Disse møter Vålerenga i Champions League

Fredag ble gruppespillet i Champions League trukket, og det er klart at Vålerenga møter Bayern München, Arsenal og Juventus.

Annonse:

Etter at Vålerenga slo ut Anderlecht i kvalifiseringen til Champions League, var det knyttet stor spenning til hvem de skulle møte i sitt første gruppespill i europasammenheng.

Direkte fra UEFAs hovedkontor i Nyon i Sveits ble det fredag klart at Vålerenga møter Bayern München, Arsenal og Juventus.

Tror Vålerenga kan slå godt fra seg

Daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen, gleder seg til å se Vålerenga i aksjon på den internasjonale arenaen.

— Bayern München, Arsenal og Juventus er noen av Europas beste klubber, men man møter bare sterke motstandere i denne jeve turneringen. Selv om det er første gang Vålerenga er kvalifisert til gruppespillet i Champions League, har jeg stor tro på at de kan slå godt fra seg, sier hun.

Gjensyn med Hansen og Maanum

Jørgensen gleder seg til flere europeiske storoppgjør på norsk jord i løpet av høsten. I tillegg blir det et gjensyn med de tidligere Toppserie-profilene Tuva Hansen i Bayern München og Frida Maanum i Arsenal.

— Vi så hvor mye engasjement Branns gode prestasjoner i Champions League skapte i fjor, og Vålerenga-Anderlecht på Intility Arena ga oss virkelig en forsmak på hvilke magiske øyeblikk vi kan være vitne til i høst. Jeg håper folk kjenner sin besøkelsestid, avslutter hun.

Gruppe C

  • FC Bayern München

  • Arsenal FC

  • Juventus FC

  • Vålerenga

Slik spilles kampene

Kampdag 1: 8/9 Oktober
Kampdag 2: 16/17 Oktober
Kampdag 3: 12/13 November
Kampdag 4: 20/21 November
Kampdag 5: 11/12 Desember
Kampdag 6: 17/18 Desember

Endelig kampoppsett vil bli fastsatt etter hvert.

Dette er gruppene

Totalt 16 lag fordelt på fire grupper er kvalifisert til Champions League-sesongen 2024/2025.

Her er gruppene:

Gruppe A

Lyon, Wolfsburg, Roma, Galatasaray

Gruppe B

Chelsea, Real Madrid, Twente, Celtic

Gruppe C

Bayern München, Arsenal, Juventus, Vålerenga

Gruppe D

Barcelona, Manchester City, St. Pölten, Hammarby

Annonse fra Toppserien: