalt, med mål om å skape et lettbeint fellesskap for alle som elsker fotball, og særlig damesiden av den naturligvis.

– Vi vet at vi ikke er alene om å kjenne på det store savnet etter endt fotballkarriere. Nå skaper vi vår egen lille garderobekultur, der det er plass for alle og enhver med et hjerte i fotballen, sier Lene Mykjåland.

Det var Mykjåland som først kontaktet Ingrid Ryland, som i dag er fotballekspert for TV 2 ved siden av sin sivile jobb som digital markedsfører. Mykjåland spurte om hun kunne tenke seg å lede en podkast om kvinnefotball, vel vitende om at Ryland har store vansker med å si nei.

– Jeg har cravet etter en aktuell podcast på norsk kvinnefotball veldig lenge. Når Mykjå ringte, var det bare å brette opp ermene og kjøre. At vi i tillegg fikk med Sigrid på laget er jo for godt til å være sant, og det blir ukens definitive høydepunkt fremover, forteller Ryland.

Podd-navn etablert et kvarter før innspilling

Trioen har hver sin litt såre historie i bagasjen, og la alle opp som fotballspillere med store kvaler. Heien Hansen ble tvunget til å legge opp da en lege oppdaget at det var en muskelsykdom som var årsaken til alle vondtene mens hun spilte. Mykjåland var på vei til Paris og PSG da hun røk korsbåndet i cupfinalen, siste kamp før avreise. Ryland lette etter grunner til å slutte, og ble vel aldri helt omforent om valget hun tok etter «The double» med Brann i 2022.

– Uten at jeg visste det, ble cupfinalen 2020 min siste kamp. Det har vært så sårt at jeg fikk klump i halsen da jeg var på Ullevaal rett før høstens cupfinale, og måtte dra hjem. Jeg orket ikke å se den. Fikk beskjed av Ryl og Mykjå om å bare rive av plasteret, og hva annet kan jeg gjøre når de ringer, sier Heien Hansen som i dag er fotballekspert i Viaplay.

«Skrubbsår» lanseres med en introepisode i dag, og med ukentlige episoder hver tirsdag. Varsko: Trioen ble en trio for tre dager siden og podd-navnet ble etablert et kvarter før innspilling. Det er mye kål, armer og bein når tre surrehoder uten særlige forberedelser spiller inn sin første podkastepisode. Om ikke annet, blir du kjent med Ingrid, Sigrid og Lene, som lover en skarpere avslutning i episode to.

Annonse fra Toppserien: