FLERE OVERRASKELSER I VENTE?

Annonse:

 

Den første serierunden i 1. divisjon inneholdt et par overraskelser, blant annet Kil/Hemnes 2-0-seier borte mot Øvrevoll Hosle og Hønefoss sitt 2-2-resultat borte mot Klepp. Samtidig viste både TIL 2020 og Åsane muskler med henholdsvis 6-0 og 4-0 i sine kamper.

Nå er det snart klar for den andre serierunden.

Slik ser helgens runde ut i 1. divisjon. Alle kampene spilles søndag klokken 15 – og Medkila – Klepp er utsatt på grunn av spillere i begge lag på J17-samling.

Åsane – Amazon Grimstad

Grand Bodø – Tromsø

Hønefoss – Øvrevoll Hosle

Kil/Hemne – AaFK Fortuna

PS: Medkila – Klepp er utsatt etter at Medkila søkte om utsettelse på grunn av to spillere på J17-samling.

Les også: Ventetiden er over: Endelig seriestart!

Opprykkskandidaten

Åsane – Amazon Grimstad, Åsane Arena

Åsane er blant de store favorittene til å kjempe om en topp to-plassering og et potensielt opprykk denne sesongen. I fjor ble det som flere ganger tidligere nevnt stopp i kvalifiseringen mot Lyn. Denne sesongen startet også på best mulig vis da nyopprykkede AaFK Fortuna ble knust 4-0 på bortebane i seriepremieren.

Den gode seriepremieren resulterte også i to spillere på rundens lag: Forsvarsspiller Synne Bjørnebøle og tomålsscorer Katarina Dybvik Sunde.

I dette oppgjøret møter de et Amazon Grimstad-lag som åpnet sesongen med 2-2 mot et annet nyopprykket lag, Grand Bodø. Også de hadde én spiller på rundens lag, keeper Marie Aspenes.

Tidligere denne uken ble det for øvrig kjent at det kan gå mot en storsatsing på Sørlandet, bestående av Randesund, Start og Gimletroll. Ifølge Fædrelandsvennen kan det innebære at Start overtar Gimletrolls lisens i 2. divisjon fra og med 2023-sesongen.

Nytt oppgjør i nord

Grand Bodø – TIL 2020, Nordlandshallen

Returen til toppfotballen endte med et brukbart 2-2-resultat for Grand Bodø, men samtidig så det lenge ut til at bodøværingene skulle stikke av med alle de tre poengene i kampen borte mot Amazon Grimstad. En sen scoring fra Kamilla Aabel sørget imidlertid for at det bare endte med ett poeng, og det er ingen enkel oppgave som venter denne helgen i Nordlandshallen.

Da kommer serieleder TIL 2020 på besøk, som fikk en drømmestart på sesongen da de smadret Medkila hele 6-0 på hjemmebane. Det resulterte i fire spillere på rundens lag, og det spørs om ikke TIL 2020 virkelig kan kjempe om en topp to-plassering i år.

I denne kampen kan det bli spennende å se om Grand Bodø klarer å utnytte sin enorme dødballstyrke mot et mindre fysisk Tromsø-lag.

Ny overraskelse?

Hønefoss – Øvrevoll Hosle, Aka Arena

Hønefoss overrasket positivt da de sikret poeng og 2-2 borte mot Klepp i 1. runde. To ganger tok Klepp ledelsen i oppgjøret, men begge gangene klarte Hønefoss å komme tilbake i kampen og til slutt sikre poeng.

Det samme kan ikke sies om Øvrevoll Hosle, som må sies å ha vært den største negative skuffelsen i åpningsrunden. ØHIL, som er blant de aller største favorittene til å kjempe om en topp to-plassering for å sikre sluttspill mot toppserielagene, tapte overraskende 0-2 hjemme for Kil/Hemne, og bør nok allerede her begynne å samle tre poeng.

Joshualyn Reeves og Øvrevoll Hosle trenger å slå tilbake etter en skuffende sesongstart. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Hønefoss-spiller Emilie Finnevolden scoret rundens mål forrige runde med denne perlen mot Klepp: 

Rundens mål 1. divisjon 🥳 Gratulerer til Hønefoss-spiller Emilie Nøkleby Finnevolden! pic.twitter.com/J19EDyWpmw

— Toppserien (@Kvinnefotball1) March 24, 2022

Tøff batalje

Kil/Hemne – AaFK Fortuna, Sodvinhallen

Kil/Hemne åpnet sesongen som nevnt på imponerende vis da de åpnet med 2-0-seier borte mot Øvrevoll Hosle, et resultat som nok kom ganske så overraskende på de aller fleste. Derfor blir det spennende å se om det resultatet bare var et enkelttilfelle, eller om Kil/Hemne faktisk kan kjempe litt oppover på tabellen denne sesongen.

Her møter de nemlig nyopprykkede AaFK Fortuna som har ambisjoner om nettopp det, og som ikke ønsker å blande seg inn i en nedrykkskamp. Det ble riktig nok en tøff start med 0-4 hjemme mot Åsane sist helg, men samtidig var det mot nettopp Åsane, kanskje den aller største favoritten til å bli topp to i år og sikre sluttspill mot toppserielagene.

Trolig får vi her se et bortelag som ønsker å styre store deler av oppgjøret, mens hjemmelaget er mer kompakte og satser på kontringer og en ny god prestasjon.

Hønefoss-spiller Emilie Finnevolden scoret rundens mål i første serierunde. Hvem gjør det denne gangen? Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Tabellen i 1. divisjon ser slik ut før runden:

TABELL | 1.DIVISJON
1Kolbotn182745
2AaFK Fortuna181737
3Tromsø IL 2020182034
4Øvrevoll Hosle18326
5KIL/Hemne18-524
6Fyllingsdalen18-123
7Hønefoss BK18-821
8Grand Bodø18-821
9Grei18-2213
10Klepp18-2310

Annonse fra Toppserien: