ETT LAG KAN RYKKE NED: MÅ SLÅ SERIELEDEREN FOR Å DRØMME VIDERE

Amazon Grimstad har nærmest en umulig oppgave foran seg i kampen om overlevelse.

Annonse:

 

Runden

Kil/Hemne – Grand Bodø 12.00

Klepp – Medkila 14.00

Amazon Grimstad – Øvrevoll Hosle 15.00

Hønefoss – AaFK Fortuna 16.00

Drømmen i ferd med å svinne

Kil/Hemne – Grand Bodø, Hemne Sparebank Arena

At Kil/Hemne skulle være i den posisjonen de er nå, er det nok ikke så veldig mange som hadde sett for seg før sesongen. Laget med de grønnhvite stripene har imponert og overrasket svært positivt, og er det eneste laget som i teorien kan ta igjen Øvrevoll Hosle på 1. plass.

Men med bare tre serierunder igjen og seks poeng opp til ØHIL, begynner det å se veldig vanskelig ut.

Lagene skal riktignok møtes i den nest siste serierunden, men ØHILs kampprogram, bestående av kamper mot bunnlagene Medkila og Amazon Grimstad, gjør at det nærmest skal en totalkollaps til for at de ikke havner øverst.

Uansett vil nok Kil/Hemne være meget godt fornøyd med en god sesong. Det samme er det nok gode muligheter for at Grand Bodø også er.

Bodøværingene rykket opp fra 2. divisjon før årets sesong og har i praksis sikret plassen for neste sesong. Mulighetene er også gode for at de etter denne runden også har sikret den i teorien. I så fall trenger de tre poeng eller at Amazon Grimstad ikke vinner sin kamp.

Mot fornyet kontrakt

Klepp – Medkila, Klepp stadion

Et annet lag som i praksis sikret plassen i forrige runde med seier, er Klepp. Grønntrøyene fikk en solid opptur da Hønefoss ble slått 4-2 på hjemmebane etter blant annet et hattrick fra Kaja Karlsen.

Nå skiller det seks poeng ned til nedrykksstreken, og det er vel ingen tvil om at det bør være gode muligheter for tre nye poeng når tabelljumboen – og det eneste laget som allerede har rykket ned, kommer på besøk.

Medkila har ingenting å spille for annet enn æren. En tung sesong er blitt kronet med nedrykk, og med 14 poeng opp til sikker plass, må det sies å ha vært et relativt fortjent nedrykk.

Vilde Bakke-Andersen og Klepp har mer eller mindre sikret plassen i 1. divisjon. Foto: Alexander Larsen

Må slå serielederen

Amazon Grimstad – Øvrevoll Hosle, Levermyr stadion

Seks poeng opp til trygg grunn. Tre serierunder igjen. Blir det ikke seier nå, er det i praksis over. Om det ikke allerede er det. Men som om ikke det var nok: For å ha et lite håp om overlevelse, må Amazon Grimstad altså å slå laget som leder sluttspillet, Øvrevoll Hosle.

Øker Klepp avstanden ned etter denne runden, er det over. Med all sannsynlighet må hjemmelaget her vinne resten av sine kamper om det skal være noe som helst håp. Så er spørsmålet om det også er nok.

Det blir naturlig nok ingen enkel oppgave når ØHIL ønsker å ta enda et steg nærmere triumfen og dermed sikre kvalifisering om opprykk.

Laget som vinner dette sluttspillet skal etter sesongen møte 6.-plassen i det nederste sluttspillet i Toppserien om spill på øverste nivå.

Da lagene møttes her tidligere i år, var det gjestene som vant 4-1.

Ny målfest?

Hønefoss – AaFK Fortuna, Aka Arena

I den siste runden denne helgen møtes to lag som mer eller mindre har ingenting å spille for akkurat nå. Ingen av lagene har muligheten til å rykke opp, og det er heller ingen som kan rykke ned.

Samtidig er det to tabelljumboer som møtes, det er tredjeplassen mot fjerdeplassen, i favør hjemmelaget.

I oppgjørene disse to lagene har møttes tidligere denne sesongen har det blitt svært underholdende, i alle fall med mye mål. På denne arenaen endte det 3-1 i grunnserien, mens AaFK Fortuna smadret Hønefoss på eget kunstgress med 4-0. Så alt tyder på at det kan bli en del scoringer også i dette oppgjøret.

Annonse fra Toppserien: