Brann fortsatte kanonformen og vant storkampen mot LSK Kvinner. Bergenserne står nå med seks strake seiere og fosser mot seriesølv og Europa-spill. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Derbyglede: Brann scoret 10 (!)

Brann stjal alle overskriftene denne runden ved å vinne 10-0 i bergensoppgjøret mot Arna-Bjørnar.

Mål: 1-0 Ylinn Tennebø (87)

Den sjuende serierunden i Toppserien åpnet med et smell fredag kveld - med hatoppgjøret mellom Vålerenga og LSK Kvinner.

I derbyet på Intility var det vertene som kom best i gang og var nære ved å ta ledelsen med en årets mål-kandidat. Karina Sævik vippet ballen elegant over Camilla Huseby, men avslutningen ble for dårlig og havnet langt over.

Like etter kvarteret var passert var det bare et mirakel som gjorde at serielederen ikke var i føringen. Vålerenga spilte seg frem til en enorm trippelsjanse, der det første skuddet ble reddet før returen ble stoppet på streken av Emilie Woldvik. Heller ikke på forsøk nummer tre ble det scoring, da tverrliggeren stod i veien.

Utover i omgangen spilte LSK Kvinner seg mer inn i kampen og kunne gått til pause med ledelsen, men Miljana Ivanovic klarte ikke å stokke beina og misbrukte sjansen.

I andre omgang var det Vålerenga som skapte sjansene og hadde blant annet to skudd i metallet, først ved Ylinn Tennebø og deretter ved Olaug Tvedten. Innimellom måtte også Cecilie Fiskerstrand i aksjon for å hindre baklengs.

Treverket på Intility stod også i veien for LSK Kvinner like før slutt da Asdis Halldorsdottir klemte til fra 25 meter. Skuddet hadde retning mot krysset, men Tove Enblom fikk slått ballen i tverrliggeren og ut.

Da virket det som at sesongens store hatoppgjør utrolig nok skulle ende målløst, men tre minutter før slutt falt avgjørelsen. Janni Thomsen tok på seg servitørskoene og slo et fantastisk innlegg foran mål. Der inne ventet Ylinn Tennebø som fikk en enkel jobb med å bredside inn 1-0-scoringen, som sørget for at Vålerenga vinner derbyet 1-0 og står med sju seiere av sju mulige.

En sen scoring fra Ylinn Tennebø avgjorde derbyet mellom Vålerenga og LSK Kvinner, og sørget for at Emilie Woldvik og resten av LSK Kvinner måtte reise hjem fra Intility med null poeng. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Dobbel fra stortalentet

Kolbotn - Lyn 2-2 (1-1)
Mål: 1-0 Marie Moen Preus (7), 1-1 Jenny Røsholm Olsen (42), 1-2 Jenny Røsholm Olsen (62), 2-2 Marie Moen Preus (76)

På Grorud var det også duket for et aldri så lite derby, da Kolbotn tok imot Lyn til Grorud-derbyet, ettersom begge lagene har benyttet seg av Grorud Arctic Match som hjemmebane.

I dette oppgjøret var det nyopprykkede Kolbotn som åpnet best og tok ledelsen etter bare sju minutter. Johanne Fridlund spilte Marie Moen Preus alene gjennom, som sikkert avsluttet forbi Kirvill Odden og i mål.

Like etterpå var det nære 2-0, men denne gangen hang Odden med og fikk slått til corner.

Etterhvert tok Lyn litt mer over og fikk en kjempesjanse like før pause ved Jenny Røsholm Olsen, men avslutningen gikk til side for mål.

Men bare et par minutter senere fikk Røsholm Olsen revansje. Louisa Galteland fant Røsholm Olsen med et gjennomspill, som alene med Selma Panengstuen hadde få problemer med å sette inn utligningen.

Etter pause var Kolbotn utrolig nære ved å ta ledelsen på nytt ved Johanne Fridlund, men skuddet traff tverrliggeren, gikk ned på streken og ut.

Isteden for var det gjestene som skulle ta ledelsen. Emma Braut Brunes felte Louisa Galteland og Lyn fikk straffe. Den satte Jenny Røsholm Olsen sikkert i nettmaskene og sendte bortelaget i føringen.

Kolbotn ga seg imidlertid ikke av den grunn og fikk scoringen sin med 15 minutter igjen. Thea Mikkelsen dro seg innenfor sekstenmeteren og ropte på straffe. De fleste spillerne stoppet opp, men det gjorde ikke Marie Moen Preus, som så sitt snitt til å dunke ballen i mål og sørge for 2-2.

Det lå en scoring til i luften på Grorud det siste kvarteret, men den kom aldri. Dermed endte det 2-2 mellom Kolbotn og Lyn.

Slo tilbake

Rosenborg - Åsane 2-1 (1-1)
Mål: 1-0 Mathilde Rogde (5), 1-1 Milena Kokosz (14), 2-1 Elin Sørum (63)

I Trondheim tok et revansjelystent Rosenborg imot bunnlaget Åsane.

Vertene var naturlig nok store favoritter før oppgjøret, men det var faktisk Åsane som fikk kampens første store sjanse. En corner fra Selma Løvås fant hodet til Katarina Dybvik Sunde, som headet i tverrliiggeren etter bare fire minutter.

Minuttet senere smalt det imidlertid i andre enden av banen. Gjestene rotet det litt til i egen boks, noe som ga Mathilde Rogde muligheten. Hun lot seg ikke be to ganger og hamret inn ledermålet for Rosenborg.

Den ledelsen skulle ikke vare lenge, for bare ni minutter senere var lagene like langt igjen takket være Milena Kokosz. Midtbanespilleren mottok ballen og satte fart rett på mål. Ingen forsvarere rakk å komme tett nok på, som ga Kokosz sjansen til å plassere inn utligningen.

Med unntak av et tverrliggertreff fra Rebecka Holum var resten av omgangen ganske rolig, og lagene gikk til pause med 1-1.

Starten på andre omgang ble en aldri så liten sjansebonanza. Først brente Holum nok en stor sjanse, før Emilie Nautnes misbrukte sin store mulighet. Deretter var det Katarina Dybvik Sunde som fikk sjansen for Åsane, men spissen satte ballen på feil side av stolpen.

Like etter der igjen var det Beate Marcussen som var frempå, men marginene var ikke på danskens side og skuddet gikk i stolpen.

Tre minutter senere skulle imidlertid scoringen komme for Rosenborg. Camilla Linberg gikk i bakken og dommeren pekte på straffemerket. Elin Sørum var sikker som banken og sendte trønderne tilbake i ledelsen.

Åsane prøvde å få en utligning og poeng, men maktet ikke å skape all verden den siste drøye halvtimen. Rosenborg slår dermed tilbake etter skuffelsen i Bergen sist, mens Åsane fortsetter å slite i bunnen av tabellen.

Toppscoreren avgjorde

Stabæk - Røa 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Iris Omarsdottir (33)

Etter 7-1-seieren over stakkars Lyn forrige helg, var det knyttet mye spenning til om Stabæk kunne følge opp med en ny seier mot 4.-plasserte Røa.

Kampen på Nadderud tok fyr fra første spark og det haglet med sjanser begge veier. Først var det Julie Hoff Klæboe som fikk muligheten etter bare minuttet, men Sunniva Skoglund reddet Stabæk.

I motsatt ende var det Melissa Bjånesøy som fikk en stor sjanse, men også hun ble stoppet av eminent keeperspill.

Noen minutter senere var det Mari Nyhagen som prøvde seg, men også her var Skoglund i veien.

Så var det Bjånesøy igjen som fikk sjansen etter 14 minutter, men Stabæk-kapteinen tuppet ballen til side for mål.

Etter dette roet det seg litt med sjanser, men Stabæk tok over kampen. Da halvtimen var passert kom også scoringen til vertene. Monica Isaksen leverte et godt forarbeid, før hun fant Iris Omarsdottir på bakre stolpe. Ligaens toppscorer gjorde ingen feil og sendte Stabæk i ledelsen med en lur avslutning.

Iris Omarsdottir ble nok en gang avgjørende for Stabæk. Toppseriens toppscorer sørget for 1-0-seier over Røa med sin sjuende scoring for sesongen. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Inn mot pause kunne bærumslaget økt ledelsen, men Hildegunn Sævik hindret flere baklengsmål.

Etter hvilen presset Røa virkelig på for scoring, og var uhyre nære da det ble kaos i Stabæk-feltet etter 56 minutter. Men ingen Røa-spillere klarte å tuppe ballen over målstreken.

Da Røa ikke klarte å finne veien til nettmaskene, fikk Stabæk flere sjanser til å punktere kampen, uten suksess.

På overtid kom også den store sjansen Røa hadde ventet på, men Casandra Bogere headet i tverrliggeren. Nærmere kom ikke Røa som må se seg slått med 0-1 på Nadderud av Stabæk.

Fikk grisebank i derbyet

Arna-Bjørnar - Brann 0-10 (0-5)
Mål: 0-1 Marit Bratberg Lund (13), 0-2 Rakel Engesvik (21), 0-3 Amalie Eikeland (29), 0-4 Amalie Eikeland (38), 0-5 Anna Aahjem (44), 0-6 Johanna Renmark (65), 0-7 Rakel Engesvik (69), 0-8 Leah Skeistrand Garen (74), 0-9 Tora Ose selvmål (78), 0-10 Anna Aahjem (80)

Derbyhelgen i Toppserien ble avsluttet på Arna i Bergen, der tabelljumbo Arna-Bjørnar fikk besøk av storesøster Brann.

Og det viste seg fra start at dette er to lag som kjemper i helt forskjellige deler av tabellen. Amalie Eikeland sendte av gårde det første skremmeskuddet etter sju minutter, men Hanne Larsen var med på notene.

Men det tok ikke lang tid etter dette før Brann fant veien til mål. 13 minutter var spilt da Marit Bratberg Lund brukte høyrefoten til å vri et skudd tilbake i nærmeste hjørne og sørge for 1-0.

Ikke lenge etterpå økte Rakel Engesvik til 2-0 med en godt plassert markkryper, før Amalie Eikeland la på til 3-0 åtte minutter senere.

Og da Hanne Larsen mistet ballen i feltet til nevnte Eikeland, kunne sistnevnte enkelt sette inn 4-0 før pause.

Brann ga seg heller ikke med det, og rullet opp et vakkert angrep som endte med at Anna Aahjem kunne spasere inn 5-0.

Da var kampen til dels avgjort før pause, men de siste 45 minuttene skulle ikke bli stort bedre for Arna-Bjørnar.

Omtrent midtveis i andre omgang la Johanna Renmark på til 6-0 på litt heldig vis, før Rakel Engesvik sørget for 7-0 like etterpå.

Debutant Leah Skeistrand Garen fikk æren av å sette inn 8-0 med 15 minutter igjen.

Hjemmelagets Tora Ose sørget for 9-0 da hun satte ballen i eget nett noen minutter senere, og da Anna Aahjem banket inn 10-0! var ydmykelsen fullstendig komplett.

Brann regelrett slakter Arna-Bjørnar i bergensoppgjøret og vinner hele 10-0!

Publisert: 11.05.2024, oppdatert: 14.05.2024
Skrevet av: Kristian Moe