ETTERLENGTET DEBUT ETTER TRE ÅR: – FRYSNINGER OG GÅSEHUD

Annonse:

 

Aurora Mikalsen har vært en del av A-landslaget siden februar 2018. Endelig fikk hun debuten sin. 25-åringen som til daglig vokter buret for Brann var nemlig én av Sjögrens elleve utvalgte i gårsdagens treningskamp mot Portugal. 

– Det er noe man har ventet på veldig lenge, jeg har jo vært med i 3-4 år. Sist jeg skulle få min debut var også mot Portugal, men den ble avlyst til pause, akkurat da jeg skulle inn. Så da var det bare passende at jeg fikk starte nå som vi spilte mot dem igjen, sier hun over telefon fra samling.

Men det er definitivt ikke første gang Mikalsen er i aksjon for Norge. Fra før har hun kamper for både J15, 16, 17, 19 og U23.

– Det var et stort øyeblikk for min egen del. Det er noe man satt seg som mål da man var liten jente, og det å endelig stå der å få oppleve debuten er veldig, veldig gøy. Det var frysninger og gåsehud på de høye tonene. Selvfølgelig er det annerledes å synes nasjonalsangen på banen i sammenligning med benken.

– Var du nervøs?

– Til å være en debut, så skal det sies at jeg var ganske «calm and collected». Jeg har vært klar for denne debuten i tre år. Jeg var spent, men det var gode nerver som gjorde meg fokusert og klar. Så fikk jeg noen gode redninger tidlig som ga en boost. Det er jo ikke så mange samlinger til EM braker løs, men personlig har jeg fokus på hver økt, dag for dag, og samling for samling. Så får man se om man blir en av de utvalgte til mesterskap. Jeg prøver egentlig å ikke ha for mye fokus på alt som skjer så langt frem i tid, men heller hva jeg kan gjøre hver økt for å bli bedre.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Aurora Mikalsen fra A-landslagssamling i oktober. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/Bildbyrån

Kvinnelandslaget er for øyeblikket i Portugal og tar del i Algarve Cup. Den første kampen endte med 2-0 tap for hjemmelaget.

– Kampen bærer preg av at vi har vært fra hverandre en periode, og at vi kun hadde hatt en treningsøkt sammen her nede. Det er begrenset hvor mye man får gått gjennom og satt av spillemønster, forsvar og angrep i løpet av ei økt. Jeg opplevde vel kampen ganske kaotisk, litt «Hawaii» frem og tilbake. Det var jevnt gjennom hele kampen, men jeg synes tidvis at vi var bedre, sier hun og fortsetter:

– Vi vinner ballene høyere i banen, men når vi gjør det må vi beholde den i laget og vurdere når vi skal kontre og når vi skal etablere mer spill. Det første målet er vanskelig å ta. Det andre… jeg spiller med Guro (Bergsvand) i klubb også, og vet at jeg holder meg inne når hun går i duell. Men det var valget jeg tok der og da – hver situasjon er unik.

Neste treningskamp går mot Italia førstkommende søndag 12:00. Den kan ses på direktesport.no. 

Aurora Mikalsen fra trening med A-landslaget på Ullevaal Stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/Bildbyrån
Annonse fra Toppserien: