DET TETTER SEG TIL

Åsane gikk på sesongens første poengtap, mens den andre opprykksfavoritten, Øvrevoll Hosle, tok sin andre strake seier. Det samme gjorde AaFK Fortuna med en sterk borteseier mot Klepp, og ubeseirede TIL 2020 seiler opp som en seriøs utfordrer til en topp 2-plassering.

Hønefoss – Åsane 2-2 (0-1)
Mål: 0-1 Ida Holm Neset (26), 0-2 Katarina Dybvik Sunde (61), 1-2 Emilie Finnevolden (63), 2-2 Inger Vadder (81)

Hønefoss og serieleder Åsane kickstartet den fjerde runden på onsdag. Bergenserne har sett bunnsolide ut så langt med full pott etter de tre første rundene, mens hjemmelaget kom fra et stygt bortetap mot AaFK Fortuna sist runde.

Og Hønefoss virket revansjelystne etter forrige rundes fadese. Kampens første store sjanser falt nemlig til dem. Etter 11 spilte minutter fikk Synne Hamborg muligheten på et frispark. Skuddet fra Hamborg var godt, men Savanna Duffy fikk dyttet frisparkforsøket i tverrliggeren. På returen var Emilie Finnevolden raskest frempå, men avslutningen hennes gikk rett på Duffy.

Dobbeltsjansen til Hønefoss virket å være en liten vekker for Åsane, som tok mer kontroll over kampen og skapte de fleste sjansene etter det. Først fikk de en annullert scoring for offside ved Katarina Dybvik Sunde, før de fikk uttelling etter 26 minutter. Ida Holm Neset var aggressiv i presset og stjal ballen fra en litt uoppmerksom og feilvendt Hønefoss-forsvarer, før hun sikkert plasserte inn kampens første scoring. 0-1 sto seg til pause tross en del nesten-sjanser til Åsane.

Etter pause hadde begge lag sine muligheter, men det var serielederen som skulle doble ledelsen. Et langt oppspill ble tatt ned av Katarina Dybvik Sunde like over midtstreken. Med få alternativer rundt seg valgte hun å drible og holde på ballen. Hjelpen kom aldri, men med et fantastisk soloraid forbi flere motspillere fikk hun skjært inn i banen fra høyre, og curlet ballen i lengste hjørne med venstrefoten.

Med 0-2 på resultattavlen så det mørkt ut for Hønefoss, men bare to minutter etter Sundes glitrende scoring kom reduseringen. Emilie Finnevolden var råsterk i duellen med en Åsane-forsvarer og fikk sneket hodet foran en utstormende Duffy til å komme først på ballen og heade inn 1-2.

Reduseringen ga hjemmelaget håp om poeng på AKA Arena og de presset på for utligning. Etter 81 minutter skulle den også komme. Inger Vadder reagerte raskest på en løs ballen etter en duell i feltet, fikk vendt opp og plasserte ballen vakkert over hodet på en sjanseløs Duffy i Åsane-buret. Opphentingen var et faktum og med ingen flere scoringer endte det med uavgjort, og et råsterkt poeng for Hønefoss, mens Åsane gikk på sitt første poengtap for sesongen.

Positiv kurve for opprykksfavoritten

Medkila – Øvrevoll Hosle 1-2 (0-0)
Mål: 0-1 Anja Rasmussen (52), 1-1 Sara Berntsen (59), 1-2 Ine Berre (74)

Medkila som har hatt en grusom start på sesongen med tre strake tap uten å score mål, fikk besøk av et Øvrevoll Hosle-lag som kom fra seier sist, men som nok skulle ønske de hadde hatt litt flere poeng etter tre kamper.

I Harstad var det også bortelaget som startet best, men de maktet ikke å skape de helt store sjansene før pause. Et skudd like over fra distanse og en avslutning utenfor fra ØHIL var stort sett beholdningen før hvilen.

Underholdningen tok seg opp etter pause, først med et frispark fra skrått hold som gikk over, og deretter en dobbeltredning fra Medkilas keeper Emma Sjåfjell. Den påfølgende corneren fra dobbeltredningen skulle derimot gi uttelling for ØHIL. Anja Rasmussen fikk hodet på ballen og headet mot mål. Headingen var ikke verdens beste, men forstyrrende spillere foran keeper Sjåfjell gjorde at ballen snek seg inn ved nærmeste stolpe og 1-0-ledelse til ØHIL etter 52 minutter.

Da skulle man tro at Medkila, som ikke hadde scoret mål i årets sesong, skulle få det tøft med å komme tilbake i kampen. Men sju minutter senere sørget en gjenvinning på ØHILs banehalvdel for en god kontringsmulighet. Den tok Medkila godt vare på og fikk lagt inn fra venstre, der en ØHIL-forsvarer bommet på ballen slik at den havnet hos Sara Berntsen. Hun viste klasse når hun snudde på 16-meterstreken og bøyde ballen i nærmeste kryss. Sesongens første mål og utligning var et faktum for Medkila.

Etter utligningen fikk ØHIL en god sjanse til å ta tilbake ledelsen, men avslutningen ble stoppet av keeper. De skulle derimot få enda en sjanse etter 74 minutter takket være et balltap sentralt på midtbanen fra Medkila. Det åpnet store rom for ØHIL å kontre i, som ble utnyttet til det fulleste når Ine Berre ble spilt alene gjennom. Hun var kald og rolig alene med keeper og trillet inn seiersmålet for ØHIL som tar sin andre strake seier, mens Medkila fortsatt er poengløse i årets sesong.

Ine Berre ble matchvinner for Øvrevoll Hosle mot Medkila. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Fortsatt ubeseiret

TIL 2020 – Amazon Grimstad 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Mali Trøan (90)

TIL 2020 har virkelig imponert hittil i sesongen og ser ut som en reell utfordrer til de to øverste plasseringene i år. I sesongens fjerde kamp tok de imot Amazon Grimstad, som forrige runde tok sin første seier i årets 1. divisjon.

Første omgang i Tromsø var en sjansefattig affære, der TIL 2020 hadde det lille av avslutninger, men de ble enten blokkert eller var for svake.

Da var andre omgang noe helt annet. TIL 2020 kjørte på og kom til mange avslutninger, men som før pause ble det meste blokkert av et oppofrende Amazon Grimstad-forsvar. Den største sjansen kom fra Ina Birkelund etter et flott opprullet angrep langs høyre, men avslutningen ble stoppet av en glitrende benparade av Marie Aspenes. Amazon Grimstad hadde et frispark som ble tippet over tverrliggeren av Ingvild Villa.

Kampen så ut til å ende målløs, tross mange kjempesjanser for TIL 2020, men like før 90 minutter ble passert, ble Sandra Simonsen dratt ned i feltet og dommer pekte på straffemerket. Mali Trøan var sikkerheten selv fra 11-meteren og sørget for at TIL 2020 er på 2. plass og fortsatt ubeseiret i årets sesong.

Målrikt på Jæren

Klepp – AaFK Fortuna 2-4 (2-3)
Mål: 0-1 Nora Harnes Håheim (6), 1-1 Ingeborg Lye Skretting (27), 2-1 Anette Snørteland Jensen (33), 2-2 Guro Hammer Røn (38), 2-3 Natalie Granvang Nilsen (45), 2-4 Natalie Granvang Nilsen (75)

På Jæren møttes to lag som begge fikk sin første seier for sesongen forrige runde. Klepp tok seg greit av Medkila i nord, mens AaFK Fortuna leverte fantastisk angrepsfotball i nedsablingen av Hønefoss på Color Line Stadion. Fem poeng etter tre kamper var status for Klepp før kampen, mens tangotrøyene fra Ålesund stod med tre poeng og kunne gå forbi dagens motstander med seier.

Og det åpnet strålende for sunnmøringene. Allerede etter 6 minutter viste Nora Harnes Håheim hvorfor hun var ønsket av flere klubber i Toppserien. Hun tok seg fint forbi en Klepp-forsvarer på venstresiden før hun avanserte med ballen innover i banen. Fra langt hold klinket hun ballen i lengste kryss via tverrliggeren og 1-0-ledelse til bortelaget. Drømmescoring!

Nora Harnes Håheim hadde virkelig stilt inn siktet mot Klepp da hun ga AaFK Fortuna ledelsen med en drømmescoring. Her fra en trening tidligere i april. Foto: Kristian Moe

Ingeborg Lye Skretting ville ikke være stort dårligere enn Håheim litt over 20 minutter senere. Hun vant ballen høyt oppe i banen før hun fyrte av et skudd fra ca. 20 meter ned i nærmeste hjørne. Nok en flott scoring og 1-1. Og etter 33 minutter hadde Klepp snudd kampen. AaFK-Fortuna-forsvaret slet med å klarere og ballen falt til Anette Snørteland Jensen som kriget inn 2-1-ledelse til traktortrøyene.

Dermed måtte AaFK Fortuna jage scoring. Kampens første målscorer, Nora Håheim, fikk en sjanse til å utligne, men skuddet hennes ble blokkert. Utligningen skulle komme etter 38 minutter og det var forrige rundes tomålsscorer Guro Hammer Røn som tegnet seg på scoringslisten igjen. En flott gjennombruddspasning fant Røn i bakrom, som med utsiden av høyrefoten trillet ballen til side for Oda Marie Bogstad.

Lagene så ut til å gå til pause på stillingen 2-2 etter en målrik og artig første omgang, men like før pause ble AaFK Fortuna tildelt et straffespark på grunn av en hands i feltet. Fjorårets toppscorer i 2. divisjon for de oransjekledde, Natalie Granvang Nilsen, satte straffen sikkert i mål og 3-2-ledelse til bortelaget.

Det ble ikke like mange mål etter hvilen, men en scoring til skulle det bli. Kvarterer før slutt ble en lang ball spilt opp mot Natalie Granvang Nilsen på løp. Hun viste muskler i duellen med en Klepp-forsvarer, vant ballen, dro seg forbi med en flott dragning, før hun avsluttet det hele og avgjorde kampen med en kontant avslutning.

AaFK Fortuna kunne dermed juble for sin andre strake seier i ligaen med fire scorede mål, mens Klepp gikk på sitt første tap for sesongen.

Overtidsscoringer reddet poeng

Grand Bodø – KIL/Hemne 2-2 (2-0)
Mål: 1-0 Ingrid Borgen (selvmål, 7), 2-0 Anna Isabella Johansen (16), 2-1 Sara Hoftun Bjerksæter (90), 2-2 Maren Snekvik (90)

I Nordlandshallen tok nyopprykkede Grand Bodø imot serietoer KIL/Hemne. Hjemmelaget jaktet sesongens første seier, mens gjestene øynet muligheten til å knappe innpå serieleder Åsane.

Det var Grand Bodø som tok kommandoen fra start og hadde en enorm trippelsjanse tidlig i oppgjøret, men to gode redninger og en blokkering hindret scoring. Like etter skulle den imidlertid komme. En corner ble slått mot bakerste stolpe og headet mot mål. Ballen traff en KIL/Hemne-forsvarer som touchet ballen mot eget mål og tvang egen keeper til å gjøre en redning. Dessverre for bortelaget traff ballen en uheldig Ingrid Borgen på streken, og inn i nettmaskene. Dermed 1-0 til Grand Bodø.

Under 10 minutter senere trengte ikke Grand Bodø hjelp fra en motspiller til å putte ballen i nettet. Et flott oppbygget angrep fra forsvaret, endte med at Anna Isabella Johansen ble sendt alene gjennom mot keeper. Johansen var sikker og tuppet ballen forbi keeper Ingvild Bergan Grøtting til 2-0-ledelse til hjemmelaget.

Med to mål å hente opp måtte KIL/Hemne fremover for å få en redusering. På tross av to gode sjanser, der en av dem var alene med keeper, fikk de ikke uttelling før hvilen.

KIL/Hemnes jakt på scoring fortsatte etter pause og de fortsatte å produsere store målsjanser. Ved et par anledninger var det nesten utrolig at de ikke fikk nettsus. Jakten på redusering gjorde også at det ble store rom for Grand Bodø å angripe i, og de hadde også sin andel av store sjanser og muligheten til å punktere kampen fullstendig. I løpet av omgangen hadde begge lag blant annet et treff i aluminiumen hver, men 2-0 sto seg på resultattavlen lenge.

Men like etter at klokka passerte 90 minutter, kom reduseringen for KIL/Hemne. Sara Hoftun Bjerksæter mottok ballen under press i feltet, men klarte å lobbe ballen over Julie Abrahamsen i Grand Bodø-målet til redusering. Man skulle tro at det bare skulle bli et trøstemål, men tre og et halvt minutt på overtid fikk Maren Snekvik drømmetreff og berget poeng for KIL/Hemne med en suser fra distanse. Det ble så og si kampens siste spark på ballen, og dermed et surt uavgjortresultat for Grand Bodø, men det stikk motsatte for KIL/Hemne.