ELLEVILL KAMP I TOPPEN: TRE LAG KAN ENDE PÅ SAMME POENGSUM

Det drar seg skikkelig til i toppen av tabellen hvor Åsane, Øvrevoll Hosle og TIL 2020 kan ende opp med å ha samme poengsum etter 18 serierunder.

Annonse:

 

Denne helgen spilles samtlige kamper søndag.

Slik ser helgens runde ut i 1. divisjon:

AaFK Fortuna – Kil/Hemne 13.00

Amazon Grimstad – Hønefoss 15.00

Øvrevoll Hosle – Medkila 16.00

Klepp – Åsane 17.00

TIL 2020 – Grand Bodø 18.00

Siste sjanse?

AaFK Fortuna – Kil/Hemne, Color Line Stadion

AaFK Fortuna har imponert etter opprykket fra 2. divisjon før årets sesong og kjempet på øvre halvdel. Sunnmøringene har faktisk vært helt oppe og snust på en topp to-plassering, men 1-3-tapet mot Hønefoss i forrige runde gjør at det nå nærmest ser umulig ut å klare.

Laget har riktig nok én kamp mindre spilt enn ØHIL og Åsane som står med 33 poeng (AaFK Fortuna har 24), men med bare to serierunder igjen å spille for topplagene ser det utenkelig ut at sunnmøringene skal kunne melde seg på. Da må topplagene kollapse fullstendig og tape resten av sine kamper.

Det samme gjelder for så vidt Kil/Hemne, som også har imponert denne sesongen. Men heller ikke de klarte å vinne i forrige runde hjemme mot Grand Bodø, og de har heller ikke lenger en teoretisk mulighet til å klare en topp to-plassering.

Samtidig må det nevnes at kampen vil kunne ha betydning selv om det med all sannsynlighet ikke blir topp to på noen av lagene. De åtte lagene som ikke skal spille sluttspill mot Toppserien vil ta med seg poengene, hvor det beste laget her vil få en sjanse til å rykke opp med en kvalifiseringskamp mot det dårligste laget som eventuelt ikke rykker ned fra Toppserien.

I ordentlig trøbbel

Amazon Grimstad – Hønefoss, Levermyr stadion

Amazon Grimstad har slitt tungt i nedre halvdel av tabellen denne sesongen, og for hver uke som går ser det nå tøffere og tøffere ut med tanke på å beholde plassen.

Etter forrige helg ble avstanden opp til trygg grunn økt fra seks til sju poeng, og håpet må nok være å ta igjen Grand Bodø som er laget foran dem på tabellen. Laget fra Grimstad har også ti poeng opp til Klepp, men det virker å være i overkant mye.

Hønefoss har derimot stabilisert seg trygt på tabellen og kommer ikke til å havne noe nedrykksstrid, samtidig som de trolig heller ikke kommer til å kunne kjempe om noe opprykk.

I forrige runde imponerte de med 3-1 mot AaFK Fortuna, men borte på gress er alltid annerledes.

Topp mot bunn

Øvrevoll Hosle – Medkila, Ferd arena Hosle

23 poeng og åtte plasseringer skiller lagene når tabelltoer Øvrevoll Hosle tar imot tabelljumbo Medkila.

Her forventer nok alle at det skal bli en klar hjemmeseier, og det er nok gode muligheter for det. For ØHIL vil det være krise i opprykkskampen om det ikke blir tre poeng, og de vant også borteoppgjøret tidligere i sesongen, men samtidig bare med 2-1 i en kamp de var langt unna sitt beste.

Medkila tok også en viktig seier hjemme mot Amazon Grimstad sist, noe som gjør at de nå har like mange poeng (10) som laget på 9. plass.

Men det vil være en stor overraskelse likevel om harstadværingene klarer å få med seg poeng herfra. Samtidig var Øvrevoll Hosle svake da de tapte 0-2 fullt fortjent mot Åsane i forrige runde i den viktige opprykkskampen. De har rett og slett ikke råd til flere poengtap nå.

Ikke råd til poengtap

Klepp – Åsane, Klepp stadion

På Jæren denne helgen tar Klepp imot Åsane.

Grønntrøyene som rykket ned fra Toppserien før årets sesong har slitt overraskende mye etter nedrykket og egentlig aldri meldt seg på helt i toppen.

Nylig ble det også kjent at keeper Oda Bogstad er ferdigspilt for sesongen og at laget nå er på jakt etter forsterkninger. I tillegg skal Helene Broch, Anette Snørteland Jensen og Ingrid Synnøve Nødland studere og trene andre plasser, men spille kampene for Klepp. For trener Owe Salvesen er det derfor flere utfordringer å tenke på.

Denne helgen blir det heller ikke enkelt når opprykksjagende Åsane tar turen fra Bergen. Oransjetrøyene vant hjemme mot ØHIL sist og tok en svært viktig seier, noe som gjør at de har alt i egne hender og har gode muligheter for å ende topp to. De har langt bedre målforskjell enn ØHIL, men lik poengsum – vel vitende om at TIL 2020 også kan ende opp med samme poengsum om de vinner sin hengekamp.

Det er altså svært mye å spille om nå i toppen av tabellen og det blir spennende å se hvem som ender topp to til slutt. 

Viktig oppgjør i nord

TIL 2020 – Grand Bodø, Alfheim stadion

Runden avsluttes med oppgjøret mellom TIL 2020 og Grand Bodø. Tromsø mot Bodø – og topp mot bunn.

For TIL 2020 vil det nærmest være helt avgjørende å vinne denne kampen. De har én kamp mindre spilt enn ØHIL og Åsane, og vil med seier der være blant topp. Det vil si at nordlendingene vil ende topp to om de gjør jobben selv i de siste serierundene.

Her bør det også være muligheter for tre poeng hjemme mot nedrykkskandidat Grand Bodø. Det nyopprykkede laget har foreløpig god kontroll med tanke på å beholde plassen, men sesongen er langt fra over for deres del.

Slik ser tabellen ut før helgens runde:

TABELL | 1.DIVISJON
1Kolbotn182745
2AaFK Fortuna181737
3Tromsø IL 2020182034
4Øvrevoll Hosle18326
5KIL/Hemne18-524
6Fyllingsdalen18-123
7Hønefoss BK18-821
8Grand Bodø18-821
9Grei18-2213
10Klepp18-2310

Annonse fra Toppserien: