FESTDAG OG HØLJEREGN PÅ BRANN STADION – VÅLERENGA SUSER VIDERE

Det ble tre poeng og full jubel for Brann og de 3723 oppmøtte på Brann stadion denne runden. Vålerenga kjører på videre, mens en straffescoring ble avgjørende for LSK Kvinner. Ellers gikk Avaldsnes målløse av banen igjen, men tok likevel med seg et nytt viktig poeng.

Mål: 0-1 Emilie Woldvik (22)

På Arna trenger Arna-Bjørnar poeng denne høsten om det skal være håp om å berge plassen i Toppserien. Men tabelljumboen har mistet en del nøkkelspillere før siste halvdel av sesongen, og kan få det tøft utover. Allerede i første kamp etter ferien, fikk bergenserne et gjensyn med sin tidligere storspiller Miljana Ivanovic, da LSK Kvinner ventet på motsatt banehalvdel.

Etter noen rolige åpningsminutter var det gjestene som tok initiativet i kampen, med nevnte Ivanovic i spissen. Den serbiske angrepsspilleren kom til et par gode sjanser mot gamleklubben, men fant ikke veien til nettmaskene.

LSK Kvinner-dominansen fortsatte og midtveis i omgangen gikk Katrine Winnem Jørgensen i bakken inne i vertenes sekstenmeteren. Dommeren pekte på straffemerket og kaptein Emilie Woldvik var sikkerheten selv og sendte Hanne Larsen feil vei. Dermed 1-0 til LSK Kvinner.

Hjemmelaget kom på et par småfarlige visitter etter scoringen, men LSK Kvinner og Ivanovic var nærmere 2-0 enn Arna-Bjørnar var utligning, og gjestene tok med seg en fortjent ledelse inn til pausepraten.

De siste 45 minuttene var langt roligere når man ser på sjansestatistikken, og det var stort sett LSK Kvinner som skapte det som var av målsjanser etter pause. Uttellingen uteble for kanarifuglene og spenningen levde helt inn.

Mot slutten fikk hjemmelaget sjansen de hadde ventet på ved Tora Ose, men Cecilie Fiskerstrand vartet opp med en strålende redning som sikret de tre poengene for LSK Kvinner.

Målløst igjen

Avaldsnes – Røa 0-0 (0-0)
Mål:

Avaldsnes kickstartet høstsesongen i midtuken da de spilte den utsatte kampen mot Stabæk. Den endte målløst, men det ene poenget gjorde at laget fra Karmøy klatret opp på kvalifiseringsplass. Neste motstander var Røa denne runden, som hittil har gjennomført en imponerende sesong. Med andre ord ingen enkel oppgave for nedrykkstruede karmøyinger.

Det var lite å skrive hjem om etter de første 45 minuttene på Karmøy. Røa hadde mest ball, og var nærmest noe man kan kalle en målsjanse, men totalt sett var det hverken mål eller store sjanser å melde om.

Heldigvis tok underholdningen seg opp etter hvilen. Umiddelbart fikk Avaldsnes en kjempesjanse, men ballen strøk på feil side av stolpen. Like etter var det Røa sin tur, men Siri Ervik og Avaldsnes-forsvaret fikk reddet, blokkert og klarert.

Deretter ble det en ny rolig periode i kampen, men oppgjøret tok seg opp det siste kvarteret. Ida Natvik var bare et tigersprang fra Hildegunn Sævik unna å gi vertene ledelsen etter 74 minutter, før Anya de Courcy fikk gjestenes største sjanse etter pause, men headingen gikk utenfor.

Tross store sjanser begge veier etter pause, endte det med nok en målløs kamp for Avaldsnes og ett poeng til hvert av lagene.

Siri Ervik og Avaldsnes holdt nullen for andre kamp på rad, og sikret seg nok et poeng.

Straffescoring sørget for festdag

Brann – Lyn 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Marit Bratberg Lund (27)

I første kamp for høstsesongen, og i hovedtrenerdebuten til Martin Ho, bød Brann opp til fest i Bergen med kamp mot Lyn på Brann stadion.

Allerede i det første spilleminuttet var Lyn millimetre unna å stilne bergenspublikummet. Toppscorer Anna Aahjem prøvde seg på en frekk variant fra nærmest død vinkel, og ballen smalt i stolpen bak Sandra Stavenes. Nesten en sjokkstart på Brann stadion.

Ikke lenge etter smalt det i stolpen på nytt, men denne gangen riktig vei sett med bergenske øyner. Amalie Eikeland presset Trine Skjelstad Jensen til en klarering mot eget mål. Ballen sang i stolpen før den havnet i klypene til Kirvill Odden Sundsfjord.

Lyn yppet seg litt, men etter 26 minutter var Emilie Closs klossete i egen sekstenmeter og feide ned Justine Kielland. Det betød straffespark til Brann, og fra 11-meteren var Marit Bratberg Lund sikker og sendte hjemmelaget i føringen.

Før pause hadde begge lag sjanser til å score, men 1-0 ble stående på resultattavlen etter de første 45 minuttene.

Omtrent sju minutter ut i andre omgang var det trøbbel i Brann sine bakre rekker, men vertene ble reddet av en god inngripen fra Sandra Stavenes. Deretter roet kampen seg litt ned, fram til Tomine Svendheim var uhyre nære ved å øke til 2-0 etter 72 minutter, men avslutningen ble stoppet på streken av en oppofrende Trine Skjelstad Jensen.

Kampen på Brann stadion levde helt til siste slutt og på overtid var Skjelstad Jensen fryktelig nære ved å ødelegge festen for Brann, men headingen hennes smalt i tverrliggeren. Dermed blir straffescoringen til Marit Bratberg Lund kampens eneste, og de 3723 tilskuerne kunne feire tre poeng.

Dominans fra serielederen

Vålerenga – Åsane 5-1 (4-0)
Mål: 1-0 Karina Sævik (8), 2-0 Ylinn Tennebø (10), 3-0 Ylinn Tennebø (32), 4-0 Karina Sævik (35), 5-0 Olaug Tvedten (52), 5-1 Katarina Dybvik Sunde (80)

Det var Oslo mot Bergen i rundens siste kamp, da serieleder Vålerenga fikk besøk av Åsane.

Og serielederen gikk nådeløst til verks fra start på eget kunstgress. Det tok ikke mer enn åtte minutter før ballen lå i nettet bak Savanna Duffy. Nysigneringen Mimmi Löwenius Veum tredde gjennom Karina Sævik som hadde få problemer med å overliste Åsanes sisteskanse.

Bare to minutter senere måtte Duffy plukke nok en ball ut av mål. Denne gangen var Sævik servitør, og spilte videre til Ylinn Tennebø. Sistnevnte dro seg inn i feltet, dro en lekker skuddfinte, og økte til 2-0 med et velplassert skudd i lengste hjørne.

Vålerenga fortsatte å kjøre over Åsane. Etter noen misbrukte sjanser, fikk hjemmelaget uttelling på nytt like etter at halvtimen var passert. Ylinn Tennbø var sist på ballen for andre gang og la på til 3-0.

Men det stoppet ikke der heller, for få minutter senere sto det også 4-0. Löfwenius Veum var nok en gang tilrettelegger for Karina Sævik, som på åpent mål kunne sette inn sitt andre og Vålerengas fjerde mål for dagen.

Etter 51 minutter la Olaug Tvedten på til 5-0, og hadde det ikke vært for en god Savanna Duffy kunne resultatet vært langt styggere. Drøye ti minutter før full tid fikk Åsane et trøstemål ved Katarina Dybvik Sunde, men det ble en mager trøst på dag der Vålerenga var fullstendig overlegne, og tar fortjent med seg en 5-1-seier og tre nye poeng.