DRØMMEN GÅR I OPPFYLLELSE

Annonse:

 

I morgen møter det norske landslaget Japan i kampen om åttendedelsfinale i VM. Dette blir den første kampen etter gruppespillet hvor Norge endte på en andreplass. Så langt har jentene spilt tre tøffe kamper og Japan blir intet unntak. En som har bidratt er Marit Bratberg Lund. Dette er Marits første mesterskap for Norge og vi har snakket med Brannspilleren om å være en del av landslaget og hennes VM-debut. 

Så Marit, flere av oss har ventet lenge på din debut for Norge i et større mesterskap, og nå skjer det endelig. Hvordan er det å være i VM-troppen?

Det er veldig stort. Det er skikkelig gøy og noe jeg har sett frem til.

Har du som fotballspiller hatt et mål om å representere Norge i VM?

Jeg vil mer si at det har vært en drøm. Helt siden jeg var liten har jeg drømt om å få gjøre det, og så er det veldig gøy at jeg nå får være med.

Du har fått stor tillit etter at Hege tok over. Du har vært med i de fleste av troppene og har vært med fra start i flere kamper. Hvordan er det å få den tilliten?

Det er veldig gøy å få kjenne på det, den tilliten, og få spille og bidra. Og så er det jo stor konkurranse her, så det blir spennende å se hvordan det blir nå.

Du er en del av et landslag som i det siste har spilt bra og til tider ikke like bra. Hva vil være ditt fokus for å gjøre en god jobb i din posisjon i VM?

Jeg tror det blir viktig å være trygg på rollen sin og arbeidsoppgavene og tørre å gjøre det jeg er god på. Jeg må ha selvtillit i spillet og være trygg på meg selv.

Hva vil du si er din beste kvalitet på banen som du vil bidra med i kampene?

Jeg vil jo si at jeg har gode offensive kvaliteter og god innleggsfot hvis jeg skal trekke frem noe. Så håper jeg får bidra med det.

Du har vært litt preget av skader dette halvåret. Hvordan går det med deg nå? 

Ja, nå er jeg good! Det går veldig bra og jeg er fullt tilbake. 

Hva er det største med å være med i et verdensmesterskap?

Dette er det største idrettsarrangementet i verden omtrent, så det er veldig stort å kunne representere Norge her. Og som jeg nevnte tidligere, så er det en drøm jeg har hatt siden jeg var liten. Å få være med det er stort i seg selv.

Hva er det du gleder deg mest til med VM?

Jeg ser veldig frem til kampene og å kjenne på det trykket der og at vi forhåpentligvis kan gjøre det bra og kjempe om gode plasseringer. 

Ja, for dere kommer til å kjenne på presset. Det er høye forventninger til laget, dere møter tøffe motstandere og det vil være et stort publikum. Hvordan tror du at du kommer til å takle det?

Ja, jeg er ikke så vant til å spille for et stort publikum, så det blir sikkert litt annerledes det.  Jeg kommer sikkert til å kjenne litt nerver når kampene nærmer seg. Jeg blir nok mer spent da, men jeg pleier å være rolig med sånt. Jeg er jo ganske rolig og har ikke sånn altfor mye nerver i utgangspunktet. Det er jo bare sånn det er tenker jeg, og dette er noe jeg må takle. Jeg tror det kommer til å gå greit.

Marit Bratberg Lund gjør seg klar for å byttes inn under kampen mot Sveits.
FOTO: Vegard Grøtt, BILDBYRÅN

Var det noe spesielt du måtte ha med deg hjemmefra da dere dro til New Zealand?

Jeg har veldig lite tvangstanker på sånt der altså, så egentlig ikke.

Så du har ikke noen kampritualer eller noe du må gjøre før kamp heller?

Nei, veldig lite. Kan være jeg har noe uten at jeg tenker over det, men nei, det er veldig lite tvangstanker her.

Så du er såpass rolig altså, ikke noe som kan vippe deg av pinnen?

Haha nei, det er lite sånt altså.

Nå er du som du sier veldig rolig, men er det noe du gjør som hjelper deg med å finne denne roen etter trening og mellom kamper?

Det blir for det meste å slappe av og få behandling hvis man trenger det. Det gjelder å slappe av og lade opp batteriene.  Nå har det også gått veldig mye i yatzy her.

Og hvordan går det? Bra?

Nei, det vil jeg ikke si! Tror ikke jeg har vunnet én eneste gang. Har stort forbedringspotensial der.

Hva er dine forventninger til laget nå?

Vi hadde satt oss som mål å vinne gruppa, men etter det så må man ta en kamp av gangen, for da kan alt skje. Vi har jo lyst til å komme så langt som mulig.

Hvilket lag tror du kommer til å gjøre det bra i VM?

Jeg tror USA kommer til å gjøre det bra. De har gjort det bra i tidligere mesterskap, så jeg tror de kommer til å være oppi der og gjøre det bra denne gangen også. Det har jeg en forventning om. Det er mange lag som kan gjøre det bra, så det er vanskelig å plukke ut, men USA står frem.

Du sier det alltid har vært en drøm for deg å være med i et VM for Norge. Hva ville du sagt til 7 år gamle Marit nå?

Jeg hadde sagt at hun må fortsette å jobbe mot drømmene sine og at det er mulig. Alt er mulig, du må bare jobbe hardt. 

 

Og jobbe hardt, det har Marit og resten av laget planer om å gjøre i morgen når de møter Japan. Dersom de vinner denne kampen, kan Norge møte nettopp USA i neste VM-kamp. Men, som Marit sier, det er viktig å ta en kamp om gangen.

Norge mot Japan ser du i morgen, Lørdag 05.08,  på NRK1, kl.10.00.

 



Annonse fra Toppserien: