FLERE LAG MED BYKS PÅ TABELLEN

Åsane vant toppkampen mot TIL 2020 og skaffet seg pusterom på toppen, mens flere lag tok seiere som gjorde at de bykset oppover på tabellen.

Annonse:

Runden

TIL 2020 – Åsane 0-1
Amazon Grimstad – KIL/Hemne 1-2
Klepp – Grand Bodø 4-1
Medkila – Hønefoss 1-2
AaFK Fortuna – Øvrevoll Hosle (utsatt til 3. august)

Sesongens første hjemmetap

TIL 2020 – Åsane 0-1 (0-0)
Mål: 0-1 Mathilde Sangolt (57)

TIL 2020 har imponert denne sesongen og har etablert seg som ett av topplagene i 1. divisjon. Mye av grunnen til det er deres meget solide hjemmestatistikk, der de før kampen mot Åsane var ubeseiret. Gjestene fra Bergen har slitt litt i det siste, men har beholdt serieledelsen. Dermed var det duket for et ordentlig toppoppgjør på Alfheim stadion.

Det var vertene som festet grep om kampen fra start og presset serielederen tilbake. TIL 2020 rullet opp flere lovende angrep, men det manglet litt på den siste pasningen. Mali Trøan var blant annet nære ved å drible seg gjennom i løpet av første omgang, men ballen endte i klypene til Savanna Duffy. I tillegg var hjemmelaget også nærme med et skudd fra halvskrått hold som snek seg utenfor lengste stolpe. De første 45 minuttene var preget av mye nesten fra begge lag, der ingen av lagene klarte å sette motstanderens keeper på de helt store prøvene, og de gikk målløse til pause.

Etter pause startet TIL 2020 på samme måte med et visst trykk mot Åsane-målet uten å skape det helt store. Derimot var det gjestene som skulle vise seg å være meget effektive. 57 minutter var spilt når Mathilde Sangolt mottok ballen på hjørnet av sekstenmeteren. Hun skar litt innover i feltet før hun på nydelig vis bøyde ballen i motsatt kryss bak Ingvild Villa. Dermed var det Åsane som tok ledelsen, litt mot spillets gang.

TIL 2020 måtte fremover for å unngå sesongens første hjemmetap, men det var ikke deres dag mot Åsane. Istedenfor kunne bergenserne doblet ledelsen når de nærmest kom alene gjennom med to spillere, men pasningen på tvers ble klarert til corner av TIL 2020-forsvaret etter et godt returløp. Vertene klarte ikke å utligne mot slutten og taper på Alfheim for første gang i år, mens Åsane skaffer seg et pusterom på toppen av tabellen ettersom at Øvrevoll Hosles kamp mot AaFK Fortuna ble utsatt.

TIL 2020 tapte 0-1 i toppkampen mot Åsane og gikk på sitt første hjemmetap for sesongen.

Opp på 4.-plass

Amazon Grimstad – KIL/Hemne 1-2 (0-1)
Mål: 0-1 Sara Bjørgum Andersen (44), 1-1 Marina Jensen (46), 1-2 Maren Snekvik (81)

Amazon Grimstad er virkelig inne i en tøff periode. Forrige rundes tap mot Øvrevoll Hosle var sørlendingenes fjerde strake, og de lå dermed nest sist, bare ett poeng over Medkila. Denne rundens motstander KIL/Hemne, stoppet den seiersløse rekken på fire kamper ved å slå Medkila sist. Hjemmelaget fikk heller ikke spille denne kampen på sin vante hjemmebane Levermyr Stadion, og måtte spille på Kristiansand stadion isteden.

Åpningen var relativt jevn der begge lag hadde sine angrepsforsøk. Etter hvert tok derimot gjestene over og fikk en kjempesjanse ved Maiken Bakke alene mot keeper. Avslutningen fra den tidligere Rosenborg-spilleren gikk like over mål. Vertene på sin side var nære ved å få noen skumle avslutninger, men ble stoppet av godt trøndersk forsvarsspill.

KIL/Hemne holdt på å ta ledelsen ved et par andre anledninger også. Først et frispark fra midtbanen som seilte gjennom hele feltet før ballen traff stolpen. Deretter fikk Bakke nok en sjanse, men ble stoppet av en god redning fra Marie Aspenes. Uttellingen skulle derimot komme for trønderne like før pause. Et frispark fra Madelen Rønvik ble stusset videre av en Amazon Grimstad-forsvarer. Ballen havnet hos Sara Bjørgum Andersen i feltet som kontant banket ballen i nettmaskene bak Aspenes og ledelse til KIL/Hemne.

Et hardt slag i trynet for Amazon Grimstad å slippe inn rett før pausesignalet, men det virket ikke som at det påvirket dem nevneverdig. For bare minuttet etter sidebyttet plukket de opp et svakt utkast og bygget opp et angrep langs høyre. Julie Lossius slo inn og fant hodet til Marina Jensen. Headingen fra sistnevnte var god, og tross et forsøk på å klarere på streken fra KIL/Hemne, var utligningen et faktum.

Etter utligningen fikk Maiken Bakke sin tredje store sjanse til å score for KIL/Hemne med en avslutning fra kort hold etter et innlegg. Men nok en gang ble spissen stoppet av en kvalifisert redning fra Aspenes. Gjestene fra Kyrksæterøra skulle likevel ta ledelsen på ny da Maren Snekvik ble spilt gjennom etter 81 minutter. Avslutningen traff keeper, men rullet likevel over streken og inn i nettet til 2-1-ledelse til trønderne.

Amazon Grimstad fikk en sjanse til å berge poeng på et frispark, men skuddet ble slått unna av Ingvild Bergan Grøtting. Grimstadværingene taper dermed sin femte strake kamp, mens KIL/Hemne bykser opp til 4.-plass på tabellen etter sin andre seier på rad.

Målutløsning på Jæren

Klepp – Grand Bodø 4-1 (3-0)
Mål: 1-0 Ingrid Synnøve Nødland (3), 2-0 Sofie Bjørnsen (9), 3-0 Susanne Vistnes (40), 3-1 Susanne Vistnes selvmål (50), 4-1 Anette Snørteland Jensen (75)

På Jæren var det duket for et oppgjør mellom forrige sesongs nedrykkede lag fra Toppserien, Klepp, og nyopprykkede Grand Bodø. Hjemmelaget sto med to strake tap uten å score, mens gjestene fra nord tok en sterk 4-1-seier mot Hønefoss sist runde.

Traktortrøyene tok kommandoen fra start og allerede etter tre minutter var kampens første scoring et faktum. Et innlegg fra venstre ble dyttet utover til Ingris Synnøve Nødland som fra like utenfor sekstenmeteren sendte av gårde en kontant markkryper som føk inn bak Julie Abrahamsen. Like etter fikk Sofie Bjørnsen vendt opp med ballen i beina på bodøværingenes banehalvdel. Hun avanserte noen meter fremover før hun fyrte i vei en rakett av et skudd som suste rett i krysset bak Abrahamsen. 2-0 til Klepp allerede etter ni spilte minutter.

Hjemmelaget fortsatte å trykke på og var nære igjen fem minutter før hvilen. Avslutningen gikk via en Grand Bodø-forsvarer, over mål og ut til corner. På den påfølgende corneren fikk Susanne Vistnes en fot på ballen på nærmeste stolpe og dermed måtte Abrahamsen plukke ballen ut av nettmaskene for tredje gang. Lagene gikk dermed til pause på stillingen 3-0 til Klepp.

Fem minutter etter pause fikk Susanne Vistnes nettkjenning igjen, men denne gangen var hun uheldig og satte ballen i eget mål etter et innlegg fra høyre. Reduseringen ga gjestene håp om poeng og de begynte å presse på for en til. De var også veldig nære ny spenning i kampen, men et tigersprang fra Oda Bogstad i Klepp-buret hindret 3-2. Ikke lenge etter lå ballen i nettet bak Bogstad for andre gang, men scoringen ble avvinket for offside.

Istedenfor nok en redusering og en nervepirrende avslutning på kampen, kontret Klepp og Anette Snørteland Jensen inn 4-1. I en to-mot-en-situasjon, ble Jensen spilt alene gjennom med Julie Abrahamsen. Hun var sikker alene med keeper og fjernet alt håp om poeng for Grand Bodø med en sikker avslutning ned i hjørnet. Klepp slår dermed Grand Bodø 4-1 på Jæren.

Nok et ettmålstap

Medkila – Hønefoss 1-2 (0-1)
Mål: 0-1 Emilie Finnevolden (40), 0-2 Silje Nyhagen (65), 1-2 Emilie Dahl (88)

Medkila har hevet seg i det siste, men står likevel bare med den ene seieren over AaFK Fortuna så langt, og ligger fortsatt sist. Forrige runde ble det et knepent 0-1-tap mot KIL/Hemne, mens Hønefoss på sin side håpte på en bedre opplevelse i Nord-Norge etter 1-4-tap for Grand Bodø sist.

Og gjestene var et førende laget i Harstad, tross en tidlig avslutning fra Medkila som gikk over mål. Emma Lykke Sjåfjell måtte tidlig i aksjon og redde et skudd som gikk rett på henne. Nærmere var derimot Tanja Løfshus med sitt skudd. Hun ladet kanonen fra distanse, men uheldigvis for Hønefoss smalt ballen i tverrliggeren bak Sjåfjell. Vertene fikk en mulighet til før pause, men forsøket gikk utenfor lengste stolpe.

På en corner like før pause måtte Sjåfjell ta frem en god redning for å hindre at Medkila havnet under. Hun fikk derimot en sterk hånd på headingen og slått til corner. Etter 39 minutter fikk Hønefoss en ny corner, og denne gangen måtte Sjåfjell kapitulere. Ligaens toppscorer Emilie Finnevolden fikk hodet på ballen og headet ballen i en bue over Medkila-keeperen og til 1-0-ledelse for Hønefoss.

Emilie Finnevolden stanget inn sitt niende mål for sesongen i Hønefoss sin 2-1-seier over Medkila.

Gjestene trodde også at de hadde doblet ledelsen etter hvilen fra nok en corner. Dommeren markerte for scoring, men etter diskusjon med assistentdommeren ble scoringen annullert til stor fortvilelse blant Hønefoss. Bortelaget skulle derimot få sin andre scoring etter 65 minutter. Innbytter Silje Nyhagen ble spilt på blank kasse og med omtrent sitt første touch på ballen rullet hun inn 2-0.

Hønefoss gikk for flere scoringer, men ble stoppet av Sjåfjell i Medkila-målet. Isteden ble det ny spenning i kampen to minutter før slutt da Emilie Dahl satte inn reduseringen for hjemmelaget. Medkila fikk også muligheten til å utligne og få med seg ett poeng, men headingen ble for svak, og Hønefoss tar med seg alle tre poengene fra Harstad Stadion.