DUELL MELLOM DE NYOPPRYKKEDE – 16-ÅRING I STORFORM

Flere lag har ambisjoner om å rykke opp. Hos Kolbotn er det et 16 år gammel stortalent som ser ut til å ha funnet storformen og som kanskje skal skyte laget tilbake til Toppserien.

Annonse:

 

En ny serierunde i 1. divisjon er like rundt hjørnet.

Slik ser 4. serierunde ut i 1. divisjon:

Hønefoss – AaFK Fortuna 14.00 (lørdag)

Grei – Fyllingsdalen 15.00 (lørdag)

Kil/Hemne – Kolbotn 13.00 (søndag)

Klepp – TIL 2020 13.00 (søndag)

Øvrevoll Hosle – Grand Bodø 17.00 (søndag)

Spennende duell mellom de nyopprykkede

Etter tre serierunder av sesongen er det noen lag som har all mulig grunn til å være fornøyd, mens andre kanskje ikke har helt det samme å juble for.

To av de tre nye lagene (Kolbotn det siste) i divisjonen denne sesongen, Grei og Fyllingsdalen, som begge rykket opp fra 2. divisjon, har fått en litt ulik start på sesongen, selv om begge tidvis har vært gode.

Men det er bergenserne fra Fyllingsdalen som har hatt aller mest grunn til å juble.

Det nyopprykkede laget har fått en god start på sesongen og står med imponerende seks poeng etter tre kamper. To hjemmeseire, mot Kil/Hemne og Klepp, har sikret en god start på sesongen. I seieren over Klepp sist helg var det kantspilleren Martine Kjølholdt som skilte seg ut med sine to scoringer.

Like bra har ikke poengfangsten vært for helgens hjemmelag, Grei. Når lagene barker sammen klokken 15, er det et lag som gjerne trenger en seier etter to uavgjortkamper og med to poeng som fasiten.

Samtidig er det et lag som spillemessig har hevet seg etter 0-2-tapet mot Klepp i seriepremieren. 1-1 mot Øvrevoll Hosle og 1-1 mot Hønefoss har laget klart siden da.

På opprykksjakt

Én time tidligere på dagen tar Hønefoss imot AaFK Fortuna.

Hjemmelaget har slitt fælt i starten av sesongen og står bare med ett fattig poeng. Bedre har det vært for gjestene som nå står med seks poeng etter to strake seire. I forrige serierunde ble det svært dramatisk da Øvrevoll Hosle ble slått 4-3.

Laget med opprykksambisjoner bør aller helst vinne denne om de skal holde følge med konkurrentene TIL 2020 og Kolbotn. Men mot et Grei-lag som aller helst trenger en seier, og med stigende form, så trenger ikke det å bli enkelt.

TIL 2020 virker nemlig å være i storform om dagen og mene skikkelig alvor i kampen om opprykk. I forrige serierunde ble Kil/Hemne knust 5-1 på hjemmebane, og med sju poeng etter tre kamper, i tillegg til å ha spilt 0-0 borte mot Kolbotn, så ser det veldig lovende ut for nordlendingene.

Denne helgen er det Klepp på bortebane som venter. Grønntrøyene fikk en strålende start på sesongen da Grei ble slått 2-0 i seriepremieren, men har siden den gang gått på to strake tap, uten å score mål. Klarer de å heve seg denne runden mot det som kanskje er det store formlaget i serien?

Stortalentet i storform

Et annet interessant oppgjør er litt lenger nord når Kil/Hemne tar imot Kolbotn.

Kil/Hemne har ikke fått en veldig god start på sesongen. Tre poeng er fasiten, mens Kolbotn står med sju.

Bortelaget spilte i midtuken cup og vant 1-0 etter scoring av Martine Trollsås Fenger. Stortalentet (16) har scoret fire mål så langt i sesongen og ser virkelig ut til å ha funnet formen. Hun scoret også to i 3-0-seieren over Grand Bodø sist.

Stortalentet Martine Trollsås Fenger (16) kom til klubben forrige sommer fra Amazon Grimstad. Nå er hun blitt en nøkkelbrikke for laget. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Helgens siste oppgjør er kampen mellom Øvrevoll Hosle og Grand Bodø. Skal ØHIL melde seg på i toppen, er dette en kamp de trolig burde vinne, selv om det naturlig nok er tidlig i sesongen. Kolbotn og TIL 2020 virker å være veldig solide, mens AaFK Fortuna i tillegg har store ambisjoner.

Grand Bodø har også slitt på bortebane så langt i sesongen og står med to tap, riktig nok mot Kolbotn og TIL 2020.

Slik ser tabellen ut før serierunden:

TABELL | 1.DIVISJON
1Kolbotn182745
2AaFK Fortuna181737
3Tromsø IL 2020182034
4Øvrevoll Hosle18326
5KIL/Hemne18-524
6Fyllingsdalen18-123
7Hønefoss BK18-821
8Grand Bodø18-821
9Grei18-2213
10Klepp18-2310

Annonse fra Toppserien: