Etter tre serierunder er Rosenborg det eneste laget som har fått en perfekt start på sesongen med maksimal poengsum. I motsatt ende av tabellen står to lag uten poeng i det hele tatt, mens Åsane tok sine aller første Toppserie-poeng noensinne.

Målløst tungvektsoppgjør

LSK Kvinner – Brann 0-0 (0-0)
Mål:

I LSK-hallen var det duket for rundens storkamp, da LSK Kvinner tok imot regjerende seriemester Brann til dyst.

Kampen på Romerike startet relativt jevnt og energisk, med blant annet to gode sjanser til hjemmelaget. Etter dette tok gjestene fra Bergen mer over banespillet, men skapte ikke altfor mye på Cecilie Fiskerstrand og hennes forsvar. Utover i omgangen spilte vertene seg mer inn i kampen igjen, og fikk kampens største sjanse da Emma Stølen Godø headet mot mål, men ble stoppet av Aurora Mikalsen, som slo avslutningen i stolpen og ut. Ingen av lagene kom nærmere før pause, og det sto 0-0 til pause.

Andre omgang var ikke av det mest begivenhetsrike slaget med tanke på målsjanser. Lagene nullet hverandre greit ut i store deler, men mot slutten var LSK Kvinner svært nære ved å stikke av med alle poengene. Mimmi Löfwenius dro seg innover i banen og fyrte av mot mål, men ballen smalt i stolpen før Brann fikk avklart.

De siste minuttene var preget av at lagene prøvde på mye, men uten å lykkes, og oppgjøret i LSK-hallen ebbet ut nettkjenninger.

Fortsatt poengløse

Lyn – Stabæk 0-2 (0-2)
Mål: 0-1 Melissa Bjånesøy (10), 0-2 Melissa Bjånesøy (16)

Et annet interessant oppgjør denne runden var kampen mellom fjorårets to topp fire-utfordrere, Lyn og Stabæk. Denne sesongen har lagene derimot slitt med poengfangsten, og var svært ivrige etter å forbedre den statistikken på tabellen ettersom lagene henholdsvis sto med null og ett poeng før denne kampen.

På Grorud var det gjestene fra Bærum som fikk en ordentlig pangstart. Først hadde Meryll Abrahamsen en god sjanse som gikk like over, før det endelig skulle bli nettsus for Stabæk. Etter ti minutter ladet Justine Kielland kanonen fra distanse, men skuddet smalt i tverrliggeren. På returen var derimot Melissa Bjånesøy først frempå og sendte Stabæk i føringen.

Og ikke mange minuttene senere lå ballen i Lyn-målet igjen. Stabæk vartet opp med vakker angrepsfotball, som til slutt endte med at Zara Jönsson slo lavt inn til Melissa Bjånesøy foran mål, som enkelt kunne løpe inn hennes og Stabæks andre scoring for dagen.

Lyn hevet seg utover i omgangen, og var nære ved å redusere flere ganger, men ble stoppet av tverrliggeren og Sunniva Skoglund.

Etter hvilen presset Lyn voldsomt på for en tidlig redusering, men ble gang etter gang stoppet av Skoglund og et godt Stabæk-forsvar. Gjestene hadde sine forsøk også, men stort sett handlet de siste 45 minuttene om Lyn som jaget scoring. Tross flere store sjanser, uteble målene for hjemmelaget, og Stabæk tar med seg en 2-0-seier tilbake til Bærum. Lyn står dermed fortsatt uten poeng i 2023.

Lyn står fortsatt uten poeng denne sesongen.

Full pott så langt

Rosenborg – Røa 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Emilie Joramo (12)

I Trondheim fikk tittelfavorittene Rosenborg besøk av Røa,som så langt denne sesongen har imponert og tok blant annet poeng fra Vålerenga forrige runde. Tross dette var Rosenborg store favoritter til å ta seieren hjemme på Koteng Arena.

Oppgjøret startet jevnt, men det var Rosenborg som styrte banespillet mot et Røa-lag som forsvarte seg godt. Nullen skulle derimot sprekke for gjestene etter bare 12 minutter på kampens første mulighet. Synne Skinnes Hansen kom seg fri, spilte ballen 45 grader ut til midtbanemaestro Emilie Joramo, som banket inn 1-o til trønderne.

Rosenborg fortsatte å kjøre kampen etter scoringen og burde nok scoret enda flere mål før pause. Sara Hørte hadde et forsøk i stolpen og Emilie Nautnes kom til flere store sjanser, men uten uttelling. Nesten utrolig nok sto det bare 1-0 til Rosenborg halvveis.

I andre omgang hevet Røa seg mer og var enda mer frempå offensivt etter en første omgang hvor de stort sett hadde mer enn nok med å forsvare seg. Gjestene klarte å etablere spill i mye større grad, men skapte ikke de helt store sjansene. Dermed fikk Rosenborg ta mer og mer over, og fikk mange sjanser til å punktere kampen.

Men stolpen sto i veien for Anna Jøsendal, mens forsøket til Celine Nergård ikke var godt nok. Røa sto godt imot, men uten hell offensivt, endte kampen med 1-0 til Rosenborg.

Historisk seier

Åsane – Arna-Bjørnar 2-0 (0-0)
Mål: 1-0 Synne Bjørnebøle (68), 2-0 Kaja Karlsen (80)

På Åsane Arena ble det spilt et ordentlig bergensoppgjør, da Åsane tok imot Arna-Bjørnar i det som var en duell om å være det nest beste laget i Bergen.

Begge lagene har slitt så langt denne sesongen, og sto uten poeng før avspark. Da dommeren satte kampen i gang var det to lag som var ganske jevnspilte i starten. Jevnt var også stikkordet for første omgang, med Åsane et knapp vassere. Vertene fikk to store sjanser til å ta ledelsen ved Mathilde Sangholt og Katarina Dybvik Sunde, men tverrliggeren og svikt i avslutningsøyeblikket hindret scoring.

Tett var det også i starten av andre omgang, men etter hvert tok hjemmelaget mer over. Det var Åsane som sto for sjanseproduksjonen, og det var derfor ikke utfortjent da Synne Bjørnebøle ga vertene ledelsen halvveis ut i omgangen med en strålende avslutning.

Arna-Bjørnar skapte ikke noe som helst, og en utligning virket langt unna. Den kom heller aldri, og isteden var det Åsane som kunne juble for scoring nummer to, ti minutter før slutt. Nysigneringen Kaja Karlsen var raskest frempå på en retur og doblet hjemmelagets ledelse, og avgjorde samtidig kampen. Åsane tar dermed sine første poeng i Toppserien, mens Arna-Bjørnar står oppført med smultring i poengkolonnen etter tre spilte kamper.

Åsane tok sine første poeng i Toppserien noensinne ved å vinne bergensoppgjøret mot Arna-Bjørnar.

Overkjøring i hovedstaden

Vålerenga – Avaldsnes 4-0 (4-0)
Mål: 1-0 Ylinn Tennebø (4), 2-0 Ylinn Tennebø (9), 3-0 Karina Sævik (23), 4-0 Elise Thorsnes (27)

Den siste kampen i tredje serierunden fant sted i Norges hovedstad på Intility Arena mellom Vålerenga og Avaldsnes. Hjemmelaget snublet sist med 3-3 mot Røa, mens Avaldsnes tok en sterk seier mot Lyn. Likevel var Vålerenga den klare favoritten til å ta seieren i denne kampen.

Og favorittstempelet ble tidlig bevist og innfridd fra Vålerengas side. Allerde etter tre minutter vartet de opp med flott kombinasjonsspill som til slutt endte med at Ylinn Tennebø satte inn 1-0. Vålerengas nummer 15 var ikke ferdig med det. Ikke mange minuttene senere var hun frempå igjen – denne gangen med et vakkert hodestøt som doblet hjemmelagets ledelse.

Det førte til et krisemøte blant Avaldsnes-spillerne, men til liten nytte. Midtveis ut i første omgang sto det faktisk 3-0 til Vålerenga, takket være en nydelig volley i krysset fra landslagsspiss Karina Sævik. Spissmakker Elise Thorsnes ville ikke være noe dårligere, og økte til 4-0 få minutter senere med en kontant heading.

Med 0-4 i sekken til pause skulle det mye til for at Avaldsnes skulle få med seg noe fra oppgjøret. Det gjorde de heller ikke. Vålerenga var best kampen gjennom og andre omgang ble en grei transportetappe for hovedstadslaget, som kunne kontrollere inn en fin 4-0-seier over Avaldsnes.