Det ble svært dramtisk på Stemmemyren i toppkampen mellom Brann og Vålerenga. Rosenborgs perfekte sesongstart ble brutt og vi fikk endringer i toppen av tabellen.

Rosenborg – LSK Kvinner 0-1

Brann – Vålerenga 2-3

Sliter i bunnen

Arna-Bjørnar – Lyn 1-3 (1-3)
Mål: 0-1 Josefine Birkelund (4), 1-1 Sofie Bjørnsen (27), 1-2 Anna Aahjem (33), 1-3 Anna Aahjem (40)

Sesongstarten til Arna-Bjørnar har hittil vært av det triste slaget. Det unge laget har tapt alle sine kamper og ligger desidert sist med null poeng. Det samme hadde Lyn før midtukerunden sist, men fikk en etterlengtet seier med 1-0 over Røa.

Spørsmålet var om Lyn klarte å følge opp den seieren, eller om Arna-Bjørnar endelig kunne bokføre poeng i 2023.

I starten av kampen så det ut til at det var førstnevnte scenario som virket mest realistisk. Allerede etter fire minutter stanget nemlig Josefine Birkelund inn en corner og sørget for 1-0 til Lyn. Gjestene var også svært nære 2-0, men istedenfor kom hjemmelaget tilbake i kampen.

Sofie Bjørnsen plukket opp en feilpasning, avanserte fremover og plasserte inn utligningen med sin og Arna-Bjørnars første scoring for sesongen. Dermed var det balanse i regnskapet etter en halvtimes spill, men det skulle ikke vare lenge. Anna Aahjem var først iskald alene med keeper og sendte Lyn tilbake i føringen, før hun ikke lenge etterpå la på til 3-1.

Med 1-3 i sekken så det blytungt ut for vertene før andre omgang, men ga likevel ikke opp og hevet seg etter hvilen. Det var lengre mellom målsjansene etter pause, men Arna-Bjørnar hadde noen gode forsøk uten tellende resultat. Lyn fikk også noen store sjanser etterhvert med blant annet et tverrliggertreff, og hadde egentlig god kontroll på oppgjøret.

Tross en mer oppløftende andre omgang fra Arna-Bjørnar klarte de ikke å skape ny spenning i kampen og Lyn kunne kontrollere inn 3-1-seier på Arna.

Arna-Bjørnar har fått en verst mulig start på sesongen og står med null poeng etter fem kamper.

Tok viktige poeng

Røa – Avaldsnes 2-1 (1-0)
Mål: 1-0 Anya de Courcy (17), 2-0 Tuva Espås (62), 2-1 Hanna Dahl (81)

I midtuka sto Avaldsnes godt imot og fikk med seg et meget sterkt poeng fra hjemmekampen mot Brann. Denne runden tok de turen til Røa for å kjempe om svært viktige poeng, med mulighet for å skaffe seg en liten luke til lagene helt i bunnen av tabellen,

Det var derimot vertene som startet best, og etter en tidlig sjanse tok de også ledelsen. Et innlegg fra Synne Masdal ble møtt av Anya de Courcy som headet Røa foran.

Tross baklengsmålet var Avaldsnes lojale mot eget spill, men det resulterte ikke i noen nevneverdige målsjanser.

Etter pause fikk Kaja Olsen en grei mulighet for gjestene, men avslutningen havnet i nettveggen. Utenom dette skjedde det ikke mye i starten av andre omgang, men etter 62 minutter ble det servert kunst på Røa kunstgress. Tuva Espås fikk en lang ball i bakrom, passerte en Avaldsnes-forsvarer, men kom litt skrått. Da de fleste forventet innlegg, bestemte Espås seg for å banke til i en perfekt bue over keeper, via stolpen og inn. Dermed 2-0 til Røa.

Minuttet senere smalt det i tverrliggeren bak Hildegunn Sævik, før det knappe ti minutter før slutt ble kamp igjen. Kaptein Hanna Dahl tok ansvar og bøyde et frispark lekkert i krysset og skapte ny spenning. Gjestene fra Karmøy trykket på for utligning, men måtte til slutt innse at slaget var tapt. Røa vinner 2-1 og tar med seg tre viktige poeng.

Uheldig selvmål avgjorde

Stabæk – Åsane 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Savanna Duffy selvmål (19)

På Nadderud møttes to revansjelystne lag etter å ha fått det svært tøft i midtuka. Stabæk tok ledelsen, men tapte til slutt 1-4 mot Vålerenga, mens Åsane gikk på et 0-3-tap for serieleder Rosenborg. Dette var dermed en mulighet for begge lag til å slå tilbake.

I åpningen rullet begge lag opp gode angrep, men slet litt på siste tredjedelen. Men etter rundt 20 minutter resulterte et slikt angrep i mål. Stabæk rullet opp, og ballen havnet til slutt hos Justine Kielland som avsluttet i stolpen. Dessverre for Åsane gikk returen i ryggen til keeper Savanna Duffy og i mål, og Stabæk kunne juble for ledelse.

Like etter kom Kaja Karlsen alene med Sunniva Skoglund, men landslagsskeeperen vartet opp med en klasseredning og hindret utligning.

Beholdningen for andre omgang var et tverrliggertreff fra Maren Thoresen, samt et par andre gode muligheter for Stabæk. Åsane spilte hjemmelaget lave til tider og hadde også sine muligheter, men måtte til slutt dra tomhendte hjem til Bergen. Det uheldige selvmålet til Duffy ble avgjørende i en ellers jevn affære på Nadderud.

Ødela den perfekte starten

Rosenborg – LSK Kvinner 0-1 (0-0)
Mål: 0-1 Katrine Winnem Jørgensen (64)

Rosenborg har fått den perfekte starten på sesongen etter fire av fire seiere. For å holde den statistikken gående måtte de derimot ta seg forbi en tøff utfordring i LSK Kvinner, som også har fått en god start på 2023-sesongen under nytreneren André Bergdølmo.

Hjemme på Koteng Arena var det Rosenborg som skapte de aller største sjansene. Anna Jøsendal hadde omgangens største sjanse da hun satt ballen utenfor fra cirka seks meter, mens også Emilie Nautnes hadde mange muligheter til å sette ballen i mål. Gjestenes største sjanse kom etter 26 minutter da en heading mot mål ble klarert på streken av Sara Hørte.

Etter en relativt jevnspilt omgang der Rosenborg hadde de fleste og største sjansene, sto det 0-0 til pause.

Det skulle ikke ta mange minuttene før trønderne var farlig frempå igjen. Emilie Nautnes fikk sjansen fra kort hold, men på omtrent blank kasse satte hun ballen i oversiden av tverrliggeren og over.

LSK Kvinner vant 1-0 og ødela Rosenborgs seiersrekke.

LSK Kvinner hadde også sine sjanser og var svært nære da Camilla Huseby smalt ballen i tverrliggeren fra distanse. Og faktisk var det gjestene fra Romerike som kunne juble for scoring først. Emilie Woldvik svingte et presist innlegg inn i feltet og fant hodet til Katrine Winnem Jørgensen. Hun gjorde ingen feil og headet inn 1-0 til LSK Kvinner.

Rosenborg satte inn en sluttspurt og burde utlignet da Matilde Rogde kom alene med Cecilie Fiskerstrand. LSK Kvinner-keeperen vartet derimot opp med en ordentlig matchvinnerredning og hindret scoring. Nærmere kom ikke Rosenborg og LSK Kvinner tar en imponerende seier på Koteng Arena.

Dramtisk toppkamp

Brann – Vålerenga 2-3 (1-1)
Mål: 1-0 Alyssa Walker (5), 1-1 Olaug Tvedten (10), 2-1 Jalen Tompkins selvmål (79), 2-2 Thea Bjelde (81), 2-3 Olaug Tvedten (86)

Den femte serierunden ble avsluttet med en skikkelig toppkamp mellom regjerende seriemester Brann og gullkandidat Vålerenga.

Oppgjøret kunne ikke startet bedre for hjemmelaget på Stemmemyren. Bare fem minutter ut i kampen bredsidet Alyssa Walker bergenserne i føringen etter et frispark fra Andrine Hegerberg.

Men ledelsen varte ikke lenge. Fem minutter senere var lagene likt igjen takket være en kunstscoring fra Olaug Tvedten. Midtbanespilleren dempet en lang ball på brystet og banket inn utligningen på volley. Dermed sto det 1-1 i Bergen.

Etter pangåpningen fra begge lag, roet kampen seg litt, men det var Vålerenga som tok over. Gjestene skapte flere gode sjanser, men uten tellende resultat ble 1-1 stående til pause.

I andre omgang fortsatte Vålerenga å kjøre på og var nærmest scoring. Alyssa Walker hadde en mulighet for Brann til å gi vertene en ufortjent ledelse, men fant ikke nettmaskene for andre gang.

Bortelaget var nærmest, men fikk en ordentlig kalddusj ti minutter før slutt. Andrine Hegerberg slo en corner inn mot mål, og det så ut som at Jalen Tompkins skulle ha relativ god kontroll og bokse den greit unna. Men Vålerengas sisteskanse klønet det til og bokset ballen i stolpen og inn. Takket være den tabben tok Brann ledelsen igjen mot spillets gang.

Bergenserne klarte derimot ikke å holde på denne ledelsen heller, og nok en gang svarte Vålerenga umiddelbart etter et baklengsmål. En kort corner endte hos Thea Bjelde på rundt 20 meter. Hun klemte til mot mål, gikk innom et par spillere og satt Aurora Mikalsen helt ut av spill. Nettet raslet og Vålerenga hadde fått sin fortjente scoring.

Dramet på Stemmemyren var ikke over med det. For bare fem minutter etter Bjeldes utligning, snudde Vålerenga kampen på hodet. Et oppspill på Elise Thorsnes ble headet ned til Olaug Tvedten på 16 meter. Hun valgte å avslutte, noe som ikke var en dum avgjørelse. Ballen fant veien forbi Mikalsen og ned i hjørnet, og kampen var snudd.

Brann klarte ikke å finne en sen utligning for å skape enda mer dramatikk, og Vålerenga tar en sterk 3-2-seier på Stemmemyren i det som ble en severdig og dramtisk toppkamp.