Elise Thorsnes avgjorde toppkampen mot Rosenborg og sørget for at Vålerenga fikk en luke på toppen av tabellen. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Flere kunne feire etter sen dramatikk

Toppkampen på Lerkendal ble avgjort på overtid, mens det ble sen straffedramatikk på Nadderud, hvor LSK Kvinner overvant bortespøkelset sitt.

Rosenborg - Vålerenga 1-2 (0-1)
Mål: 0-1 Karina Sævik (43), 1-1 Frøya Dorsin (80), 1-2 Elise Thorsnes (89)

Det var stor spenning og mye på spill på Lerkendal, der gullduellen mellom serielederne Rosenborg og Vålerenga skulle utspille seg.

I storkampen var det gjestene som åpnet hakket hvassere, og var nære et ledermål etter kvarteret da Olaug Tvedten fikk avsluttet. Keeper var imidlertid fint nede og reddet.

Utenom dette skjedde det ikke voldsomt mye. Rosenborg var småfarlige ved et par anledninger, men det ble bare nesten for vertene.

Nesten ble det også for serieleder Vålerenga etter 37 minutter, men en forsvarer stod i veien for skuddet fra Karina Sævik.

Men like før pause var det ingen RBK-ere som klarte å hindre landslagsspilleren. Olaug Tvedten flikket spissen lekket gjennom med hælen, som gjorde ingen feil alene med keeper og sendte Vålerenga i ledelsen.

Etter pause trykket Vålerenga voldsomt på mot RBK-målet og hadde to store sjanser tidlig i andre omgang. Men Emma Stølen Godø rakk ikke frem mens Karina Sævik ble stoppet av Rugile Rulyte.

For et Rosenborg-lag som jaget utligning, måtte publikum vente til det siste kvarteret før hjemmelaget skapte en ordentlig farlighet. Til gjengjeld var sjansen svær, men avslutningen ble for svak og det endte med en resultatløs corner.

Ti minutter før slutt kom imidlertid utligningen. Matilde Rogde slo inn på hodet til Frøya Dorsin, som kontant stanget ballen i mål på første stolpe.

Da var lagene like langt, men denne kampen skulle til slutt få en vinner. Minuttet før full tid ble Ylinn Tennebø felt i 16-meteren og Vålerenga fikk straffe. Den ekspederte Elise Thorsnes i nettet og sørget for at Vålerenga tar med seg alle poengene fra Trondheim og skaffer seg en luke på toppen av tabellen.

Venter fortsatt på seier

Lyn - Åsane 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Sofie Tunes (13)

Vest i Oslo var det duket for et oppgjør mellom et formsterkt Lyn og bunnlaget Åsane som fortsatt jakter sesongens første trepoenger.

På Kringsjå var bergenserne nære en sjokkåpning da de kom to mot en, men pasningen ble for upresis og angrepet rant ut i sanden.

Deretter fulgte noen rolige minutter, men like før kvarteret var spilt tok Lyn ledelsen. Hjemmelaget rullet opp et meget godt angrep som endte med at Sofie Tunes fikk ballen for mål. Hun gjorde ingen feil og bredsidet inn 1-0.

Resten av omgangen var Lyn det førende laget, men totalt sett var det ganske sjansefattig etter scoringen, selv om begge lag hadde hver sin annullerte scoring.

Litt ut i andre omgang ble det litt mer action foran målene. Først måtte Kirvill Odden i aksjon for å hindre utligning, før Cornelia Fladberg var nære ved å doble vertenes ledelsen da hun banket ballen i stolpen noen minutter senere.

Åsane fortsatte å jage utligning, og fikk alle tiders mulighet fire minutter før slutt. Gjestene kontret og Synne Kjølholdt kom alene med Odden. Den duellen var det Lyn-keeperen som kom seirende ut av ved å dra frem en skikkelig matchvinner-redning og sørget for at alle poengene ble igjen i Oslo.

Dermed må Åsane fortsatt vente på sesongens første seier.

Den tunge sesongstarten fortsetter for Åsane som fortsatt står uten seier. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Tredje strake seier

Røa - Kolbotn 2-1 (1-0)
Mål: 1-0 Mina Bell Folland (14), 2-0 Oline Fuglem (70), 2-1 Marie Moen Preus (74)

I likhet med Lyn viser Røa også ganske god form for tiden. Geir Nordbys lag har to strake seiere i serien og jaktet en tredje da Kolbotn tok turen til Røa kunstgress denne runden.

Oppgjøret startet ganske rolig de første ti minuttene, men etter 12 minutter fikk Røa en gigantisk dobbeltsjanse. Julie Hoff Klæboe ble stoppet av Selma Panengstuen. Returen havnet imidlertid hos Mina Bell Folland som avsluttet på mål, men forsøket ble reddet på streken av Emma Braut Brunes.

Men et par minutter senere klarte ikke Kolbotn å stoppe Bell Folland. En noe heldig pasning fant veien til Røa-angriperen som hadde få problemer med å sette inn 1-0 fra kort hold.

Utover dette skjedde det ikke altfor mye. Røa stod for de fleste begivenhetene, men Kolbotn var heller ikke fryktelig langt unna en scoring.

De helt store målsjansene uteble derimot, og lagene tok pause på 1-0.

Gjestene åpnet positivt etter pause, men etter hvert tok Røa over banespillet igjen.

Midtveis i omgangen var Kolbotn også nære å utligne. Marie Moen Preus fant Johanne Fridlund foran mål, men sistnevnte mistet balansen i avslutningsøyeblikket og sendte ballen til side for mål.

Bare noen minutter senere smalt det i andre enden. Anya de Courcy vartet opp med et herlig forarbeid og fant deretter Oline Fuglem i boksen. Hun takket og bukket for innlegget og stanget inn 2-0.

Da virket det vrient for Kolbotn å komme tilbake, men gjestene tente håpet om poeng få minutter etterpå. Marie Moen Preus ble sendt alene gjennom og satte sikkert inn reduseringen.

Dermed ble det spenning det siste kvarteret, men tross en sluttspurt fra Kolbotn klarte Røa å holde unna og ta med seg alle poengene.

Overvant bortespøkelset

Stabæk - LSK Kvinner 0-1 (0-1)
Mål: 0-1 Amanda Johnsson Haahr (12)

I Bærum håpet LSK Kvinner at årets bortekompleks skulle ta slutt da de gjestet Stabæk på Nadderud.

Fjorårets bronsevinner venter fortsatt på sesongens første bortepoeng, men fikk en god start mot Stabæk.

Etter fem minutter kom kampens første mulighet da Katrine Winnem Jørgensen headet et hjørnespark mot mål, men ballen gikk i klypene til Sunniva Skoglund.

Like etter fikk gjestene betalt for den positive starten. Oona Siren avsluttet først i stolpen, men returen fant veien til Amanda Johnsson Haahr på åpent mål. Svensken fikk dermed en enkel oppgave med å sende LSK Kvinner i føringen.

Kanarifuglene fortsatte å være i førersetet resten av omgangen og styrte banespillet. Stabæk var imidlertid småfarlige når de satte fart fremover i banen, men det skjedde lite foran begge målene.

Man måtte derimot ikke vente lenge før det skjedde noe foran mål i andre omgang. Bare to minutter etter hvilen fikk Stabæk og Thea Loennecken en eventyrlig sjanse til å utligne. Stabæk-spilleren kom alene med Thiril Erichsen, men satte ballen like utenfor stolpen.

Underholdningen fortsatte etter dette, og begge lag hadde sin sjanser til å tegne seg på scoringslisten. For LSK Kvinner headet Tonje Erikstein rett på Sunniva Skoglund fra god posisjon, mens Mathilde Kruse bommet alene med keeper for Stabæk.

Deretter var det Emilie Woldvik som fikk sjansen for gjestene, men skuddet gikk rett i blokka.

Da så det ut til at LSK Kvinner skulle ro seieren i land, men helt på tampen ble det ordentlig dramatikk.

Emilie Woldvik felte Monica Nedgård Isaksen i feltet og hjemmelaget fikk straffe.

Kaptein Melissa Bjånesøy steg fram, men måtte se straffesparket sitt bli slått til corner av Thiril Erichsen.

Og da heller ikke Iris Omarsdottirs akrobatiske forsøk like etterpå gikk i mål, kunne LSK Kvinner juble for 1-0 og sesongens første borteseier.

Emilie Woldvik laget straffe like før slutt, men ble reddet av Thiril Erichsen. Dermed kunne LSK Kvinner juble for sin første borteseier denne sesongen. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Sjanseløse i derbyet

Brann - Arna-Bjørnar 5-1 (3-0)
Mål: 1-0 Nora Eide Lie (6), 2-0 Rakel Engesvik (29), 3-0 Anna Aahjem (36), 4-0 Marit Bratberg Lund (56), 5-0 Signe Gaupset (70), 5-1 Linnea Sælen (89)

I Bergen var det David mot Goliat da Brann tok imot tabelljumbo Arna-Bjørnar til bergensderby.

Det viste seg også fra start av at dette kom til å bli vanskelig for Arna-Bjørnar. Etter fem minutter satte Karoline Haugland ballen i mål, men scoringen ble avblåst for offside.

Det var bare et skremmeskudd, for bare sekunder senere stod det 1-0 til Brann. Gjestene mistet ballen som gjorde at Anna Aahjem kunne tre gjennom Nora Eide Lie. Midtbanespilleren var sikker alene med keeper og sendte vertene foran med 1-0.

Brann fortsatte å trykke på, men måtte vente til rundt halvtimen før de fikk betalt nok en gang. Mer slurv fra Arna-Bjørnar gjorde at Rakel Engesvik stjal ballen like utenfor sekstenmeteren. Hun så at Hanne Larsen stod på halvdistanse og sendte ballen i en lekker bue over sisteskansen til 2-0.

Men Brann ga seg ikke med det. 36 minutter var spilt da Anna Aahjem var først på en corner fra Justine Kielland og prikket inn 3-0.

Da var oppgjøret i realiteten over, men om det ikke var det før pause, skulle det bli liten tvil om hvor poengene skulle havne etter hvilen. Drøye ti minutter ut i andre omgang la innbytter Marit Bratberg Lund på til 4-0, etter at Brann allerede hadde brent noen store sjanser i minuttene før.

Rundt kvarteret senere sørget Signe Gaupset for 5-0 med den største selvfølgelighet, etter en flott pasning fra Andrine Hegerberg.

Da hjalp det lite at Linnea Sælen reduserte til 5-1 like før slutt. Brann viser ingen nåde i byderbyet og vinner hele 5-1 over stakkars Arna-Bjørnar.