FAVORITTENE INNFRIDDE

Det gikk ikke knirkefritt, men de aller største favorittene innfridde i første serierunde. Lyn ble rundens overraskelse med sin seier borte mot Arna-Bjørnar.

Arna-Bjørnar – Lyn 1-2 (0-1)
Mål: 0-1 Emilie Raaum Closs (14), 0-2 Anna Nerland Aahjem (46), 1-2 Linnéa Laupstad (70)

Forrige sesong ble Arna-Bjørnar «best of the rest», mens Lyn reddet plassen gjennom kvalifisering. På Arna Idrettspark var det et selvsikkert Lyn-lag som møtte opp.

I forhåndstipsene trodde nok mange at Arna-Bjørnar skulle hamle greit opp med Lyn basert på de to lagenes tabellplasseringer forrige sesong. Men Lyn gjorde tipsene til skamme.

Bortelaget tok kontrollen fra start på Arna Idrettspark og overtaket ble belønnet 14 minutter ut i oppgjøret. Et innlegg fra høyre ble headet i mål av Emilie Raaum Closs fra kloss hold og dermed ledelse til Lyn. Omgangen fortsatte i mye av det samme sporet med Lyn som det førende laget, uten at det resulterte i flere scoringer.

Uttellingen skulle likevel komme etter hvilen. Bare minuttet etter sidebyttet doblet Anna Nerland Aahjem bortelagets ledelse med et skudd i lengste hjørne. Arna-Bjørnar skapte spenning i kampen ved Linnéa Laupstad etter 70 minutter, men Lyn holdt unna og reiser hjem til Oslo med tre poeng i bagasjen.

Målfest for den regjerende seriemesteren

Røa – Brann 2-5 (0-2)
Mål: 0-1 Elisabeth Terland (9), 0-2 Nora Eide Lie (36), 1-2 Julie Austdal (47), 1-3 Marthine Østenstad (54), 1-4 Nora Eide Lie (57), 1-5 Cecilie Redisch Kvamme (62), 2-5 Vilde Fjelldal (90)

Den første tellende kampen som Brann Kvinner ble en braksuksess for bergenserne, mens for Geir Nordby og Røa ble Toppserie-comebacket veldig tøft.

Det ble målfest i kampen mellom Røa og Brann. Den regjerende seriemesteren puttet fem mål, mens Røa fikk pynte på resultatet et par ganger.

Målkalaset åpnet med en nydelig scoring fra landslagsspiller Elisabeth Terland etter 9 minutter og Brann fortsatte å trykke på for flere scoringer. Neste kvinne på scoringslisten var nysigneringen Nora Eide Lie etter et hjørnespark i det 36. spilleminutt. 2-0 til Brann etter halvspilt kamp.

Like etter hvilen reduserte Julie Austdal for Røa, men det virket bare som den trigget Brann enda mer. Marthine Østenstad nikket inn 3-1, før Nora Eide Lie smalt inn et langskudd via en Røa-forsvarer. Cecilie Redisch Kvamme løp inn 5-1 etter en flott back-til-back kombinasjon med Marit Bratberg Lund og det var dermed ingen tvil om hvor poengene ville havne.

Vilde Fjelldal fikk avslutte målfesten ved å redusere til 2-5 etter en corner, men til ingen nytte. Brann fortsetter fra der de slapp forrige sesong – ved å vinne fotballkamper.

Utrolig snuoperasjon

LSK Kvinner – Kolbotn 3-2 (0-2)
Mål: 0-1 Sara Lindbak Hørte (9), 0-2 Sara Lindbak Hørte (35), 1-2 Mia Authen (55), 2-2 Emma Stølen Godø (68), 3-2 Nina Jakobsson (81)

Det så stygt ut for LSK Kvinner etter første omgang, men en sterk opphenting sørget for at fjorårets bronsemedaljør startet sesongen med full pott.

Sara Lindbak Hørte og Kolbotn så ut til å gå mot en meget sterk borteseier i LSK-hallen etter to scoringer fra forsvarsspilleren. Hørte headet inn sitt første mål for dagen allerede etter 9 minutter og doblet Kolbotns ledelse med nok en heading etter 35 minutter. Da lagene gikk til pause virket det som at de tre poengene skulle havne på Sofiemyr, men etter hvilen våknet kanarifuglene for alvor.

LSK Kvinner kunne juble for seier etter en sterk snuoperasjon mot Kolbotn. Her fra treningskamp på Marbella mot Stabæk. Foto: Beate Oma Dahle

Mia Authen startet opphentingen med en kanonkule i krysset 10 minutter etter sidebyttet, før Emma Stølen Godø avsluttet et flott opprullet angrep midtveis i andre omgang. Snuoperasjonen var komplett da Nina Jakobsson pirket inn 3-2-målet 10 minutter før sluttsignalet var et faktum.

Ydmykelse for Riise

Rosenborg – Avaldsnes 6-0 (3-0)
Mål: 1-0 Sara Kanutte Fornes (22), 2-0 Maria Olsvik (27), 3-0 Sara Kanutte Fornes (34), 4-0 Susan Ama Duah selvmål (47), 5-0 Selma Sol Magnusdottir (57), 6-0 Emilie Bragstad (90)

John Arne Riise fikk en blytung start på trenerkarrieren i Toppserien. Rosenborg var mange hakk bedre enn Riises Avaldsnes, og ga seg ikke før det sto 6-0 på resultattavlen.
Rosenborg på Koteng Arena var på papiret en av de verste kampene John Arne Riise kunne fått som sin første test som Toppserie-trener for Avaldsnes. I serieåpningen viste trønderne nøyaktig hvorfor.

Etter tidlig press fra Rosenborg der de var farlig frempå ved et par anledninger, fikk de straffespark etter 22 minutter. Sara Kanutte Fornes leverte en svak straffe som ble enkelt reddet, men fulgte opp returen og plasserte ballen sikkert i nettmaskene.

Like etter viste trønderne sin klasse og vartet opp med et glitrende angrep langs høyresiden. Synne Skinnes Hansen slo et strøkent innlegg langs bakken som Maria Olsvik kunne bredside inn til 2-0. I det 34. minutt hælflikket Fornes inn sitt andre for dagen og Rosenborg gikk til pause med en komfortabel 3-0-ledelse.

To minutter etter pause satt dagens fjerde scoring bak Jovana Petrovic. Susan Ama Duah var uheldig og satte ballen i eget mål. Like før timen var spilt ble Koteng Arena vitne til nok en drømmescoring, denne gangen signert islandske Selma Sol Magnusdottir, som klinket ballen i krysset fra distanse.

Emilie Bragstad fikk æren av å sette inn kampens sjette og siste scoring for hjemmelaget med en flott heading, og ydmykelsen var dermed komplett for John Arne Riise og hans Avaldsnes.

Tålmodighet lønte seg

Vålerenga – Stabæk 2-0 (0-0)
Mål: 1-0 Olaug Tvedten (81), 2-0 Elise Thorsnes (86)

Det så lenge ut til å gå mot poengdeling på Intility Arena, men Vålerengas vedvarende press ble til slutt for mye for Stabæk.

Første omgang i hovedstaden hadde litt første serierunde preg. Favoritten Vålerenga styrte det meste av banespillet og hadde de fleste sjansene, men slet totalt sett med å bryte ned et godt organisert Stabæk-lag, som også hadde et par store muligheter. Sjansene som ble skapt av hjemmelaget, tok en Sunniva Skoglund i kjempeform seg av, og det var målløst mellom lagene til pause.

Andre omgang fortsatte i samme spor, med et vedvarende trykk fra Vålerenga. Stabæk kjempet med alt de hadde, kastet seg inn i blokkeringer og hadde en levende vegg i mål.

Det gikk mot uavgjort, men etter 81 minutter fikk Vålerenga endelig hull på byllen. Etter nok en stor redning fra Skoglund ble det klabb og babb i feltet før ballen til slutt landet hos Olaug Tvedten som banket ballen i mål fra fire meters hold.

Fem minutter senere vartet Vålerenga opp med flott kombinasjonsspill på siste tredjedel. Det endte med at innbytter Runa Lillegård spilte gjennom Elise Thorsnes, og veteranen plasserte ballen sikkert bak Skoglund i Stabæk-målet. Melissa Bjånesøy fikk en gylden mulighet helt på tampen, men avslutningen ble reddet av Guro Pettersen.

Et tappert Stabæk måtte dermed gi tapt 0-2 for den regjerende cupmesteren på Intility.