FLERE LAG MELDER SEG PÅ I TOPPEN I 1. DIVISJON

Åsane kom seg tilbake på vinnersporet mot Medkila, mens både AaFK Fortuna og Øvrevoll Hosle tok sin tredje strake seier. Det gjør at flere lag melder seg på i toppen på en jevn tabell.

Amazon Grimstad – Klepp 2-4 (2-2)
Mål: 1-0 Idun Kydland (7), 1-1 Mia Fedøy (19), 1-2 Anette Snørteland Jensen (35), 2-2 Julie Lossius (36), 2-3 Sofie Bjørnsen (59), 2-4 Vilde Bakke Andersen (90)

Den femte serierunden i 1. divisjon ble sparket i gang på Sørlandet mellom to lag som kom fra skuffende opplevelser forrige helg. Amazon Grimstad måtte se seg slått av TIL 2020 takket være en sen straffe, mens Klepp tapte fortjent 2-4 mot AaFK Fortuna.

På Levermyr var det hjemmelaget som fikk kampens største sjanse. En corner fra høyre ble farlig, men avslutningen ble stoppet like før målstreken av en Klepp-forsvarer. Men etter sju minutter skulle nettmaskene rasle for første gang. Amazon Grimstad kom seg løs på høyresiden og prøvde å skjære inn i feltet. Klareringen traff Idun Kydland som tok en touch før hun banket til på volley like utenfor 16-meteren. Ballen suste inn bak en sjanseløs Oda Bogstad i Klepp-buret.

Sørlendingene fortsatte presset og var nære en ny stor sjanse, men en litt for lang berøring gjorde at ballen havnet hos Bogstad. I det 19. minutt fikk også Klepp en mulighet på en dødball. Frisparket var godt slått inn i farlig område og Mia Fedøy snek seg mellom Amazon Grimstad-forsvarer og nikket inn utligningen.

Og kvarteret senere var kampen snudd i Klepps favør. Gjestene fra Jæren broderte seg vakkert gjennom hjemmelaget, og en flott gjennombruddspasning fant veien til Anette Snørteland Jensen som var sikker alene med keeper og trillet inn 2-1-ledelse til Klepp.

Gleden skulle derimot være kortvarig, for bare minuttet senere var det Amazon Grimstads tur til å spille seg gjennom. Til slutt var det Julie Lossius som fikk ballen, og hun tok virkelig vare på muligheten. Under press klinket hun ballen opp i nettaket over Oda Bogstad til utligning, og lagene gikk til pause på 2-2.

Etter pause skulle det vise seg at det var Klepp som skulle slå tilbake etter forrige rundes skuffelse. Først scoret Sofie Bjørnsen på et flott langskudd etter 59 minutter, før Vilde Bakke Andersen punkterte kampen like før slutt med en kandidat til rundens mål. Et fantastisk langskudd som på mange måter kunne minne om Nora Harnes Håheims 1-0-scoring mot eget lag forrige helg. Klepp slår dermed tilbake med å vinne med samme sifre som de tapte med sist, mens Amazon Grimstad går på en ny smell.

Tre på rad

AaFK Fortuna – Grand Bodø 2-0 (1-0)
Mål: 1-0 Natalie Granvang Nilsen (45), 2-0 Nora Harnes Håheim (49)

På Sunnmøre tok et formsterkt AaFK Fortuna imot Grand Bodø, som fortsatt står uten seier i årets sesong. Sist rotet gjestene bort en tomålsledelse på overtid mot KIL/Hemne, mens tangotrøyene fra Sunnmøre tok en råsterk borteseier mot Klepp.

I kampen mellom de to nyopprykkede lagene var det de oransje og blå som tok kommandoen fra start på eget kunstgress. AaFK Fortuna skapte flere lovende sjanser etter flotte angrep, men det var bortelaget fra Bodø som fikk nettsus først. Dessverre for Grand Bodø ble scoringen annullert for et frispark i forkant.

En annullert scoring skulle også AaFK Fortuna få. Guro Hammer Røn trodde hun hadde sendt sunnmøringene i ledelsen og scoret sitt fjerde mål for sesongen, men assistentdommeren var oppe med flagget og markerte for offside.

Selv om det var AaFK Fortuna som styrte det meste i vårsola på Color Line Stadion, var ikke Grand Bodø ufarlige. De hadde blant annet et skudd i nettveggen og testet Benedicte Lund Berge ved en anledning, men keeperen hindret scoring med en solid redning. Men det var AaFK Fortuna som skulle få betalt for strevet. Like før pause vant de ballen høyt når Grand Bodø prøvde å spille seg ut. Ballen havnet hos Natalie Granvang Nilsen, som sendte AaFK Fortuna i ledelsen med en kontant avslutning i lengste hjørne.

Dermed stod det 1-0 til pause, og like etter hvilen doblet Nora Harnes Håheim ledelsen. Et lavt innlegg fra høyre gikk via en forsvarer, og fant veien til Håheim som rolig plasserte inn 2-0. Deretter fortsatte AaFK Fortuna å skape sjanser, men etter hvert tok et scoringsjagende Grand Bodø over. Begge lag var nære scoring ved flere anledninger, men Håheims scoring i det 49. minutt ble kampens siste. AaFK Fortuna tar dermed sin tredje strake seier og går opp til 3. plass på tabellen, mens Grand Bodø må fortsette jakten på deres første trepoenger i 2022 neste runde.

Sliteseier for serielederen

Åsane – Medkila 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Milena Kokosz (88)

Etter å ha mistet seieren mot Hønefoss sist, skulle Åsane tilbake på vinnersporet mot bunnlaget Medkila hjemme på Åsane Arena.

Som forventet, tok også bergenserne initiativet i kampen og startet et stormløp mot Medkila-målet. Blant annet hadde de en utrolig sjanse, der et skudd først ble satt i stolpen før ballen trillet langs målstreken. Klareringen gikk dermed tilbake til Åsane, som fikk nok en avslutningsmulighet fra utenfor 16-meteren, men også det skuddet traff metallet.

Åsane fortsatte trykket, men klarte ikke å utnytte overtaket i form av nettkjenninger. Medkila på sin side var ganske ufarlige, med et langskudd rett på Savanna Duffy som det nærmeste de kom før hvilen. Lagene gikk overraskende nok til pause på stillingen 0-0.

Kampbildet fra første omgang fortsatte også i de siste 45 minuttene, med Åsane som virkelig presset på for scoring. Medkilas keeper måtte flere ganger i aksjon for å hindre bergenserne uttelling med hell. Medkila hadde også et par store sjanser, der et skudd ble blokkert, mens et annet ble reddet av Duffy før returen ble satt i nettveggen fra kort hold.

Milena Kokosz ble matchvinner for Åsane mot Medkila to minutter før slutt.

Det så ut til å gå mot en overraskende poengdeling mellom Åsane og Medkila, men to minutter før slutt fikk serielederne endelig uttelling. Innbytter Milena Kokosz tok rolig ned et innlegg og curlet inn seiersmålet for Åsane, som lenge slet med effektiviteten mot et heroisk Medkila-lag.

Nok en opphenting

KIL/Hemne – Hønefoss 2-2 (2-0)
Mål: 1-0 Sara Hoftun Bjerksæter (24), 2-0 Sara Hoftun Bjersæter (35), 2-1 Emilie Finnevolden (62), 2-2 Emilie Finnevolden (86)

Forrige runde berget KIL/Hemne poeng med to overtidsscoringer, mens Hønefoss produserte en råsterk opphenting mot serieleder Åsane. To lag som begge kom tilbake fra 0-2 møttes altså i Trøndelag i femte serierunde.

Kampen startet med at hjemmelaget testet Hønefoss-keeper Margaux Lægreid ved et par anledninger uten at det var de aller største sjansene. Litt over midtveis i omgangen fikk de derimot scoring. Sara Hoftun Bjerksæter mottok ballen i feltet og under press fra flere forsvarsspillere klarte hun å krangle ballen forbi Lægreid.

Ti minutter før pause var Bjerksæter på farten igjen. Et innlegg fra høyre fant henne på bakerste stolpe, og med en elegant heading over keeper doblet hun KIL/Hemnes ledelse til 2-0, noe som også var pauseresultatet.

Med 0-2 i sekken måtte Hønefoss fremover og produsere en lignende opphenting som de gjorde forrige helg for å reise hjem med poeng. Likevel var det hjemmelaget som fikk muligheten til å sette dagens tredje scoring, men headingen fra kort hold gikk utenfor.

Like etter timen spilt ble Hønefoss-håpet tent ved Emilie Finnevolden. Et innlegg fra høyre fant Inger Vadder på bakerste. Avslutningen hennes ble mesterlig stoppet av en benparade, men returen falt til Finnevolden som fikk satt inn reduseringen for Hønefoss.

Emilie Finnevolden scoret to mål og gjorde at Hønefoss hentet opp enda en tomålsledelse. Marius Simensen / BILDBYRÅN

Reduseringen satt liv igjen i KIL/Hemne som fikk en enorm dobbeltsjanse til å ta tilbake tomålsledelsen, men den første avslutningen gikk i tverrliggeren før returen fra kort hold ble stoppet av en glimrende redning fra Margaux Lægreid. Hønefoss fikk en god mulighet til å utligne litt senere, men skuddet ble stoppet av keeper Ingvild Bergan Grøtting før ballen ble akrobatisk klarert.

Fire minutter før slutt var enda en opphenting fra Hønefoss komplett, og nok en gang var det Emilie Finnevolden som tegnet seg på scoringslisten. Igjen ble det slått inn fra høyre til Finnevolden på bakre stolpe som med et utsøkt hodestøt tilbake i hjørnet der innlegget kom fra, sikret ett poeng for Hønefoss.

Maktdemonstrasjon

Øvrevoll Hosle – TIL 2020 5-1 (2-0)
Mål: 1-0 Celine Elisabeth Larsen (14), 2-0 Joshualyn Reeves (19), 3-0 Celine Elisabeth Larsen (52), 3-1 Sofie Tunes (73), 4-1 Celine Elisabeth Larsen (77), 5-1 Ine Berre (87)

På forhånd ble Øvrevoll Hosle tippet som en av opprykkskandidatene, men sesongstarten har ikke vært helt som de skulle ønsket med to seiere og to tap. TIL 2020 på sin side har med sin ubeseirede start på sesongen meldt seg inn i kampen om en topp 2-plassering. Det var dermed duket for et høyinteressant oppgjør mellom to opprykkskandidater på Ferd Arena.

TIL 2020 åpnet med to halvsjanser, men før kvarteret var spilt satte ØHIL og Celine Elisabeth Larsen inn kampens første scoring. Larsen ble vakker tredd gjennom og alene med Ingvild Villa var hun sikker når hun trillet ballen forbi keeperen og i mål.

Bare fem minutter senere kom også 2-0. Denne gang fra et langt innkast som ble stusset videre til Joshualyn Reeves. Hun viste muskler i sin hodeduell og stanget inn kampens andre mål. Flere mål ble det ikke før pause til tross for at TIL 2020 hadde et par skumle visitter i ØHILs 16-meter.

Etter pause presset ØHIL på for en tredje scoring og var nære med blant annet et tverrliggertreff. 52 minutter var spilt når kampens første målscorer, Celine Elisabeth Larsen utnyttet kløneri i TIL 2020-forsvaret og tok med seg ballen forbi keeper Villa og rullet inn 3-0.

På 3-0 så det vanskelig ut for TIL 2020 å komme tilbake, men de ga seg ikke uten kamp. Ved et par anledninger ropte de på straffe uten å få medhold fra dommeren, før de etter 73 minutter omsider fikk en redusering. En dårlig berøring fra ØHIL-keeper Una Langkås ga bort ballen til Mali Trøan, som fant Sofie Tunes foran mål. Tunes tok seg god nok tid til å dra av en forsvarer før hun fikk trillet inn en redusering i tomt mål.

Håpet om et comeback ble kortvarig for TIL 2020 ettersom kampens store spiller, Celine Elisabeth Larsen satte inn hattricket sitt alene med Ingvild Villa, før innbytter Ine Berre fastsatte resultatet til 5-1 fra kort hold. ØHIL klatrer dermed opp til 2. plass på tabellen, forbi TIL 2020, som med dagens resultater også ble passert av AaFK Fortuna og Klepp.