DEN INTENSE NEDRYKKSKAMPEN TILSPISSER SEG

Det ble spilt om viktige poeng i bunn- og medaljekampen denne runden. I bunnen av tabellen kjempes det en intens kamp for å unngå nedrykk, mens LSK Kvinner festet grepet om medaljeplass. I tillegg blir kampen om seriegullet mer og mer interessant.

Avaldsnes – Arna-Bjørnar 2-4 (1-1)
Mål: 0-1 Sigird Aas (8), 1-1 Kristina Svandal (18), 1-2 Tora Ose (52), 1-3 Sigrid Aas (66), 1-4 Sigrid Aas (80), 2-4 Natalie Velde (90+2)

Tre uhyre viktige poeng sto på spill på Karmøy da de to bunnlagene Avaldsnes og Arna-Bjørnar møttes til bunnkamp. Dette var kampen ingen av lagene kunne tape.

Det ble en oppstykket start på oppgjøret, men det skulle ikke ta lang tid før publikum fikk servert et ordentlig kremmerhus av en scoring. Åtte minutter var spilt da gjestenes Sigrid Aas banket til fra 25 meter. Ballen suste i krysset og dermed 1-0 til Arna-Bjørnar.

Sjokkstarten påvirket ikke hjemmelaget voldsomt, som trykket ordentlig på for en rask utligning. Den fikk de også ti minutter etter det tidlige baklengsmålet. Et flott angrep fra Avaldsnes endte med at Evelyn Badu serverte Kristina Svandal foran mål, som enkelt kunne sette inn utligningen.

Inn mot pause hadde Evelyn Badu og Sofie Bjørnsen hver sin sjanse til å score for hvert sitt lag, men ingen av avslutningene endte opp i nettet, og lagene var like langt etter de første 45 minuttene.

De siste 45 minuttene startet på verst tenkelig vis for Avaldsnes, som tidlig ga vekk et straffespark. Tora Ose var sikker fra 11-meteren og ga Arna-Bjørnar ledelsen på ny.

Resten av kampen ble et show fra Sigrid Aas. Først skled hun inn 3-1 med sin andre scoring for dagen etter 66 minutter, før hun ti minutter før slutt fullførte hattricket sitt med en kontant avslutning.

På 4-1 var kampen drept og avgjort. At Natalie Velde reduserte på overtid for Avaldsnes hadde ingenting å si for sluttresultatet. Arna-Bjørnar vinner den viktige bunnkampen 4-2, og sender Avaldsnes til bunnen av tabellen.

Festet grepet om medalje

Brann – LSK Kvinner 0-2 (0-0)
Mål: 0-1 Mimmi Löfwenius Veum (61), 0-2 Signe Holt Andersen (73)

I Bergen ble det også spilt en viktig kamp, men i andre enden av tabellen. Der skulle kampen om tredjeplassen utspilles mellom Brann og LSK Kvinner. Fem poeng skilte lagene i favør gjestene, så her var tre poeng viktige for Brann om det skulle være håp om medalje denne sesongen.

Den regjerende seriemesteren startet også oppgjøret best, og skapte noen gode målsjanser i løpet av første omgang. Både Cecilie Redisch Kvamme og Larissa Crummer kom til gode skuddmuligheter, men begge avslutningene havnet på feil side av stolpen sett med Brann-øyner.

Like før pause fyrte Signe Gaupset av et godt skudd, men heller ikke dette forsøket havnet mellom stengene og lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

LSK Kvinner var tamme offensivt før pause, men fikk sin første kvalifiserte sjanse etter 55 minutter ved Mimmi Löfwenius Veum. Skuddet gikk imidlertid rett på Aurora Mikalsen.

Deretter var det duket for nok en Brann-sjanse, men heller ikke denne fant veien til nettmaskene. Det gjorde derimot Löfwenius Veum etter timen. En svak klarering etter en corner endte i beina på den svenske spissen, som hadde få problemer med å sette inn 1-0 til LSK Kvinner.

Gjestene fra Romerike viste dødelig effektivitet på Stemmemyren, for etter 73 minutter sto det 0-2. LSK Kvinner utnyttet en forsvarsfeil, som endte med at Signe Holt Andersen kunne doble bortelagets ledelse.

Brann trykket på for scoring og hadde sjansene til å få med seg poeng. Men dette var dagen der ingenting gikk i mål for bergenserne. Dermed vinner LSK Kvinner 2-0 på Stemmemyren og fester grepet om 3.-plassen.

Brann gikk på et tap mot LSK Kvinner på hjemmebane, og virker ute av medaljekampen denne sesongen.

Magiske minutter ble avgjørende

Rosenborg – Åsane 2-0 (2-0)
Mål: 1-0 Elin Sørum (28) 2-0 Celine Nergård (31)

Åsane er i god flyt om dagen og står med fire kamper uten tap. Denne runden ventet en tøff oppgave mot et gulljagende Rosenborg på bortebane.

Bergenserne åpnet ganske bra i Trondheim og var flinke til å bruke ballen i innledningen, dog uten å skape målsjanser.

Utover i omgangen kom Rosenborg mer i gang og fikk kampens første sjanse etter 25 minutter ved Emilie Nautnes, som ikke klarte å overliste Savanna Duffy.

Det gjorde imidlertid Elin Sørum noen minutter senere. Midtbanespilleren brystet ned en klarering til seg selv og smalt ballen elegant ned i hjørnet bak Duffy.

Og bare tre minutter senere doblet Celine Nergård ledelsen ved å bredside et innlegg i mål.

Med en 2-0-ledelse til Rosenborg til pause, måtte Åsane fremover og jakte scoringer. Men det ble ikke skapt all verdens fra gjestene på Koteng Arena.

Det var hjemmelaget som sto for målsjansene, og Rosenborg kunne og strengt tatt burde satt flere baller i nettet. Verken Mathilde Rogde, Emilie Nautnes, Emilie Lein eller Anna Jøsendal klarte å omsette sine muligheter til mål, men på tross av de brente sjansene etter pause, vinner Rosenborg 2-0 over Åsane.

Med begge bein i nedrykksstriden

Stabæk – Lyn 2-1 (1-0)
Mål: 1-0 Iris Omarsdottir (9), 2-0 Zara Jönsson (69), 2-1 Kamilla Melgård (90+1)

At Lyn skulle slå Rosenborg sist runde var det få som hadde trodd, men med Anna Aahjem på topp er det meste mulig. Denne runden var det Stabæk som skulle få teste seg mot den målfarlige spissen og resten av Lyn-laget.

Hjemme på Nadderud var det Stabæk som tok initiativet fra start, noe som ble belønnet med en tidlig scoring. Etter ni minutter ble en corner stusset videre av Melissa Bjånesøy. Lyn maktet ikke å klarere og ballen havnet hos Iris Omarsdottir som fikk satt foten til. Sandra Rød Ask så ut til å redde, men keeperen fomlet ballen over streken og Stabæk gikk opp i ledelsen.

Vertene opprettholdt initiativet etter scoringen, men etter hvert tok Lyn ordentlig over. Gjestene skapte også flere store sjanser, og burde scoret både ved Anna Aahjem og Jenny Røsholm Olsen. Men Toppseriens toppscorer hadde ikke stilt inn siktet, mens Røsholm Olsen ble stoppet av tverrliggeren.

Tross alle de store sjansene til Lyn, var det Stabæk som gikk til pause med ledelse.

Røsholm Olsen fikk en ny sjanse like etter pause, men ble hindret av en god redning fra Sunniva Skoglund.

Deretter jevnet kampen seg mer ut, før Stabæk utnyttet en svak keeperinvolvering etter 69 minutter. Sandra Rød Ask glapp et frispark fra Justine Kielland i beina til Zara Jönsson, som kunne sette inn 2-0 fra kloss hold.

Lyn jaktet naturligvis en rask redusering og burde skapt spenning i oppgjøret da Anna Aahjem fikk sjansen fra et par meter, men toppscoreren headingen fra toppscoreren gikk utenfor mål.

På overtid fikk Lyn en redusering ved Kamilla Melgård, som sørget for noen svært spennende sluttminutter, men det holdt ikke for laget fra Kringsjå som taper 1-2 og er for fullt innblandet i nedrykksstriden.

Anna Aahjem og Lyn hadde sjansene mot Stabæk, men slet med å sette ballen i mål. Dermed endte det med 1-2-tap på Nadderud, og Lyn har havnet midt i nedrykksstriden. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Poengtap for serielederen

Røa – Vålerenga 2-2 (0-1)
Mål: 0-1 Felicia Rogic (40), 1-1 Oline Fuglem (65), 1-2 Ingibjörg Sigurdadottir (79), 2-2 Julie Hoff Klæboe (84)

Runden ble avsluttet på Røabanen da sesongens store overraskelse Røa tok imot serieleder Vålerenga til en interessant duell.

Oppgjøret startet relativt rolig, men etter ni minutter holdt det på å smelle fra Karina Sævik. Vålerenga-spissen fyrte av mot mål, men ballen smalt i stolpen og ut.

Serielederen hadde et klart initiativ i kampen, selv om den til tider bølget litt frem og tilbake. De helt store sjansene uteble fra begge lag, men fem minutter før pause tok Vålerenga plutselig ledelsen.

Et skudd fra Karina Sævik gikk via et Røa-bein og havnet hos Felicia Rogic, som kontant satte inn 1-0.

En tung scoring å få imot like før pause for Røa, som frem til da hadde forsvart seg meget godt.

Vertene holdt også på å få en marerittstart på andre omgang, men skuddet fra Thea Bjelde smalt i tverrliggeren istedenfor i nettmaskene.

Deretter begynte Røa å kjøre Vålerenga litt, og etter 64 minutter fikk hjemmelaget straffe. Den ble sikkert ekspedert i nettet av Oline Fuglem og lagene var like langt igjen.

Etter utligningen fulgte en rolig periode med svært få målsjanser, før Ingibjörg Sigurdadottir ut av intet ga Vålerenga ledelsen på nytt med et skudd fra langt hold etter 79 minutter.

Da så det ut til at Vålerenga skulle ta med seg alle poengene, men Røa hadde kjempet hardt gjennom hele kampen og nektet å gi seg. Fem minutter etter 2-1-målet til Vålerenga, svarte vertene ved Julie Hoff Klæboe. Røa-spissen fyrte av fra distanse, men rett på Guro Pettersen. Sisteskansen fumlet derimot ballen i mål og utligningen var et faktum.

Helt på tampen burde Vålerenga og Thea Bjelde avgjort kampen i sin favør, da midtbanespilleren fikk en gigantisk sjanse etter et innlegg. Fra fem meter skulle Bjelde banke inn seiersmålet, men smalt ballen i tverrliggeren.

Det ble kampens siste sjanse, og oppgjøret mellom Røa og Vålerenga ender 2-2.