Brann kjenner lukten av sølv og Champions League. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Dro fra i sølvkampen - bunndramaet lever videre

Brann utnyttet Rosenborgs feilskjær i kampen om sølvet og har nå fått en luke på seks poeng. Nedrykkskampen lever samtidig videre for fullt med seks kamper igjen.

Arna-Bjørnar - Åsane 1-1

Kolbotn - Rosenborg 2-1

Lyn - LSK Kvinner 2-5

Brann - Røa 4-0

Nedrykkskampen lever videre

Arna-Bjørnar - Åsane 1-1 (0-0)
Mål: 1-0 Sanne Lekven (61), 1-1 Karen Vistnes (80)

En potensielt avgjørende kamp ble spilt på Arna Idrettspark, der de to bunnlagene Arna-Bjørnar og Åsane møttes til et livsviktig bergensoppgjør.

Som så ofte er tilfellet i skjebnesvangre kamper, ble det veldig jevnspilt og "ta og føle på"-preg i åpningen i Bergen.

Det førte til at man måtte vente neste en halvtime før det kom en målsjanse. Kampens første falt til hjemmelaget og Vilde Veglo, men under hardt press klarte ikke AB-spilleren å sette ballen på mål.

Deretter var det Åsane som var nærmest scoring. Et langt innkast skapte trøbbel for vertene. Åsane fikk avsluttet først en gang, som ble stoppet av en oppofrende blokkering. Returen havnet hos Milena Kokosz som dunket til fra 10 meter. Avslutningen var meget god, men Hanne Larsen var med på notene og hindret baklengs med en strålende redning.

Like før pause var bortelaget på ferde foran AB-målet igjen, men en ny god inngripen fra Larsen sørget for en målløs førsteomgang.

Etter pause gikk Åsane mer offensivt til verks, men skapte ikke all verdens foran hjemmelagets mål.

Isteden var det Arna-Bjørnar som fikk hull på byllen med en halvtime igjen å spille. En corner ble klarert av gjestene, men ikke lenger enn til Sanne Lekven, som hamret vertene i ledelsen med et utsøkt skudd i krysset.

Dermed var Åsane i trøbbel og måtte jage utligning, men det var ikke mye som skulle tilsi at scoringen skulle komme for bortelaget.

Men med 10 minutter igjen stod Karen Vistnes frem. Et frispark ble headet ut av Arna-Bjørnar-forsvaret, men rett til Vistnes på 16 meter. Åsane-spilleren dempet ballen og banket den opp i lengste kryss, og sørget for at lagene var like langt.

Da var spørsmålet om ett av lagene hadde et vinnermål i seg. Fire minutter på overtid kom også den ene store sjansen. Den falt til Åsane og Katarina Dybvik Sunde, men Hanne Larsen reddet og berget ett poeng for Arna-Bjørnar.

Den uhyre viktige bunnkampen ender med 1-1 og poengdeling, som betyr at avstanden mellom lagene forblir på tre poeng i favør Åsane. Ingenting er derimot avgjort og nedrykkskampen lever fortsatt for fullt.

Snublet i sølvkampen

Kolbotn - Rosenborg 2-1 (0-0)
Mål: 1-0 Marie Moen Preus (46), 2-0 Celine Larsen (56), 2-1 Emilie Nautnes (59)

Rosenborg trengte seier mot Kolbotn på Grorud for å legge press på Brann i kampen om sølv og CL-plass.

Trønderne startet også best og la press på vertene innledningsvis. Det førte til kampens første sjanse etter ni minutter ved Ine Berre. Kantspilleren fikk skutt midt foran mål, men Selma Panengstuen reddet.

Bortelaget fortsatte å presse på, men den neste sjansen falt til Kolbotn og Marie Moen Preus. Spisstalentet prøvde å plassere ballen over Siri Ervik fra distanse, men sisteskansen fikk slengt opp en arm og avverget. Returen havnet hos Johanne Fridlund som var i offside.

Få minutter senere var det Emilie Nautnes som fikk muligheten, men skuddet ble blokkert.

Resten av første omgang svingte frem og tilbake mellom to lag som skapte flere sjanser, men det stod likevel målløst etter 45 minutter.

Det tok imidlertid ikke lang tid etter pause før det kom en scoring. Rosenborg rotet bort ballen på egen halvdel, som gjorde at Kolbotn kunne kontre. Eline Hegg spilte videre til Marie Moen Preus som sendte avgårde en susende avslutning i krysset bak en sjanseløs Siri Ervik. Dermed 1-0 til Kolbotn.

Drøye ti minutter senere skulle ting bli enda bedre for vertene. Nok et balltap fra gjestene gjorde at Carina Alfredsen kunne spille gjennom til Celine Larsen. Sistnevnte fikk avsluttet og kunne se at ballen trillet inn i nettmaskene bak Ervik til 2-0.

Men tomålsledelsen skulle ikke vare lenge. Bare tre minutter senere var Rosenborg tilbake i kampen. Emilie Nautnes snappet ballen og satte inn reduseringen, like utenfor rekkevidden til Panengstuen.

Resten av kampen handlet for det meste om Rosenborg og om trønderne kunne klare å få en utligning. Synne Brønstad fikk en god mulighet etter 82 minutter, men Panengstuen reddet.

På overtid kunne også Emilie Nautnes reddet ett poeng for Rosenborg, men spissen satte ballen noen få centimtere til side for stolpen.

Kolbotn vinner dermed 2-1 og sørger for at Rosenborg går på nok en smell i jakten på Europa-spill til neste sesong.

Kolbotn kunne juble, mens Rosenborg måtte dra tomhendte hjem til Trondheim. Med tre tap på de siste fire kampene seiler trønderne akterut i sølvkampen. Foto: Odd Sindre Tonning

Meldte seg på i medaljekampen

Lyn - LSK Kvinner 2-5 (1-1)
Mål: 1-0 Josefine Birkelund (29), 1-1 Asdis Halldorsdottir (32), 1-2 Mille Ivi Christensen (51), 2-2 Solveig Slemmen (54), 2-3 Emilie Woldvik (64), 2-4 Thea Kyvåg (78), 2-5 Luana Cotrau (90+3)

Tross en kritisk økonomisk situasjon, har LSK Kvinner prestert godt på banen og kunne ta sin tredje strake seier mot Lyn.

Åpningsminuttene på Kringsjå ble svært fartsfylte og underholdende. Allerede etter to minutter var vertene nære en drømmestart. Sofie Tunes fikk avsluttet to ganger inne i feltet. Den første ble blokkert, mens den andre strøk stolpen.

Like etter var det gjestene og Emma Reshane som var nære. Asdis Halldorsdottir fikk sitt forsøk blokkert, før ballen havnet hos Reshane som satte den like utenfor.

Noen minutter senere fikk Reshane nok en sjanse, men denne gangen ble hun hindret av Una Langkås.

Deretter var det Tonje Erikstein som prøvde seg fra distanse, men nok en gang var Langkås med på notene.

Så var det Lyn som skapte noen gode sjanser, men verken Sofie Tunes eller Anna Palm klarte å overliste Ingvild Auflem Vik.

Det klarte derimot Luisa Galteland etter 19 minutter, men dessverre for Lyn ble scoringen annullert for offside.

Men da Josefine Birkelund stanget en corner i nettet etter 29 minutter var det ingen tvil om at Lyn var i ledelsen.

LSK Kvinner skulle imidlertid svare ganske umiddelbart. Bare tre minutter senere var utligningen et faktum da Asdis Halldorsdottir kranglet ballen i nettet bak Langkås.

Sjansene fortsatte også å komme inn mot pause. Målscorer Birkelund ble stoppet av tverrliggeren, mens Naina Inauen ikke hadde marginene på sin side da hun avsluttet i nettveggen.

En sjanserik første omgang endte med 1-1.

Underholdningen fortsatte etter pause på Kringsjå. Bare seks minutter ut i andre omgang headet Mille Ivi Christensen bortelaget i føringen.

Men tre minutter senere danset Solveig Slemmen seg gjennom og bøyde inn utligningen på vakkert vis.

Like etter var Lyn nære ved å snu kampen. Kristin Holmen prøvde seg fra distanse, men skuddet smalt i innsiden av stolpen og ut.

Etter 64 minutter ble Halldorsdottir stoppet av Langkås, men minuttet senere sørget kaptein Emilie Woldvik for 3-2-ledelse til LSK Kvinner.

Da 78 minutter var spilt ville Thea Kyvåg også være med på leken. Kantspilleren straffet Lyn brutalt da hun stjal ballen fra Kristin Holmen, før hun fintet seg forbi Trine Skjelstad Jensen og plasserte inn 4-2.

Den scoringen sørget for at LSK Kvinner fikk kontroll over kampen og gjestene kunne økt ledelsen ytterligere de siste 12 minuttene, både ved Erikstein og Halldorsdottir, uten at noen av dem fikk nettkjenning.

Tre minutter på overtid kom imidlertid bortelagets femte scoring. Luana Cotrau, som hadde fått to sjanser tidligere, fikk endelig uttelling på sin tredje sjanse. 16-åringen var raskest frempå på en retur og fastsatte sluttresultatet til 5-2.

Festet grepet om sølvet

Brann - Røa 4-0 (3-0)
Mål: 1-0 Nora Lie Eghdami (27), 2-0 Anna Aahjem (32), 3-0 Karoline Haugland (38), 4-0 Amalie Eikeland (78)

Brann kunne ta sin femte strake seier da de tok imot et formsvakt Røa på Brann stadion.

Etter en liten utsettelse grunnet landingstrøbbel på Flesland, var det Brann som tok tak i banespillet fra start.

Likevel bar åpningen preg av unøyaktigheter fra begge lag.

Da ni minutter var spilt kom kampens første sjanse ved Anna Aahjem. Storscoreren fikk headet mot mål, men avslutningen ble for svak og gikk utenfor.

Ti minutter senere prøvde Nora Lie Eghdami seg fra 15 meter. Skuddet hadde retning krysset, men suste på feil side av stolpen sett med Brann-øyner.

Det ble bare en smakebit på hva som skulle komme litt senere fra Lie Eghdami. Like før halvtimen var spilt fyrte midtbanespilleren fra langt hold etter å ha passert to-tre motspillere. Skuddet var knallhardt og velplassert, og suste ned i hjørnet bak Louise Högrell. Dermed 1-0 til Brann.

Hjemmelaget ga seg ikke med det og ville ha flere scoringer før pause. Fem minutter etter ledermålet doblet vertene også ledelsen sin. Högrell mistet et innlegg ut i feltet. Der var Anna Aahjem på plass og satte inn 2-0.

Men Brann var ikke ferdige med det. Noen minutter senere stod det også 3-0 i Bergen. Et lekkert angrep endte med at Tomine Svendheim fant Karoline Haugland foran mål. Fra et par meter var sistnevnte sikker og økte til 3-0.

I sluttminuttene før pause kunne Brann lagt på til 4-0, både ved Svendheim og Signe Gaupset, men bergenserne måtte nøye seg med 3-0 til pause.

Andre akt startet som den første ble avsluttet; med Brann som etablerte seg på Røas banehalvdel. Men i motsetning til de første 45 minuttene, skapte ikke hjemmelaget det helt store sjansene til å begynne med.

Etter hvert kom imidlertid målsjansene i andre omgang også. Midtveis i omgangen smalt Signe Gaupset et skudd like utenfor, før samme spiller holdt på å utnytte en kjempetabbe av keeper Högrell noen minutter senere, men sisteskansen ryddet opp til slutt.

Brann hadde stålkontroll på alt som skjedde ute på Brann stadion, og satte kronen på mesterverket 12 minutter før slutt. Högrell skled med ballen i beina som ga Amalie Eikeland en enkel oppgave med å sette inn Branns fjerde scoring for kvelden og sørge for 4-0.

Resultatet kunne blitt enda styggere om Nora Lie Eghdami hadde utnyttet sin enorme sjanse et par minutter før full tid, men midtbanespilleren klarte ikke å sette ballen mellom stengene. Det gjorde selvfølgelig ingenting for Brann, som vinner 4-0 og fester et ordentlig grep om 2.-plassen.