Høstsesongen åpner med et smell når Bodø/Glimt og AaFK Fortuna møtes til toppkamp. Foto: Kristian Moe

Duell mellom storkanonene

Det blir litt av en start på høstsesongen i 1. divisjon.

Annonse:

Én kamp spilles lørdag og fire kamper spilles søndag. 

Slik ser den 14. serierunden i 1. divisjon.

Viking - Odd, lørdag 13:00

FKH/Avaldsnes - KIL/Hemne, søndag 12:30

TIL 2020 - Fyllingsdalen, søndag 13:00

Bodø/Glimt - AaFK Fortuna, søndag 15:00

Øvrevoll Hosle - Hønefoss, søndag 15:00

Opprykksrivalene barker sammen

Mens de fleste lagene i Toppserien må vente en uke til for å starte høstsesongen, er 1. divisjon tilbake for fullt allerede til helgen. 

Og for en start på den andre delen av sesongen det blir når opprykksrivalene Bodø/Glimt og AaFK Fortuna møtes til storkamp på Aspmyra. 

Sunnmøringene var strålende og gikk ubeseiret gjennom hele vårsesongen. Det gjør at de topper tabellen før en spennende høst - tre poeng foran sine to nærmeste utfordrere, Hønefoss og Bodø/Glimt. 

Kanskje er presset litt på de gulkledde fra Bodø før søndagens storkamp. Nordlendingene gikk på en smell før sommerferien med 0-1-tap for Viking, og ligger som nevnt litt etter AaFK Fortuna i opprykkskampen. 

Med tap her vil de være seks poeng bak serielederen fra Ålesund. 

Så kan det være verdt å nevne at det har skjedd litt på spillerfronten i løpet av sommeren, spesielt hos AaFK Fortuna. 

Helle Olsen Rindal har flyttet utenbys for å studere og har valgt å gi seg i klubben. Inn har Casandra Lüthcke og Christina Osnes-Ringen kommet for å forsterke stallen. 

Dermed blir det en pangstart på høstsesongen i 1. divisjon når to opprykksjagende lag skal spille om viktige poeng. 

AaFK Fortuna vant for øvrig det motsatt oppgjøret med hele 5-0, og satte samtidig publikumsrekord i 1. divisjon med 3644 tilskuere. 

Stor begivenhet i Stavanger

For Viking blir det også en kjempestart på høstsesongen. 

10. august fyller klubben 125 år - en dato der både kvinnelaget og herrelaget skal spille hjemmekamp. 

Dermed blir det jubileumskamp på SR-Bank Arena for begge Viking-lagene. 

Herrelaget møter Bodø/Glimt klokken 18:00, mens noen timer før er det kvinnelaget som skal i aksjon når de tar imot Odd. 

Det motsatte oppgjøret mellom disse lagene ble spilt i serieåpningen - en historisk kamp for begge klubber ettersom det var deres aller første kamp i 1. divisjon. Det endte med 3-2-seier til Viking i en dramatisk affære.

Nå er det returoppgjøret som gjelder og nye tre poeng det skal kjempes om. Begge lag trenger hvert fall poengene: Viking for å beholde 4.-plassen og Odd for å unngå å havne i nedrykksstriden. 

For Odd spilles kampen uten Frida Østland Vala (kneskade) og målmaskinen Stina Kleppe (gitt seg). Skienslaget har imidlertid fått inn Mari Løyland Vassanyi (Øvrevoll Hosle) og Signe Strømnes (lån fra Stabæk). 

De resterende kampene i runden er: 

FKH/Avaldsnes - KIL/Hemne

TIL 2020 - Fyllingsdalen

Øvrevoll Hosle - Hønefoss

FKH/Avaldsnes er sammen med flere andre lag i bunnstriden og trenger poeng. To poeng skiller rogalendingene fra direkte nedrykksplass før hjemmemøtet med KIL/Hemne som jakter den siste sluttspillsplassen. I kampen om viktige plasseringer har lagene forsterket seg i løpet av sommeren. Selv om FKH/Avaldsnes har mistet Ida Natvik til Stabæk, har de hentet inn danske Linea Lundbø Jørgensen og Leah Hall-Robinson, mens KIL/Hemne har fått tilbake stopperbauta Sigrid Bloch-Hansen. 

Fyllingsdalen har havnet litt i midtsjiktet på tabellen, med fire poeng opp til 4.-plassen og fem poeng ned til direkte nedrykk. Etter et par tøffe uker med stygge tap for Hønefoss og Bodø/Glimt, kunne bergenserne ta sommerferie med en god opplevelse etter 2-1 over FKH/Avaldsnes. Nå venter bortekamp mot TIL 2020 som virkelig trenger en seier etter tre strake tap før ferien. 

I rundens siste kamp er det topp mot bunn når tabelljumbo Øvrevoll Hosle får besøk av serietoer Hønefoss. Bærumslaget så fortapte ut tidlig i sesongen, men har plukket litt poeng og fått kontakt med lagene foran. Men de må virkelig heve seg etter 1-7-tapet for AaFK Fortuna før sommerferien om det skal være håp om poeng mot bunnsolide Hønefoss. 

Annonse fra Toppserien: