Bodø/Glimt påførte serieleder AaFK Fortuna sesongens første tap og klatret á poeng med opprykksrivalen. Foto: Kent Even Grundstad

Kunne juble i jubileumskampen

Viking - Odd 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Ida Holm Neset (14)

I Stavanger var det duket for storstemning og jubileumsfest da Viking tok imot Odd på SR-Bank Arena på klubbens 125-års dag.

Jubileumskampen startet relativt rolig med et lite overtak til Odd. Gjestene klarte derimot ikke å utnytte initiativet i form av mål eller målsjanser, og det ble mye nesten på den siste tredjedelen.

Da 11 minutter var passert fikk skienslaget kampens første sjanse med et distanseskudd som gikk via hanskene til Emma Jönsson og i tverrliggeren.

Få minutter senere var det Viking som kom på en visitt langs venstre ved Karen Rygg Ims, som slo inn til Ida Holm Neset. Sistnevnte fikk avsluttet fra drøyt 11 meter, via hanskene til Emma Rønning og i mål. Dermed stod det 1-0 til hjemmelaget.

Etter scoringen tok også vertene mer over spillemessig, og kunne økt ledelsen noen minutter senere. Hanne Sæthre Jakobsen fant Kajsa Pettersen med et innlegg, men avslutningen ble for svak og Odd fikk avverget.

Like før halvtimen var Viking nære igjen da Odd spilte på seg trøbbel. Et oppspill fra keeper Rønning ble blokkert av Sæthre Jakobsen, uten at ballen gikk mot mål. Den havnet isteden i beina til målscorer Holm Neset på 17 meter, men avslutningen hennes gikk over og Odd slapp med skrekken.

Også i andre omgang var det gjestene fra Skien som startet best og de fikk umiddelbart en god sjanse ved Cecilie Mjelde. Kantspilleren fyrte av fra distanse, men skuddet smalt i stolpen og ut.

Noen minutter senere fikk Odd en ny sjanse - denne gangen ved Hannah Aurbrekkholen som fikk avsluttet fra kort hold. Men Odd-spilleren fikk ikke presset skuddet ned og ballen gikk over mål.

Aurbrekkholen fikk også en ny sjanse en stund senere da hun prøvde skuddfoten fra distanse, men Emma Jönsson var med på notene og slo til corner.

I jakten på utligning ble det store kontringsrom for Viking, noe de var nære ved å utnytte. Med drøye kvarteret igjen prøvde kaptein Nora Heggheim seg med et langskudd, som var nære ved å gå inn. Emma Rønning fikk imidlertid slått ballen i tverrliggeren.

Deretter kom Kajsa Pettersen på en farlig visitt på en kontring, men også J19-landslagsspilleren ble stoppet av Rønning.

På overtid kunne Karen Rygg Ims punktert kampen da hun kom alene med keeper, men kantspilleren avsluttet litt for tidlig og Rønning reddet.

Det gjorde derimot ingenting. Viking holdt unna til slutt og kunne juble for tre poeng på 125-årsjubileumet.

Ida Holm Neset avgjorde jubileumskampen mot Odd og sørget for at Viking festet grepet om 4.-plassen. Foto: Alexander Larsen

Snudde til seier - tok viktige poeng

FKH/Avaldsnes - KIL/Hemne 2-1 (1-1)
Mål: 0-1 Helene Gross-Benberg (18), 1-1 Libe Haftorsen-Brakstad (35), 2-1 Libe Haftorsen-Brakstad (55)

Det var viktige poeng på spill i begge ender av tabellen da et FKH/Avaldsnes like over nedrykk fikk besøk av et KIL/Hemne-lag som jakter 4.-plassen.

Åpningen ble ikke av det mest underholdende slaget.

Etter 10 minutter trodde imidlertid de fleste at Solfrid Bråthen hadde gitt hjemmelaget ledelsen da hun stanget ballen i mål, men spissen ble avblåst for offside og det forble 0-0.

Isteden var det en glimrende enkeltprestasjon i motsatt ende som skulle sørge for kampens første mål. Helene Gross-Benberg mottok ballen i mellomrommet og vendte opp. Videre avanserte hun fremover mot mål og forbi en forsvarer, før hun banket inn 1-0 til KIL/Hemne med en kontant og velplassert avslutning i lengste hjørne.

Men vertene skulle svare ti minutter før pause. Sandra Østenstad kriget til seg en corner. Den fant hodet til Libe Haftorsen-Brakstad som stanget inn utligningen.

Like før pause kunne FKH/Avaldsnes snudd kampen. Emilie Guddal kom gjennom og skar innover. Dessverre ble det en mellomting mellom skudd og innlegg som ble for dårlig.

Ti minutter etter pause var kampen imidlertid snudd. Og nok en gang kom scoringen på dødball. Solfrid Bråthen vant en corner, som igjen fant hodet til Libe Haftorsen-Brakstad. Forsvarsspilleren raget høyest og stanget FKH/Avaldsnes i føringen.

KIL/Hemne holdt på å svare umiddelbart ved Gross-Benberg, som fikk stå alene i feltet og heade mot mål. Der var imidleritd Frida Aursland på plass med et tigersprang og reddet.

Gjestene fra Trøndelag fortsatte å jage utligning etter dette og var småfarlig frempå ved noen anledninger, men FKH/Avaldsnes holdt godt unna og kunne innkassere tre viktige poeng.

Fikk et lite pusterom i bunnkampen

TIL 2020 - Fyllingsdalen 2-1 (1-0)
Mål: 1-0 Ina Hoff Fuglås (8), 2-0 Mali Trøan (89), 2-1 Julie Rasmussen (90+2)

Også i Tromsø var det to lag som trengte poeng som møttes. Både TIL 2020 og Fyllingsdalen lå litt prekært til med tanke på bunnstriden før runden, så en seier her ville gjøre godt for begge lags tabellsituasjon.

De første 6-7 minuttene skjedde det ikke altfor mye foran målene, men det skulle heller ikke ta lang tid før det gjorde det.

Etter åtte minutter gikk TIL 2020 i angrep. Mali Trøan mistet ballen like utenfor sekstenmeteren til Fyllingsdalen, men Ina Hoff Fuglås fulgte opp. Hun tråklet seg forbi og skaffet seg rom til å elegant curle inn 1-0.

Ti minutter senere burde Fyllingsdalen utlignet. Synne Hodnefjell fikk stå helt alene i feltet og avslutte mot mål, men headingen gikk over mål.

I det påfølgende angrepet holdt det på å gå galt for Fyllingsdalen i motsatt ende. Mali Trøan kom først på et gjennomspill foran Sandra Rød Ask. Trøan tok med seg ballen et par meter før hun trillet ballen mot det åpne målet, men avslutningen ble stoppet av en forsvarsspiller.

Etter dette var det gjestene fra Bergen som var næmest scoring. Etter halvtimen ble Julie Rasmussen spilt gjennom og så stoppet av en enhåndsredning fra Marie Aspenes. Og like før pause fikk Olevine Eriksen Clausen skutt på volley fra 16 meter. Skuddet hadde retning mot krysset, men også der var Aspenes og reddet mesterlig.

Selv om det var Fyllingsdalen som måtte ha mål i andre omgang, var det TIL 2020 som fikk omgangens første sjanse. 53 minutter var spilt da Mali Trøan prøvde seg på et skudd fra distanse. Forsøket var godt, men ballen smalt i stolpen.

Deretter roet ting seg ned og det skjedde ikke så mye. Fyllingsdalen presset på for utligning, men TIL 2020 sto godt imot bergenserne.

TIL 2020 fikk en liten luke til den verste bunnstriden etter tre poeng mot Fyllingsdalen. Foto: Vegard Grøtt / Bildbyrån

Minuttet før full tid ble kampen også punktert. Et lang gjennomspill ble brutt av Sandra Rød Ask, men keeperen spilte ballen rett i beina på Trøan. I likhet med situasjonen i første omgang, tok TIL 2020-kapteinen med seg ballen forbi sisteskansen, men denne gangen var hun sikker og trillet ballen i nettet til 2-0.

Tross 0-2 og lite tid igjen ga ikke Fyllingsdalen opp. To minutter på overtid fikk de også en redusering ved Julie Rasmussen som satte inn en retur.

Da ble det noen nervepirrende sluttminutter på Romssa Arena, men TIL 2020 kunne til slutt puste lettet ut og ta med seg tre poeng.

Gikk på sesongens første tap

Bodø/Glimt - AaFK Fortuna 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Synne Fredriksen Moe (79)

Rundens store begivenhet fant sted i Bodø, der serieleder AaFK Fortuna møtte serietreer Bodø/Glimt til toppkamp.

Det var Bodø/Glimt som tok kontrollen spillemessig fra start, men skapte ikke mye på ligaens beste forsvar.

Isteden var det AaFK Fortuna som fikk de første sjansene i kampen. Først ble Karna Solskjær spilt alene gjennom. Spissen fikk skutt, men Aubrei Corder hadde god kontroll på avslutningen fra skrått hold.

Litt senere kom Solskjær gjennom igjen og denne gangen ble det farligere. Hun tok med seg ballen forbi en forsvarsspiller og Corder. Igjen kom hun for skrått og fikk ikke god nok vinkel til å avslutte og vertene fikk avverget.

Deretter havnet det meste om hjemmelaget som hadde 2-3 store sjanser. Lise Dissing fikk muligheten alene med Michaela Moran, men den amerikanske sisteskansen reddet mesterlig.

Ellers var Bodø/Glimt svært nære etter et par innleggssituasjoner, der angrepsspillerne akkurat var for sent ute til å skli ballen i mål.

Dermed sto det 0-0 til pause på Aspmyra.

Kampbildet fortsatte litt i samme spor. Bodø/Glimt styrte spillet, mens AaFK Fortuna forsvarte seg godt.

Men etter at kampen hadde passert 70 minutter tok det litt fyr. Først fikk Ingrid Jåstad en enorm mulighet til å sende serielederen foran. Midtbanespilleren vant ballen og fikk plutselig løpe fritt gjennom Bodø/Glimt-forsvaret. Alene med Corder fikk hun avsluttet to ganger, men keeperen reddet begge forsøkene.

Minutter senere ble gjestene redusert til ti spillere da Ingeborg Lye Skretting fikk sitt andre gule kort, før avgjørelsen falt et par minutter etter dette igjen.

En corner ble klarert ut til Synne Fredriksen Moe som vant sin duell og fikk med seg ballen. Fra rundt 16 meter dunket hun til og kunne se at ballen suste i krysset bak Moran. Dermed 1-0 til Bodø/Glimt.

De siste 10 minuttene + tillegg kastet AaFK Fortuna alt i angrep for å få en utligning, men på tross av sluttspurten klarte ikke sunnmøringene å få scoringen de trengte. Bodø/Glimt vinner toppkampen 1-0 og påfører serielederen sesongens første nederlag.

Fortsatte der de slapp før ferien

Øvrevoll Hosle - Hønefoss 1-4 (1-2)
Mål: Nadia Pinto (1), 1-1 Kristin Gumaer (6), 1-2 Inger Vadder (13), 1-3 Ingrid Haug (53), 1-4 Silje Nyhagen (76)

I Bærum var det bunn mot topp da tabelljumbo Øvrevoll Hosle tok imot serietoer Hønefoss.

På eget kunstgress var det Øvrevoll Hosle som sjokkerte fra start og tok ledelsen i kampens første angrep. Ballen havnet til slutt hos Nadia Pinto som sikkert sendte vertene i ledelsen.

Dessverre for ØHIL varte ikke ledelsen i mer enn fire minutter. Hønefoss svarte ved toppscorer Kristin Gumaer som skled inn utligningen.

Og bare seks minutter senere var kampen snudd. En corner ble halvveis klarert av hjemmelaget. Ballen havnet hos Silje Nyhagen som spilte ballen tilbake igjen inn mot mål. Bak ryggen på ØHIL-forsvaret hadde Inger Vadder lurt seg. Hun plukket opp ballen og fikk en enkel jobb med å sette inn 2-1.

Hønefoss er ett av tre lag i toppen med 33 poeng etter 4-1-seier over Øvrevoll Hosle. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Etter dette tok Hønefoss over og kunne økt ledelsen. En enorm dobbeltredning fra Hannah Markussen hindret imidlertid flere baklengsmål før pause.

ØHILs solide sisteskanse klarte imidlertid ikke å hindre baklengsmål etter 53 minutter. Et frispark fra venstre fant hodet til Ingrid Haug som stusset ballen i mål og 3-1 var et faktum.

Hønefoss hadde også flere sjanser til å øke til 4-1 senere i kampen, deriblant ved Silje Nyhagen, men skuddet gikk like utenfor.

Hønefoss-kapteinen skulle imidlertid få scoringen sin etter 76 minutter. Et innlegg fra høyre fant veien til bakerste stolpe der Nyhagen sto helt alene. Storscoreren gjorde ingen feil og stanget kontant inn 4-1 og punkterte kampen for godt.

Tross et par sjanser til i løpet av det siste kvarteret, ble det ikke flere scoringer på Hoslebanen. Hønefoss fortsetter der de slapp før ferien og vinner 4-1 over tabelljumbo Øvrevoll Hosle.