DE NYOPPRYKKEDE MØTES – INGEN ROM FOR FEILSKJÆR HOS TOPPLAGENE

Det begynner å spisse seg til og i toppen er det for øyeblikket tre lag som skiller seg ut. Men bare to av lagene får plass i sluttspillet hvor det skal kjempes om en plass i Toppserien.

Annonse:

 

Før runden er det fire poeng som skiller fra Åsane på 1. plass til Øvrevoll Hosle på 3. plass. Men ØHIL samtidig har én kamp mindre spilt.

Slik ser helgens runde ut i 1. divisjon:

Amazon Grimstad – TIL 2020 14.00

Øvrevoll Hosle – Klepp 15.00

Kil/Hemne – Åsane 15.00

Grand Bodø – AaFK Fortuna 15.30

Hønefoss – Medkila 16.00

Revansjemulighet i nord

Amazon Grimstad – TIL 2020, Levermyr stadion

Etter at det ble seier på hjemmebane for to runder siden mot AaFK Fortuna, var det sunnmøringene som var sterkest forrige helg da lagene møttes på ny på Color Line Stadion. AaFK Fortuna vant 1-0, noe som gjør at avstanden er fem poeng opp til Hønefoss og AaFK Fortuna for Amazon Grimstad.

Det er liten tvil om at Amazon Grimstad har hatt en tøff sesong så langt. Tap i seks av de sju siste seriekampene er fasiten.

– Vi sitter nok en gang igjen med en følelse av skuffelse etter en jevn kamp. Vi har to skudd i aluminiumen og det står om centimeterne før vi scorer to mål i en kritisk fase av kampen. Jentene kjenner på kroppen at de har spilt tre ganger 90 minutter på 7 dager. All honnør til samtlige spillere som bidro i kampen i dag, de viser en ekstrem arbeidsvilje. Nå er tankene rettet mot neste hjemmekamp på Levermyr, og vi håper på god støtte fra tribunen, oppsummerte Amazon-trener Andreas Schoute til klubbens hjemmeside etter tapet forrige helg.

TIL 2020 imponerte stort da de feide Øvrevoll Hosle av banen i forrige runde med 3-0 på Alfheim. Det gjorde at nordlendingene nå er oppe på 2. plass, og i tillegg har en meget god mulighet for å bli blant de to lagene som skal spille sluttspill mot bunn seks i Toppserien om ikke så veldig lang tid.

– Jeg er veldig fornøyd med måten vi mobiliserer og tenker egen prestasjon framfor resultat og hva som ligger i potten. Det er en god mentalitet i gruppa, sa hovedtrener Øyvind Tjelde Haga til TILs hjemmeside etter den sterke seieren.

Revansjesugne lag

Øvrevoll Hosle – Klepp, Ferd arena Hosle

Som nevnt fikk Øvrevoll Hosle en virkelig smell på bortebane sist. Østlendingene var det store formlaget i 1. divisjon før den runden med seks strake seire, men i Tromsø var laget aldri i nærheten av å ta poeng.

Hovedtrener Kjølv Eidhammer håper laget kan ta lærdom av tapet.

– Vi reiste til Tromsø for å spille mot et av divisjonens beste lag, og det var akkurat det vi møtte. Vi har hengt bra med resultatmessig de siste kampene, men denne gangen holdt ikke prestasjonen til poeng. Vi åpner ok og får den første muligheten i kampen. Men, TIL er mye bedre enn oss i alle faser av spillet denne lørdagen. Selv om straffen til 1-0 er av det billige slaget og 2-0 tenderer til angrep på keeper, vinner TIL fortjent. Vi får en lærepenge i Tromsø, men vi skal bruke læringen til å være ekstra skjerpet mot Klepp i neste seriekamp, sier han til klubbens nettsted.

Så gjenstår det å se om laget klarer å slå tilbake umiddelbart. De aller fleste som følger 1. divisjon tett husker nok at laget startet sesongen fryktelig svakt med to strake tap. Men i ettertid har ØHIL virket å være bunnsolide.

På motsatt banehalvdel denne helgen står et annet lag som fikk det tøft sist, og som har hatt en svært varierende sesong så langt.

Klepp var langt unna sitt beste da Kil/Hemne var motstander på Klepp stadion forrige helg. Traktortrøyene har den siste tiden vært på en oppadgående kurve, men i forrige serierunde var det en skuffende prestasjon som ble levert. Istedenfor å virkelig henge seg på i toppen, er det nå seks poeng opp til TIL 2020 på 2. plass. Og bortekamp mot ØHIL blir neppe enkelt. Spesielt ikke med tanke på hvordan det gikk sist lagene møttes.

Da var Øvrevoll Hosle fullstendig overlegne og vant suverent 3-0 på Klepp stadion.

Slo tilbake

Kil/Hemne – Åsane, Hemne Sparebank Arena

I oppgjøret mellom Kil/Hemne og Åsane møtes to lag som slo tilbake sist runde etter tap i deres foregående seriekamp.

Kil/Hemne tapte 0-1 hjemme for Klepp for to helger siden, men var klart best på Klepp stadion og vant fortjent 2-0 sist. Åsane på sin side slo tilbake etter skuffelsen mot ØHIL da de vant 1-0 hjemme mot Hønefoss i sin kamp.

Bergenserne har trøblet den siste tiden, men har åpenbart et håp og en ambisjon om å havne blant topp to og kjempe om opprykk til Toppserien i sluttspillet.

Opprykk blir det nok ikke på Kil/Hemne, men laget har uansett levert en god sesong så langt, trolig bedre enn de fleste hadde forventet seg før sesongen.

Dette kan fort vise seg å bli en tøff bortekamp for serielederen.

Solfrid Vaagan Hofset og Kil/Hemne gjorde jobben på imponerende vis mot Klepp sist. Foto: Alexander Larsen

I ferd med å få opp dampen

Grand Bodø – AaFK Fortuna, Nordlandshallen

Grand Bodø så ut til å ha full kontroll og ta sin fjerde seier for sesongen borte mot Medkila sist, men ga bort de tre poengene i 2. omgang da Medkila hentet opp 0-2 til 2-2.

Det nyopprykkede laget ligger uansett på en solid 6. plass, og hjemme i Nordlandshallen er de svært vanskelig å slå. Så langt denne sesongen står bodøværingene med null tap på hjemmebane, og det er også her alle de tre seirene har kommet. I tillegg har laget scoret 13 mål på fem kamper på eget kunstgress.

Med andre ord er det ingen enkel oppgave AaFK Fortuna står overfor denne helgen.

Som riktig nok fikk en solid opptur med 1-0 hjemme mot AaFK Fortuna sist etter en tung periode med tre strake tap i serien.

Dette var for øvrig begge lagene som rykket opp før sesongen fra 2. divisjon, og de har allerede møttes på Color Line Stadion. Da vant AaFK Fortuna 2-0.

Klubben lånte nylig ut talentet Anna Brenne til Herd for mer spilletid.

Mulighet for å snu vond trend

Hønefoss – Medkila, Aka Arena

Hønefoss har slitt den siste tiden og står med tre tap på sine fire siste kamper i serien. Seieren kom borte mot Medkila, som er laget som står på motsatt banehalvdel denne helgen.

Laget fikk en god start på sesongen med fire poeng i løpet av de to første kampene, men har i ettertid slitt mer og mer og hatt langt mer varierende resultater.

Samtidig er det et lag som kan spille jevnt mot de aller fleste, noe 0-1 for Åsane sist og 3-4 for Øvrevoll Hosle i cupen viser. Men det blir for få seire (3), og dermed er ikke laget høyere opp på tabellen enn det enkelte kanskje hadde spådd.

Her må de derimot regnes som favoritter når tabelljumbo Medkila tar turen fra Nord-Norge.

Harstadværingene fikk en opptur sist med opphentingen mot Grand Bodø fra 0-2 til 2-2, og derfor kan det bli spennende å se om laget klarer å bygge videre på det til helgens kamp.

Enkelt blir det i alle fall ikke for noen av lagene.

Slik ser tabellen ut før helgens runde:

TABELL | 1.DIVISJON
1Kolbotn182745
2AaFK Fortuna181737
3Tromsø IL 2020182034
4Øvrevoll Hosle18326
5KIL/Hemne18-524
6Fyllingsdalen18-123
7Hønefoss BK18-821
8Grand Bodø18-821
9Grei18-2213
10Klepp18-2310

Annonse fra Toppserien: