Endelig kunne Åsane juble for tre poeng, da de tok en livsviktig seier mot Lyn. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Fikk luke ned til bunnrivalen

Det er fortsatt alt å spille om i bunnstriden, men det har nå blitt en liten luke mellom de to bergenslagene.

Røa - Vålerenga 0-2 (0-0)
Mål: 0-1 Karina Sævik (52), 0-2 Stine Brekken (53)

Vålerenga seiler mot seriegull, men hadde en tøff bortekamp mot Røa på menyen denne runden.

Røa startet oppgjøret positivt, men det var Vålerenga som fikk kampens første store sjanse etter 16 minutter. Karina Sævik ble spilt alene gjennom, men avslutningen ble for svak og gikk et godt stykke utenfor.

Serielederen fortsatte å skape trøbbel for Røa-forsvaret etter dette. Drøye åtte minutter senere var Emma Stølen Godø noen centimetere unna å sende gjestene i ledelsen. Louise Högrell stod langt unna og Godø prøvde seg på en frekk avslutning. Ballen gikk over Røa-keeperen, men også like over tverrliggeren.

Så var det Sævik som igjen fikk sjanse. Spissen fikk avsluttet fra kort hold, men en strålende benparade fra Högrell hindret Vålerenga-ledelse.

Også inn mot pause fortsatte sjansene å komme for Vålerenga. Både Stine Brekken og nevnte Sævik fikk sine muligheter, men Högrell var på plass og sørget for at det stod 0-0 til pause.

Etter pause skulle det imidlertid løsne for Vålerenga. Sædis Heidarsdottir banket til og traff hånda til Julie Hoff Klæboe. Dommeren dømte straffe, som Karina Sævik ekspederte i nettet til 1-0 etter 52 minutter.

Og minuttet senere stod det 2-0 på Røa-banen. Olaug Tvedten fant Stine Brekken alene foran mål. Sistnevnte fikk en lett jobb med å doble Vålerengas ledelse.

Få minutter senere var Tvedten selv centimetere unna 3-0, men skuddet gikk like over krysset.

Deretter var det Røa som presset litt i jakten på en redusering. Det endte også med en stor sjanse midtveis i omgangen ved Oline Fuglem. Midtbanespilleren fikk avsluttet fra kort hold etter et innlegg, men Tove Enblom reddet mesterlig.

Utenom dette skapte ikke Røa veldig mye på Vålerenga. Bortelaget var nærmere 3-0 enn Røa var 2-1 den siste halvdelen av andre omgang. Men det ble ikke flere scoringer på Røa kunstgress. Vålerenga vinner 2-0 og fortsetter ferden mot det som virker som et sikkert seriegull.

Vålerenga fosser videre mot gull. Foto: Vegard Grøtt / Bildbyrån

15-åring skrev historie

Rosenborg - Arna-Bjørnar 3-0 (0-0)
Mål: 1-0 Karna Sødahl (50), 2-0 Ine Berre (89), 3-0 Mathilde Harviken (90+4)

Rosenborg jakter sølv og Champions League-plass, og var store favoritter på hjemmebane mot tabelljumbo Arna-Bjørnar.

Trønderne åpnet også kampen friskt og skapte flere farligheter i åpningsminuttene. Karna Sødahl var svært nære etter to minutter, men forsøket gikk via en forsvarsspiller og like utenfor.

Få minutter senere var det Emilie Nautnes som var farlig frempå. RBK-spissen fikk heade mot mål fra 5-6 meter, men avslutningen ble fanget av Hanne Larsen.

Etter åpningssalvene fra Rosenborg, slet vertene med å skape det helt store på Arna-Bjørnar.

Gjestene var kompakte og kom også på noen sporadiske visitter på Rosenborgs banehalvdel.

Det endte imidlertid ikke i verken mål eller målsjanser, og lagene gikk målløse i garderoben.

Andre omgang startet på samme måte som den første: med Rosenborg som trykket på.

Allerede fire minutter etter pause brente Selma Magnusdottir til med et knallhardt skudd som smalt i tverrliggeren.

Men minuttet senere skulle scoringen komme, og det med en historisk målscorer. 15 år gamle Karna Sødahl prøvde skuddet fra skrått hold. Ballen gikk via en forsvarer og suste bort i det lengste hjørnet - et mål som både sørget for at Rosenborg tok ledelsen og at Sødahl ble tidenes yngste målscorer for Rosenborg.

Etter 1-0 hadde hjemmelaget ganske god kontroll og nærmet seg også 2-0. Men gjestene fra Arna holdt godt unna og kom seg etterhvert mer inn i oppgjøret. Bergenserne begynte også å yppe seg fremover i banen, men det ble mye nesten og lite målsjanser.

Like før slutt fikk imidlertid Arna-Bjørnar sjansen de hadde håpet på. En dårlig klarering havnet i beina på Maren Mjelde. Landslagskapteinen fikk avsluttet uhindret fra spiss vinkel og kom ganske blankt på mål. Avslutningen gikk derimot på feil side av stolpen og Rosenborg beholdt ledelsen.

Istedenfor 1-1 og et sterkt bortepoeng til Arna-Bjørnar, skrudde Rosenborg opp tempoet og punkterte kampen. Minuttet etter Mjeldes kjempesjanse vartet hjemmelaget opp med et flott angrep som endte med at Ine Berre satte inn 2-0.

Langt inne i overtiden kjempet Mathilde Harviken seg foran på et innlegg og fastsatte sluttresultatet til 3-0.

Hjemsøkt av Brann-spøkelset igjen

Kolbotn - Brann 0-5 (0-2)
Mål: 0-1 Amalie Eikeland (18), 0-2 Signe Gaupset (35), 0-3 Nora Lie Eghdami (58), 0-4 Johanna Renmark (86), 0-5 Anna Aahjem (90+1)

Et sølvjagende Brann jaktet sin fjerde strake seier i Toppserien da de tok turen til Grorud for å møte Kolbotn.

Vertene startet friskt i det som ble en sjansefattig innledning med preg av litt unøyaktighet i de avgjørende øyeblikkene fra begge lag.

Man måtte vente til det var spilt 18 minutter før kampens første sjanse kom, men det var verdt ventetiden. Amalie Eikeland mottok ballen i feltet, tverrvendte og banket gjestene i ledelsen.

Etter scoringen var Brann best, men bergenserne slet med å skape noe mer enn halvsjanser.

Men drøye ti minutter før pause fikk gjestene hull på byllen for andre gang. Kolbotn mistet ballen på egen halvdel, noe Brann utnyttet til det fulle. Rakel Engesvik spilte fri Signe Gaupset, som la ballen til rette og satte kontant inn 2-0.

Fem minutter senere fikk Marie Moen Preus en kjempesjanse til å redusere, men stortalentet avsluttet både for tidlig og for høyt alene med keeper.

I motsatt ende var det målscorer Eikeland som kom seg til nok en mulighet. Det endte med nærmest en kopi av 1-0-målet, men denne gangen var Selma Panengstuen med på notene og slo skuddet over.

Brann fortsatte å trykke på for flere scoringer etter hvilen, og la på til 3-0 like før timen var spilt. Et flott angrep endte med at Gaupset spilte på tvers av feltet, en pasning som gikk forbi Eikeland. Men på bakerste fylte Nora Lie Eghdami på og fikk en enkel jobb med å trille ballen i åpent mål og øke til 3-0.

Dermed kunne Brann kontrollere den siste halvtimen, men bergenserne var ikke fornøyd med 3-0. Johanna Renmark var nære ved å sette inn 4-0 like etter å ha blitt byttet inn, men svensken satte ballen over mål.

Like før slutt skulle Renmark imidlertid få scoringen sin. Et herlig Brann-angrep endte med at Anna Aahjem flikket gjennom Renmark, som parkerte alt av motspillere. Alene med Panengstuen var den svenske lynvingen sikker og plasserte ballen i nettet til 4-0.

Og på overtid var nok en ydmykelse av Kolbotn komplett for Brann. Selma Panengstuen reddet en heading fra Marthine Østenstad på mesterlig vis, men kunne gjøre lite med returen fra Anna Aahjem, som fastsatte sluttresultatet til 5-0.

For tredje gang denne sesongen ble Kolbotn ydmyket av Brann. Foto: Vegard Grøtt / Bildbyrån

Livsviktig seier

Åsane - Lyn 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Marie Seim (74)

Åsane står fortsatt uten seier, men trengte desperat en trepoenger i hjemmemøtet med Lyn.

Innledningen på Åsane Arena ble av det rolige slaget, der det meste av spillet foregikk mellom boksene.

Åsane hadde nok mest ball, men det ble stort sett med balltrilling fra vertene, med unntak av et par lovende forsøk tidlig som bare ble nestensjanser.

Heller ikke Lyn skapte særlig mye i en sjansefattig affære. Høydepunktet i første omgang kom etter 36 minutter da Anna Palm klemte til fra 16 meter. Skuddet var meget godt og suste forbi Savanna Duffy, men smalt i tverrliggeren og ut.

Heller ikke andre omgang ble en sjansebonanza fra noen av lagene. Det meste som skjedde ute på banen foregikk pent og pyntelig.

Men med drøye 15 minutter igjen bestemte Marie Seim seg for at nok var nok. Åsane-spilleren mottok ballen og gikk på et soloraid mot Lyn-boksen. Hun passerte flere Lyn-spillere før hun avsluttet på mål. Kirvill Odden burde nok holdt skuddet ute, men måtte se at ballen gikk under henne og i mål. Dermed kunne Seim og Åsane juble for ledelse.

Det målet klarte Lyn aldri å svare på. I likhet med resten av kampen, kom ikke gjestene seg til sjansen de trengte. En sjansefattig affære på Åsane Arena ender med en livsviktig 1-0-seier til Åsane, som tar sesongens første seier og skaffer seg en liten luke ned til Arna-Bjørnar i nedrykkskampen.

Ingen krise på banen

Stabæk - LSK Kvinner 1-3 (0-0)
Mål: 0-1 Thea Kyvåg (47), 1-1 Melissa Bjånesøy (48), 1-2 Tonje Erikstein (64), 1-3 Tonje Erikstein (90)

Stabæy øynet nok tre poeng da de fikk besøk av kriserammede og bortesvake LSK Kvinner.

Åpningsminuttene var rolige, men det tok ikke mer enn sju minutter før Nadderud-publikummet fikk se en sjanse. Fanny Lång fant hodet til Melissa Bjånesøy med et flott innlegg, men Stabæk-kapteinen headet like over.

Etter den tidlige sjansen tok Stabæk kontroll over oppgjøret. Vertene var nære på den siste tredjedelen, men klarte ikke å spille seg til sjanser.

LSK Kvinner hang også brukbart med, selv om de slet med å etablere seg høyt i banen. Men like før halvtimen var spilt fikk gjestene en kjempemulighet. En lang ball fant Emma Reshane i bakrom. Stortalentet kom først på ballen og prøvde å sette den over en Sunniva Skoglund på vei ut fra mål. Dessverre for LSK Kvinner traff ballen tverrliggeren.

Deretter fulgte noen gode minutter for bortelaget, før vertene spilte seg frem til en god mulighet like før pause. Iris Omarsdottir fikk hodet på et innlegg, men debutant Ingvild Auflem Vik reddet.

En relativt sjansefattig første omgang endte målløs, men etter pause tok det fullstendig fyr på Nadderud.

Først smalt Iris Omarsdottir ballen i stolpen etter ett minutt, før LSK Kvinner angrep motsatt vei. Det endte med at Thea Kyvåg avsluttet via beinet til Silje Bjørneboe og i mål bak en utspilt Skoglund. Dermed 1-0 til bortelaget.

Ledelsen varte derimot ikke lenge for LSK Kvinner. Minuttet senere fikk Stabæk corner. Den slo Fanny Lång presist inn på hodet til Melissa Bjånesøy som stanget inn utligningen.

Scoringene satte fart på oppgjøret og begge lag var langt farligere fremover.

Det ga også tellende resultat for LSK Kvinner etter 64 minutter. Tonje Erikstein og Kyvåg, som kombinerte på 1-0, var på farten igjen. Denne gangen var rollene snudd om. Etter flott kombinasjonspill dem imellom, serverte Kyvåg til Erikstein, som fra 11 meter sendte gjestene tilbake i føringen.

Etter dette tok LSK Kvinner over, men etter en stund var det Stabæk som presset på. Like før slutt var hjemmelaget uhyre nære en utligning ved Emilie Østerås, som avsluttet forbi keeper Vik. Skuddet ble imidlertid stoppet på streken av Marte Hjelmhaug.

Istedenfor utligning kunne LSK Kvinner punktere kampen. I jakten på utligning hadde Stabæk kastet alt og alle fremover i banen, noe som etterlat seg store rom bakover. Det utnyttet Tonje Erikstein til det fulle. Midtbanespilleren utfordret en ryggende Emilie Bølviken, før hun avsluttet vakkert med en velplassert avslutning fra langt hold og sørget for 3-1.

På overtid kunne Melissa Bjånesøy skapt ny spenning i kampen, men Ingvild Auflem Vik hindret det med en lang tå.

LSK Kvinner tar dermed en meget sterk 3-1-seier mot Stabæk på Nadderud.